Privat egen ö med Stockholms skärgård mest attraktiva läge

  • Värmdö
  • Värmdö - Kalvsvik/Stora Tallholmen
  • Boyta: 89 m2
  • Tomtyta: 12 940 m2
  • Såld!
  • Alla bilder
  • Visa film

BESKRIVNING

Med ett ypperligt läge intill Kalvsvik i Vindöström finns denna egna dröm-Ö med möjlighet att leva som idag eller utveckla. Här njuter man av en privat ö på 12 940 m² som bildar en sjötomt med tillhörande vattenområde tillsammans med ett mindre skär ingår. Utsikten i 360 grader är svårslagen tillsammans med sol från morgon till den går ned bakom fastlandet. Huvudbyggnaden ligger på öns högsta punkt för maximal utsikt och omges av altaner. Gästhus, brygganläggning med segelbåtsdjup, sandstrand och karg skärgårdsnatur finns att njuta av.

Vi befinner oss i ett av de mest attraktiva områdena i Stockholms skärgård och det är lätt att förstå varför. Här skingrar sig molen och lyser upp ön och det klara, friska vattnet. Från ön når man båtplatsen i Kalvsvik på mindre än 5 minuter och vidarefärd till city på cirka 40 minuter. Bussförbindelse finns även för den som så önskar i Kalvsvik. Genom medlemskap i samfälligheten i Kalvsvik tryggas bil- och båtplats på fastlandet.

Med egen båt finns populära öar att besöka och både Sandhamn och Möja tillhör resmålen och på vägen passeras skärgårdskrogar på Bullandö, Djurö, Gällnö för att nämna några.

Framme vid ön sker förtöjning längsmed bryggan eller på boj. Plats finns för flera båtar och läget är skyddat från vindens alla riktningar. Från bryggan lever man skärgårdslivet där det är som bäst med sol, bad och vattensporter.

På någon minut är man uppe vid huvudbyggnaden på cirka 90 m². Huset ligger på öns bästa plats för utsikt och vattenkontakt. Huset är funktionellt och trivsamt med altaner och uteplatser för att följa solen från morgon till grillmiddagen sent in på kvällen. Huset disponeras med matplats, sällskapsrum och kök. Stora fönster mot sjösidan bjuder på utsikt och ljus. I matrummet finns en murad öppen spis som värmer och ger atmosfär. Köket har det man behöver med plats för matbord och här lagar man mat med sjöutsikt. I huset finns vidare två sovrum med dubbelsäng och badrum med wc, handfat och tvättställ. Källarplan finns med egen ingång. Verkstad, matkällare och gott om diverse förvaring.

Västerut på ön möter gästhuset med två sovrum och direkt nedanför finns härliga hällar och sandstrand. Här njuter man av solen som långsamt sänker sig bakom fastlandet och härlig naturtomt med plana ytor för lek och spel, ljung och klipphällar som ger en ljuvlig känsla.

Det går att landa en helikopter på ön för den som så önskar. Vintertid ligger isen och med en promenad på cirka 10 minuter når man ön och det går även bra att ha en mindre båt i sjön eller på land i Kalvsvik och på så vis förlänger man säsongen.

Stora Tallholmen erbjuder stora möjligheter att bo som idag eller utveckla till vad du själv önskar. Ön ligger med ett attraktivt läge i ett område med stor efterfrågan och höga priser och sällan ges möjligheten att förvärva en egen ö med möjligheter att utveckla. Utom planbestämmelser råder över och en vidare byggnation prövas enligt reglerna om strandskydd och bygglov. Möjligheterna anses goda med huvudbyggnaden nära brygganläggningen vilket sannolikt skapar en tomtplats med optimala möjligheter. För mera information kontakta gärna ansvarig fastighetsmäklare.

Varmt välkommen till en vacker plats som inte lämnar något att önska och går rakt n i hjärtat! Kanske är det därför som ön varit i samma familjs ägo under decennier.

KARTA

VISNINGAR

Vänligen ring 070-523 58 77 eller maila robert@nordstrandsmakleri.se för mera information och visning. Varmt välkommen till en dröm-ö nära till allt man behöver i skärgården och mindre en än timme till city!

ANSVARIG MÄKLARE

Robert Nordstrand

Reg. Fastighetsmäklare/Jur. Kand.
070-523 58 77
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Robert Nordstrand

Robert Nordstrand

070-523 58 77

Anmäl intresse för denna bostad Dela detta objekt Alla bilder Visa film

FAKTA

Fastighetsbeteckning
Värmdö Skärmarö 1:89
Adress
Stora Tallholmen
Område
Värmdö - Kalvsvik/Stora Tallholmen
Boendeform
Fritidshus
Mark
Friköpt
Tomtyta
12 940 m2

BYGGNADSFAKTA

Byggår
1938
Boyta
89 m2
Boareauppgifter enligt
Lantmäteriet
Antal rum
6 varav 4 sovrum
Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad
Taxeringsvärde
4 032 000 kr
Taxeringsår
2015
Byggnadstyp
1-plan med källare
Tomtyta
12 940 m2
Tomtareauppgifter enligt
Lantmäteriet
Vatten och avlopp
1 500 kr
Renhållning
2 000 kr
Försäkringskostnad
4 500 kr
Uppvärmning
12 500 kr
Samfällighet
5 200 kr
Totala driftskostnader
25 700 kr
Uppvärmning
  • Typ: Direktverkande el + öppen spis
Vatten
Djupborrad brunn
Avlopp
Trekammarbrunn
Taktyp
Takpannor
Utvändiga plåtarbeten
Plåt
Mark
Sten
Grund
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasadtyp
Stående träpanel
Fönster
2-glasfönster
Grund vägg
Betong

DOKUMENT & LÄNKAR

PLANRITNINGAR

0056-MDEzNnwwMDAwMDAwMDY2MXw1OA-MDEzNnwwMDAwMDAyMTUzOHw5Ng
0057-MDEzNnwwMDAwMDAwMDY2MXw1OA-MDEzNnwwMDAwMDAyMTUzOXw5Ng

ALLA BILDER

nordstrands makleri logo

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

nordstrands makleri logo

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

nordstrands makleri logo

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

 

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

Kryssa för de objekt du är intresserad av

SKICKAR

Välkommen till Nordstrands Mäkleri och vårt nätverk!

Vi återkommer med våra objekt inom kort och hoppas vi träffas på en visning framöver!