Underbar sjötomt i sydväst

BESKRIVNING

Underbart genuint skärgårdshemman på storslagen sjötomt i sydväst i vackra Nöttnäs på Harö. I en skyddad havsvik, innanför Kanholmsfjärden, möter denna vackra fastighet med inrett båthus, två gästhus och ett sekelskifteshus i två plan. Allt varsamt underhållet med en öm hand och i gott skick att lämnas över till en ny ägare. På tomten finns även bod, en stor äldre lada och generösa naturområden för att plocka bär och svamp.

Harö är en stor, vacker ö med stora strövområden och mycket att uppleva. Hit kommer man med W-båt från Stavsnäs året runt. W-bryggan ligger på norra Harö och promenaden leder genom vacker skärgårdsnatur. Vill man komma till egna bryggan finns passbåt med Harö båttaxi under isfria delen av året. Resan tar cirka 30 minuter från Stavsnäs vinterhamn och kostar 120 kr enkel resa. W-båt kostar 120 kr enkel resa.

Med egen båt tar resan omkring 20 minuter från Stavsnäs i 30 knops fart och förtöjning sker skyddad i båthuset eller på bryggan längs med båthuset. Om gäster kommer på besök går det utmärkt att ligga på boj mot bryggnock där det är segelbåtsdjup.

Båthuset ersatte ett befintligt båthus år 1997 och är i mycket gott skick. Förutom möjligheten att förtöja en stor båt är huset inrett med vedeldad bastu, dusch och handfat och relax/gästrum. Båthuset är unikt och med dagens hårda strandskyddslagstiftning är det omöjligt att bygga något liknande. Plats finns för solstolar och bord och stolar och här avnjuter man middagen med härlig kvällssol.

Vid strandkant finns ett gästhus med två rum. Det främre med vedspis, stol och bord och längre in sovrum med två sängar. Huset renoverades 2002 och är inte vinterbonat.

På den stora tomten om nästan 10 Ha varvas naturen med tallar och skärgårdsvegetation och omkring bostadshuset finns en lummig grönska med fruktträd och en rik flora. Jakt får utövas på de stora markerna, som sträcker sig med en sjötomtsdel med fina badklippor mot Eknösundet. Gräset klipps efter önskemål och snabbt är man uppe vid det vinterbonad boningshuset på cirka 96 m² och gästhuset på 12 m². Husen byggdes runt 1900-talets början men har renoverats och boningshuset vinterbonades 1996, då även en vacker glasveranda byggdes till mot sjösidan.

Ingång sker och hall möter. En trappa leder upp till övre plan med en mindre hall och tre sovrum med plats för minst fem sängar. Ljusa ytskikt och fönster i tre väderstreck ger ett härligt ljusinsläpp. Från fönstren har man en härlig sjöutsikt.

Innanför hallen på entréplan finns ett sovrum med enkelsäng och innanför möter lantköket med allt man önskar och behöver. Från köket når man sällskapsrum med en stor kakelugn och mot sydväst den tidstypiska verandan med spröjsade fönster och härlig utsikt i tre väderstreck. Verandan byggdes på senare år vilket gör den bonad även för den kallare årstiden. Från verandan njuter man av känslan, sjöutsikten och den lummiga vegetationen.

Utanför boningshuset finns uteplatsen med grönskande inramning och längre bak på tomten finns en bod med en toalett av modell separett och en äldre lada med möjligheter.

Från tomten leder en bredare stig mot W-bryggan och det går att köra fyrhjuling eller gå. Promenaden tar cirka 45 minuter.

Vill man handla finns Harö livs på Gummerholmen. Resan dit är kort och går genom kanalen vid båtkroken. Den har öppet under skolsommarlovet, har bryggservering, ordnar trubadurafton, fredagsdrink och andra aktiviteter som t.ex. yoga. Sandhamn ligger några distans bort och där finns affär, krog, bageri och mycket annat. Utanför Harö finns vackra utflyktsmål och kanske hela vägen ut till vackra Björkskär skärgård.

Fastigheten är taxerad som lantbruksfastighet typkod 120. Utom planbestämmelser gäller och hela fastigheten är strandskyddad. Det innebär att det stora markområde som ingår i fastigheten i dagsläget inte får bebyggas. Utveckling av bebyggelsen kan ske efter ansökan inom den sk. tomtplatsen runt befintliga bostadshus. För frågor kontakta gärna ansvarig mäklare. Fiber är på gång att dras in till fastigheten.

Välkommen till en ljuvlig plats på vackra Harö!

KARTA

VISNINGAR

Vänligen ring 070-523 58 77 eller maila robert@nordstrandsmakleri.se för mera information. Välkommen till en underbart, charmig sjötomt i sydväst!

ANSVARIG MÄKLARE

Robert Nordstrand

VD/ Reg. Fastighetsmäklare/Jur. Kand
070-523 58 77
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Robert Nordstrand

Robert Nordstrand

070-523 58 77

Anmäl intresse för denna bostad Dela detta objekt Alla bilder Visa film

FAKTA

Fastighetsbeteckning
Värmdö Harö 1:40
Adress
Sandhamn Harö 155
Område
Harö - Nöttnäs
Boendeform
Fritidshus
Mark
Friköpt
Tomtyta
98 679 m2

BYGGNADSFAKTA

Byggår
1903/1997
Boyta
96 m2
Biyta
30 m2
Antal rum
8 varav 6 sovrum
Taxeringsvärde
6 068 000 kr
Taxeringsår
2017
Byggnadstyp
2-plan
Tomtareauppgifter enligt
Lantmäteriet
Renhållning
2 775 kr
Försäkringskostnad
4 192 kr
Uppvärmning
14 000 kr
Totala driftskostnader
21 367 kr
Uppvärmning
  • Typ: Direktverkande el + luftvärmepump + vedspis + kakelugn
Vatten
Djupborrad brunn
Avlopp
Tvåkammarbrunn med BDT från 1996
Taktyp
Taktegel
Utvändiga plåtarbeten
Plåt
Mark
Sten
Grund
Torpargrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasadtyp
Stående träpanel
Fönster
2 och 1-glasfönster
Grund vägg
Betong

DOKUMENT & LÄNKAR

PLANRITNINGAR

0057-MDEzNnwwMDAwMDAwMDQ4Nnw1OA-MDEzNnwwMDAwMDAxOTQ2M3w5Ng
0058-MDEzNnwwMDAwMDAwMDQ4Nnw1OA-MDEzNnwwMDAwMDAxOTQ2Mnw5Ng
0059-MDEzNnwwMDAwMDAwMDQ4Nnw1OA-MDEzNnwwMDAwMDAxOTQ2MHw5Ng
0060-MDEzNnwwMDAwMDAwMDQ4Nnw1OA-MDEzNnwwMDAwMDAxOTQ2MXw5Ng

ALLA BILDER

nordstrands makleri logo

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

nordstrands makleri logo

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

nordstrands makleri logo

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

 

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

Kryssa för de objekt du är intresserad av

SKICKAR

Välkommen till Nordstrands Mäkleri och vårt nätverk!

Vi återkommer med våra objekt inom kort och hoppas vi träffas på en visning framöver!