Komplett sjöställe med bilväg, ljuvlig utsikt och solnedgång

  • Vaxholm
  • Tynningö - Mjölkviksvägen 11
  • Pris/bud: 17 950 000 kr
  • Boyta: 262 m2
  • Tomtyta: 17 076 m2
  • Alla bilder
  • Visa film

BESKRIVNING

Äkta sjötomt i nordväst som bildar en storslagen udde med bryggor och strandlinje i två väderstreck och byggnation av mycket hög klass. Här möter en gedigen huvudbyggnad i två plan, omgiven av stora altaner, pooldäck och mjuka gräsytor. Gästhus med kök och badrum och vid strandkant sjöbod vid brygganläggning för angöring och segelbåt och i nordväst brygganläggning med badstrand och sjöbod med bastu och relax. Total boyta för bägge bostadshusen uppgår till cirka 263 m². Läget med vacker utsikt över fjärden bort mot Vaxholm och läget med allt man önskar behöver inpå gör inramningen komplett. Det sägs att tomten är en av öns bästa och gillar man att sitta på bryggan eller altanen och se solen gå ned bakom fjärden går denna plats rakt in i hjärtat.

Vi befinner oss på populära Tynningö mellan Vaxholm och Värmdö. Hit kommer man med bilfärja från Norra Lagnö på Värmdö. Färjan drivs av trafikverket vilket gör att den är avgiftsfri och erbjuder en generös tidtabell. Resan från centrala Stockholm fram till fastigheten tar 40 minuter. På färjeläget på Tynningö är man framme på cirka 10 minuter. Vägen letar sig fram till tomten som ligger sist på vägen. Parkering sker på en anlagd plats med plats för flera bilar. Direkt slås man av det privata läget och man möts av mjuka gräsytor, perfekt för sällskapsspel och studsmatta. Tillgängligheten är den bästa och ett stort pooldäck omges av poolen, solstolar och inramning.

Huvudbyggnaden, i två plan och hela cirka 190 m², ligger centralt på tomten och blickar ut över fjärden. Huset totalrenoverades år 2007 till dagens fina skick. Huset är idag en villa och kan bebos året runt för den som önskar. På entréplan finns stora sällskapsytor med sällskapsrum med öppen spis, stort kök med arbetsytor och plats för långbordet. Köket erbjuder allt man önskar av maskinell utrustning och rymd. Vedspisen finns med tidstypisk spiskåpa. Från köket når man ett sovrum/kontor, ytterligare ett sovrum med plats för dubbelsäng och tvättstuga med både tvättmaskin, torktumlare och kylskåp. Från köket kommer man ut till altanen mot sjösidan. På altanen finns plats att duka upp midsommarlunchen med ljuvlig fjärdutsikt. Solstolar och grillen har även sin naturliga plats.

Från entréhallen når ett stort, helkaklat badrum med dusch, wc och handfat. En trappa leder upp till övre plan och en övre hall möter med plats för fåtöljer. På planet finns tre sovrum varav det största ligger mot längst in på planet, erbjuder stora ytor med soffgrupp, handfat och utgång till balkong. Här infinner sig en underbar känsla med dubbelsäng och från balkongen blickar man ut över fjärden. På planet finns en helkaklad toalett med dusch, wc och handfat.

Intill huset finns gästhuset på cirka 60 m². Huset har det senaste året totalrenoverats till vad det är idag och huset är självförsörjande med kök med matplats, sällskapsrum, två sovrum och nyrenoverade badrum fördelat på dusch och handfat i det ena rummet och handfat och wc i det andra. Huset omges av altan och sammanbinds med poolområdet genom altanen. Husen med omgivande altan och pool ger all den rekreation och känsla man behöver.

Från gästhuset leder en stig ner till brygganläggningen i öster. Här förtöjer man skyddat i Mjölkviken och plats finns för flera båtar. Segelbåtsdjup gör det perfekt för vänner att komma på besök. Vid bryggfästet finns en äldre sjöbod med plats att hänga in flytvästar, fiske- och badleksaker. Boden är enkel och går att utveckla för den som önskar.

Direkt nedanför huvudbyggnaden väntar uteplatser i olika etager och vid strandkant finns brygganläggning två med ljuvlig utsikt och inramning med sol från morgon tills den går ned bakom fjärden. Här finns också en sjöbod som inrymmer nybyggd bastu och relax. Nedanför finns en stenstrand för den som önskar badstege på bryggan. Även vid denna brygga är det djupet väl tilltaget och här dyker man från brygga, kanske efter ett besök i bastun. Bryggan med sin solnedgång gör inramningen ypperlig.

Läget i skärgården är tillgänglig och socialt och vännerna passerar ofta på väg mot nya resmål. Handlar gör man i Vaxholm eller på vägen ut. Restauranger finns det gott om och med båten kanske ett besök i Velamsund, Vaxholm eller Grinda. Vill man lite längre ut finns Gällnö, Svartsö, Möja och Sandhamn.

Låt drömmen om en egen udde med solnedgång bli verklighet på en av Tynningös bästa tomter. Välkommen på visning!

KARTA

VISNINGAR

Visas efter överenskommelse. Vänligen ring 070-523 58 77 för att boka tid. Varmt välkommen till en underbar udde med varma solnedgångar!

ANSVARIG MÄKLARE

Robert Nordstrand

Reg. Fastighetsmäklare/Jur. Kand.
070-523 58 77
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Robert Nordstrand

Robert Nordstrand

070-523 58 77

Anmäl intresse för denna bostad Dela detta objekt Alla bilder Visa film

FAKTA

Fastighetsbeteckning
Vaxholm Tynningö 1:92
Adress
Mjölkviksvägen 11
Område
Tynningö - Mjölkviksvägen 11
Boendeform
Fritidshus
Mark
Friköpt
Tomtyta
17 076 m2
Inteckningar
3 640 000 kr
Pris/bud
17 950 000 kr

BYGGNADSFAKTA

Byggår
1914/2007
Boyta
262 m2
Boareauppgifter enligt
Lantmäteriet
Antal rum
9 varav 7 sovrum
Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad
Taxeringsvärde
4 845 000 kr
Taxeringsår
2015
Byggnadstyp
2-plan
Vattenyta
12 276 m2
Tomtyta
4 800 m2
Tomtareauppgifter enligt
Lantmäteriet
Uppvärmning
  • Typ: Luft/luft + öppen spis + vedspis
Vatten
Djupborrad brunn
Avlopp
Trekammarbrunn + sluten tank
Taktyp
Takpannor
Utvändiga plåtarbeten
Plåt
Mark
Sten
Grund
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasadtyp
Liggande träpanel
Fönster
2-glasfönster
Grund vägg
Betong

DOKUMENT & LÄNKAR

PLANRITNINGAR

0062-MDEzNnwwMDAwMDAwMDU4MXw1OA-MDEzNnwwMDAwMDAxODI3M3w5Ng
0063-MDEzNnwwMDAwMDAwMDU4MXw1OA-MDEzNnwwMDAwMDAxODI2Nnw5Ng
0064-MDEzNnwwMDAwMDAwMDU4MXw1OA-MDEzNnwwMDAwMDAxODI2M3w5Ng

ALLA BILDER

nordstrands makleri logo

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

nordstrands makleri logo

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

nordstrands makleri logo

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

 

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

Kryssa för de objekt du är intresserad av

SKICKAR

Välkommen till Nordstrands Mäkleri och vårt nätverk!

Vi återkommer med våra objekt inom kort och hoppas vi träffas på en visning framöver!