Storslagen sjötomt med ljuvlig havsutsikt

BESKRIVNING

Synnerligen attraktiv, storslagen sjötomt om hela 7,5 Ha, varav 4 Ha vattenområde, på Stenstrand, Ören på Torös sydspets. Här njuter man av havs- och horisontutsikten och ett förstklassigt skådespel med naturens alla skiftningar efter årstiderna. Ljudet av vågor som slår in mot stenstranden, den levande utsikten med fritidsbåtar på sin väg mot kanske Ankarudden, Gotlandsbåten till och från Visby och diverse rov- och sjöfågel som cirkulerar ovanför.

På den stora sjötomten, med bilväg hela vägen fram, lever man ostört med stor privacy och njuter av en gedigen huvudbyggnad i framkant på berget med havsutsikt, ett mindre gästhus och ett garage. Ett äldre härbre ligger österut på tomten och möjliggör kanske en framtida avstyckning. Tomten gränsar till ett naturvårdsområde vilket ger full avskildhet.

Vi strandkant finns den egna udden med plana gräsytor för sällskapsspel och karga hällar, vilka ger så mycket skärgård det går att få. Bryggan sträcker sig ut i Saltsjön och här finns plats att leva skärgårdslivet med ett rikt skärgårdsliv. Den skyddade viken lämpar sig utmärkt för vattensporter av diverse slag. Kanske lära sig segla och vända över viken eller pröva fiskelyckan med metreven eller lägga nät och njuta av nyrökt abborre, sik eller kanske öring. Vid bryggfästet finns sjöboden inredd med vedeldad bastu och sjöstugan med sovrum och plats till förvaring.

Från stranden leder en trappa och stig upp till bostadshusen och där möts man först av ett garage. El finns indraget och plats för en bil. Vidare upp på vägen passerar man gästhuset med plats för två sängar.

Huvudbyggnaden på 126 m² uppfördes 1962 och byggds till 1996. Huset ligger med vacker havsutsikt och ligger och blickar ut över öppet hav. Huset är varsamt underhållet och omges av stora altaner. Huset inrymmer hela fyra sovrum varav två ger plats för dubbelsäng. Från ingång mot norr passerar man via en hall ett badrum, från Poggenpohl, med wc, handfat och dusch. Vidare tre sovrum varav det ena med plats för dubbelsäng. En trappa upp finns till ett stort sovloft för ytterligare sängplatser. Från hallen når man vidare in i ett stort sällskapsrum med härligt rymd och öppet in till matrum och ytter ligger sällskapsrum. Stort fönster finns mot söder med utsikt och vattenkontakt. Det stora ytorna är representabla och här njuter man och känner värme från den murade öppna spis, en kall dag. Köket, från Poggenpohl, ligger i anslutning med full maskinell utrustning. Spis, kyl/frys, ugn, diskmaskin och diskbänk ger de bekvämligheter man önskar och behöver. Från matrummet, längst in i huset, leder en trappa upp till ett stort sovrum med härlig utsikt och rymd. Gott om förvaring erbjuds.

Från huset är man snabbt framme vid ett stor trädäck mot syd och ost. Här njuter man av den storslagna utsikten och en underbar känsla. Här dukas frukost, lunch och middag upp med härlig vattenkontakt och känsla. En trappa leder ner till ytterligare ett trädäck och här sitter man närmare vattnet med möjlighet att klippbada. Hällarna ger en ljuvlig inramning och här finns plats att sitta efter hur vinden blåser.

På tomten, norrut leder en stig, bakom garaget och bort till härbret. En bod passeras och en boulebana och här finns stora möjligheter att utveckla eller leva som idag. Ursprungligen var fastighet Ören 1:105 två fastigheter och möjligen finns en möjlighet till avstyckning.

Läget i skärgården är ypperligt och Stenstrand är bland annat känt för sin vackra natur och paradis för Kitesurfare då det ofta går höga vågor som slår in mot stenstranden.

På Torö finns lanthandel och alla de bekvämligheter man önskar och närheten till Nynäshamn, cirka 25 minuter bort eller Stockholm som man når på strax över ren timma. Vill man ta båten till Landsort går båten från Ankarudden, några minuter bort med bil eller båt.

Välkommen till en underbar plats och ett unikt tillfälle att förvärva en stor sjötomt på attraktiva Ören, Stenstrand!

KARTA

VISNINGAR

Vänligen ring 070-523 58 77 för mera information och visning. Välkommen till en underbar sjötomt på Stenstrand, Ören!

BUDGIVNING

Budgivning pågår

ANSVARIG MÄKLARE

Robert Nordstrand

VD/ Reg. Fastighetsmäklare/Jur. Kand
070-523 58 77
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Robert Nordstrand

Robert Nordstrand

070-523 58 77

Anmäl intresse för denna bostad Dela detta objekt Alla bilder Visa film

FAKTA

Fastighetsbeteckning
Nynäshamn Ören 1:105
Adress
Stenstrand 29
Område
Torö - Stenstrand 29
Boendeform
Fritidshus
Mark
Friköpt
Tomtyta
74 906 m2
Inteckningar
2 060 000 kr

BYGGNADSFAKTA

Byggår
1962
Boyta
126 m2
Boareauppgifter enligt
Lantmäteriet
Antal rum
6 varav 4 sovrum
Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad
Taxeringsvärde
5 645 000 kr
Taxeringsår
2015
Byggnadstyp
1,5 -plan
Vattenyta
39 466 m2
Tomtyta
35 440 m2
Tomtareauppgifter enligt
Lantmäteriet
Renhållning
2 000 kr
Försäkringskostnad
5 600 kr
Uppvärmning
12 500 kr
Totala driftskostnader
20 600 kr
Om-/tillbyggnadsår
1996
Uppvärmning
  • Typ: Luftvärmepump + el + kamin - öppen spis
Vatten
Djupborrad brunn
Avlopp
Trekammarbrunn
Taktyp
Taktegel (Holländskt glaserat)
Utvändiga plåtarbeten
Koppar
Mark
Sten
Grund
Betongplintar
Stomme
Trä
Bjälklag
Stålbalkar
Fasadtyp
Liggande träpanel
Fönster
Isolerglasfönster
Grund vägg
Betong

DOKUMENT & LÄNKAR

PLANRITNINGAR

0067-MDEzNnwwMDAwMDAwMDU5Nnw1OA-MDEzNnwwMDAwMDAxOTAwN3w5Ng
0068-MDEzNnwwMDAwMDAwMDU5Nnw1OA-MDEzNnwwMDAwMDAxOTAwOHw5Ng
0069-MDEzNnwwMDAwMDAwMDU5Nnw1OA-MDEzNnwwMDAwMDAxOTAwOXw5Ng

ALLA BILDER

nordstrands makleri logo

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

nordstrands makleri logo

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

nordstrands makleri logo

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

 

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

Kryssa för de objekt du är intresserad av

SKICKAR

Välkommen till Nordstrands Mäkleri och vårt nätverk!

Vi återkommer med våra objekt inom kort och hoppas vi träffas på en visning framöver!