Magnifik Grosshandlarvilla med kvällssol och sjöutsikt mot Stegesund

  • Vaxholm
  • Skarpö - Gamla Skarpövägen 4
  • Boyta: 195 m2
  • Tomtyta: 1 950 m2
  • Såld!
  • Alla bilder
  • Visa film

BESKRIVNING

Välkommen till natursköna Skarpö och en underbar grosshandlarvilla med västerläge, levande sjöutsikt mot Stegesund och varma solnedgångar. Sällan är en villa av detta slag på marknaden och här ges nu en möjlighet att njuta av Skarpö på fritiden eller året runt. Nuvarande ägare har bebott huset permanent sedan köp år 1997. Den vackra villan har låtit uppföras i början av förra seklet och sträcker sig över tre plan med 195 m² boarea och 25 m² biarea. Huset i Skarpöborg blickar ut över pittoreska, levande Stegesund och där finns även möjlighet till bryggplats.

Villan omges av en altan, grusgångar och terrasseringar med gräsytor. Den är uppförd omkring 1903 och har främst mellan åren 1986-1997 varsamt renoverats till dagens fina skick. Tilläggsisolering har skett liksom isolering av vind. Nytt kök och badrum har byggts av nuvarande ägare under början på 2000-talet. Huset har för några år sedan målats om med tidstypisk linoljefärg

Tidstypiska sekelskiftesdetaljer finns bevarade, såsom kakelugnar, öppen spis, takhöjd med målningar, djupa nischer och representativa ytor och härigenom upplever man den själ som finns i huset och sekelskiftescharmen är påtaglig. I trädgården växer diverse fruktträd med äpplen, körsbär, päron, plommon och vinbär.

Vi befinner oss på Skarpö, strax utanför Vaxholm och hit kommer man med bil och vägen leder hela vägen fram till tomten. Via bilfärjorna från Vaxholm eller Stenslätten på Värmdölandet tar man sig snabbt hit och färjorna går med tät turtrafik året runt (var tionde minut i rusningstrafik). Från centrala Stockholm tar resan med bil cirka 45 minuter alternativt åker man Waxholmsbåt till Skarpöborgs brygga med två minuters promenad till tomten.

Sommartid är Stegesund levande och det är enkelt för vänner och familj att komma förbi land- eller sjövägen. Med egna båten ligger hela skärgården utanför att besöka och kanske avnjuta lunchen på Grinda eller kaffet på pittoreska sommarcafeét vid Lillsved. Centrala Vaxholm med affärer, bageri, systembolag, restauranger och mycket mera når man snabbt med bil eller båt.

Framme på tomten sker parkering på anlagd grusparkering. Möjligen kan man i framtiden uppföra ett garage enligt detaljplanen från 2013.

En trappa leder upp till etager med plana gräsytor för att kanske spela ett parti kubb med vännerna på besök. Ingång finns till ett källarplan med inrett sovrum. Här finns gott om plats att utveckla, kanske till ytterligare sovrum eller en gästlägenhet. Perfekt om barnen vill komma eller gå som de vill eller kanske en extra hyresintäkt.

En trappa leder vidare upp till ingången på entréplan. Mot söder omges huset av grusade ytor. Här finns stol och bord och solen lyser in från tidig morgon till sen eftermiddag. Senare på eftermiddagen flyttar man över till en altan i väster. Här finns plats, från solstolen eller matgruppen, att njuta av den varma eftermiddagssolen med ständig närvaro av båtar på sin färd genom Stegesund.

Från ingången möter det stora lantköket med spiskåpa, platsbyggda skåp och plats för matbord med stolar. Från köket når man det helkaklade badrummet med wc, handfat, dusch och tvättmaskin. Både kök och badrum är utrustat med golvvärme. Vidare i huset möter matsalen med en stor Cronspis och höga fönster. Punschverandan med sjöutsikt och känsla ligger intill och ytterligare ett rum finns med kakelugn och stora fönster i två väderstreck mot Stegesund.

Från matsalen når man en hall med huvudingången och här finns plats till förvaring och en trappa upp till övre plan. På övre plan finns två små och två större sovrum samt ett sällskapsrum med kakelugn. I ett av sovrummen finns dessutom en vacker kakelugn i porslin. Det finns ävenen mindre toalett med handfat. På övervåningen finns rikligt med förvaring. Övervåningen har även två balkonger från vilka man har husets bästa utsikt.

På Skarpö lever man skärgårdslivet med stor tillgänglighet. Stora strövområden finns och på nära håll finns en barnvänlig badstrand ut mot Trälhavet. Under senare delen av 2017/2018 beräknas kommunalt VA anläggas. Kommunalt sommarvatten finns tillgängligt. Det finns även en alternativ tillfartsväg till fastigheten. Fiber finns indraget i huset.

Välkommen en underbar plats på vackra Skarpö!

KARTA

VISNINGAR

Vänligen ring 070-523 58 77 eller maila robert@nordstrandsmakleri.se för mera information. Varmt välkommen till en underbar grosshandlarvilla!

ANSVARIG MÄKLARE

Robert Nordstrand

VD/ Reg. Fastighetsmäklare/Jur. Kand
070-523 58 77
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Robert Nordstrand

Robert Nordstrand

070-523 58 77

Anmäl intresse för denna bostad Dela detta objekt Alla bilder Visa film

FAKTA

Fastighetsbeteckning
Vaxholm Skarpö 1:78
Adress
Gamla Skarpövägen 4
Område
Skarpö - Gamla Skarpövägen 4
Boendeform
Fritidshus
Mark
Friköpt
Tomtyta
1 950 m2
Inteckningar
3 369 000 kr

BYGGNADSFAKTA

Byggår
1903
Boyta
195 m2
Biyta
25 m2
Boareauppgifter enligt
Mätning
Antal rum
8 varav 5 sovrum
Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad
Taxeringsvärde
3 688 000 kr
Taxeringsår
2015
Byggnadstyp
2,5-plan
Tomtyta
1 950 m2
Tomtareauppgifter enligt
Lantmäteriet
Hushållsel
18 000 kr
Vatten och avlopp
2 100 kr
Renhållning
2 600 kr
Försäkringskostnad
9 500 kr
Uppvärmning
32 000 kr
Vägavgifter
2 000 kr
Fastighetsskatt/-avgift
7 687 kr
Totala driftskostnader
66 200 kr
Uppvärmning
  • Typ: Vattenburen värme genom el/olje- panna
Vatten
Djupborrad brunn (Kommunalt vatten är beräknat till 2017/18)
Avlopp
Trekammarbrunn med infiltration (Kommunalt avlopp är beräknat till 2017/18)
Taktyp
Takpannor
Utvändiga plåtarbeten
Plåt
Mark
Sten
Grund
Sten
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasadtyp
Stående träpanel (målat med linoljefärg)
Fönster
2-glasfönster varav det inre är innanfönster med isolerglas
Grund vägg
Gråsten

DOKUMENT & LÄNKAR

PLANRITNINGAR

0058-MDEzNnwwMDAwMDAwMDU5NHw1OA-MDEzNnwwMDAwMDAxODk5NHw5Ng
0059-MDEzNnwwMDAwMDAwMDU5NHw1OA-MDEzNnwwMDAwMDAxODk5NXw5Ng
0060-MDEzNnwwMDAwMDAwMDU5NHw1OA-MDEzNnwwMDAwMDAxODk5M3w5Ng
0061-MDEzNnwwMDAwMDAwMDU5NHw1OA-MDEzNnwwMDAwMDAxODk5Mnw5Ng

ALLA BILDER

nordstrands makleri logo

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

nordstrands makleri logo

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

nordstrands makleri logo

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

 

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

Kryssa för de objekt du är intresserad av

SKICKAR

Välkommen till Nordstrands Mäkleri och vårt nätverk!

Vi återkommer med våra objekt inom kort och hoppas vi träffas på en visning framöver!