Unikt sjöställe om 15 hektar med stor huvudbyggnad, egen ö, båthus, gästhus och utsikt över fjärden

Beskrivning

I populära Brevik på södra Rådmansö, bara en knapp timmes bilväg från Stockholm, hittar man denna unika skärgårdsfastighet med en tomt på över 15 hektar. Till fastigheten hör även en obebyggd ö, bara 3 minuter med båt från bryggan, samt andelar i fiskevatten.

Längs slingriga och lummiga vägar på fastighetens marker når man den stora bebyggelsen längst ut på Breviks udde. Här lever man avskilt med havet och skogen som närmaste grannar och i en komfortabel miljö med en gedigen huvudbyggnad i gott skick. Huvudbyggnaden har fyra sovrum, gästhus, båthus, brygga och mycket mer.

Huvudbyggnaden, som är från 1909, är i två plan plus källarvåning. Byggnaden byggdes ut 1940 och har sedan dess renoverats med tidens gång. Här får man ett trevligt och rymligt boende med flera sociala ytor och vacker utsikt över både land och hav. Mot sjösidan finns en stor balkong och på entréplan, vid hallen, finns en altan där man kan blicka ut över havet och öarna.

Huset har två ingångar. Från hallen vid husets nordvästra del når man källarvåningen via en trappa och köket. Det generösa och mysiga köket har full maskinell utrustning, såsom induktionshäll, ugn, diskmaskin, kyl/frys och en gammal vedspis som skapar stämning. Det finns även plats för ett större matbord för den stora familjen. Husets andra ingång ligger vid sjösidan där man möts av en större hall med förvaringsutrymme, gästtoalett, trappa till husets övre plan samt ingång till husets stora sällskapsrum. I det stora sällskapsrummet finns en öppen spis och stora fönsterpartier med slående utsikt. Här finns gott om plats både för soffgrupp och ytterligare ett middagsbord om så önskas. Vidare in finns ett mindre sällskapsrum, alternativt bibliotek, varifrån man också når köket.

På övre plan ligger husets fyra sovrum med plats för dubbelsäng. Det finns även en liten hall med sittgrupp och ett badrum med dusch, toalett och handfat. Badrummet bjuder in skärgården med fönster ut mot vattnet och en dörr ut till balkongen.

I husets källarvåning finner man tvättstugan med torktumlare och tvättmaskin. Källarvåningen har även gott om förvaringsutrymme samt husets vedpanna för uppvärmningen. Utöver vedpannan finns även luftvärmepump och eldstäder.

Från huvudbyggnaden leder mjuka gräsytor och en grönskande trädgård med flera uteplatser och sittgrupper ner till vattnet. Vid strandlinjen i en väl skyddad havsvik finner vi båthuset med plåttak och stående träpanel om ca 50 kvm, uppfört på stenkistor, med gott om plats för båten och vänner på besök. Båthuset har goda möjligheter att utvecklas ytterligare, varför inte skapa ett sovrum och bastu med havet i fokus?

Sydöst om huvudbyggnaden finns ett gästhus från 2001 med två sovrum med plats för dubbelsäng, sällskapsrum, pentry och en härlig altan mot vattnet – en perfekt plats för vänner eller familj på besök!

Norr om huvudbyggnaden finns ett fint litet växthus för den odlingsintresserade och ett hönshus, vilket förstärker husets karaktär av det bästa från två världar: hav och skog. Inte långt därifrån, också norr om huvudbyggnaden, hittar man fastighetens jordkällare, förrådshus och vedförvaring. Ett stenkast bort ligger garaget i anslutning till tomtens infart.

Då fastigheten är belägen inom glesbygd och taxerad som lantbruksegendom krävs förvärvstillstånd. Tillståndspliktigt förvärv söks hos Länsstyrelsen. Ansökningsavgiften för privatpersoner är 4 600 kr. Förvärvstillstånd ansöks av köparen i samband med upprättande av köpekontrakt. Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller ansökningshandlingar och medverkar till att ansökan lämnas in till Länsstyrelsen.

Norrtälje är bara cirka 15 minuter bort med bil och erbjuder all service man kan behöva. Mysiga fik finns en kort bil- eller båttur bort. Skärgården lockar med sina sommarkrogar som Lidö Sjökrog, Furusunds Värdshus och Gräddö, vilka kan nås med egen båt eller passbåtar som avgår från Räfsnäs och Kapellskär.

Karta

Visningar

  • Tisdag 23 jul
    Visning den 23 juli. Ring 070-7444443 eller maila theo@nordstrandsmakleri.se för tid och anmälan . Varmt välkommen till en Breviks udde!

Ansvarig mäklare

Theo Dietz

Anmäl intresse för denna bostad Alla bilder Planritningar

Fakta

Fastighetsbeteckning

NORRTÄLJE RÅDMANSÖ-BREVIK 2:10

Område

Brevik - Rådmansö

Adress
Breviks udde 1
Boendeform
Småhus
Pris/bud
18 000 000 kr
Pantbrev
235 000 kr
Taxeringsvärde
11 922 000 kr
Taxeringsår
2023
Mark
Friköpt
Fiskevatten
Samfällighet NORRTÄLJE RÅDMANSÖ-BREVIK FS:14 procent 8,3333
Servitut
Last Ledningsrätt Vatten och avlopp 0188-12/155.1 Beskr: Vattenledning med brunnar, ventiler, visare och övriga anordningar som behövs för dess ändamål. Last Avtalsservitut Se beskrivning 01-IM1-85/23002.1 Beskr: Kraftledning
Samfällighet
Samfällighet NORRTÄLJE RÅDMANSÖ-BREVIK S:7 Samfällighet NORRTÄLJE RÅDMANSÖ-BREVIK S:1 Samfällighet NORRTÄLJE RÅDMANSÖ-BREVIK S:4 Samfällighet NORRTÄLJE RÅDMANSÖ-BREVIK S:12 Samfällighet NORRTÄLJE RÅDMANSÖ-BREVIK S:13 Samfällighet NORRTÄLJE RÅDMANSÖ-BREVIK S:11 Samfällighet NORRTÄLJE RÅDMANSÖ-BREVIK S:10 Samfällighet NORRTÄLJE RÅDMANSÖ-BREVIK S:2 Samfällighet NORRTÄLJE RÅDMANSÖ-BREVIK S:6 Samfällighet NORRTÄLJE RÅDMANSÖ-BREVIK S:5 Samfällighet NORRTÄLJE RÅDMANSÖ-BREVIK S:3 Gemensamhetsanläggning NORRTÄLJE RÅDMANSÖ-BREVIK GA:3
Byggnadsplan
Samrådsområde 1977-05-06 01-A:B-1861 Samrådsområde enl 20 § naturvårdslagen Senast ändrad: 2024-02-13

Byggnadsfakta

Byggnadstyp

2-planshus + källare

Byggår

1909

Boyta
172 m2
Antal rum
8 varav 4 sovrum
Grund

Kantbalkar med mellangjutna golv

Tak

Valmat, betongpannor

Fasad

Träfasad

Fönster

Isolerglaskassetter och 2-glas kopplade

Stomme

Trä och murverk

Bjälklag

Trä

Vatten

Borrad brunn

Avlopp

Trekammarbrunn

Uppvärmning

Luftvattenvärmepump, vedpanna och eldstäder

Ventilation

Självdrag

Skorsten

Murad skorsten

Driftskostnader
Elkostnad
2 057 kr/månad
Sotning
119 kr/månad
Vatten och avlopp
203 kr/månad
Renhållning
234 kr/månad
Samfällighet
42 kr/månad
Hemförsäkring
566 kr/månad
Elnätkostnad
512 kr/månad
Totalt
3 221 kr/månad
Personer i hushållet
2
Årlig elförbrukning
11110 kWh/år

Planritningar

Alla bilder

Vi hjälper er gärna

Vi är experter på villor, sjölägen och sjötomter längs Stockholms skärgård vackra kust och på alla våra öar

Funderar du på en förändring och att sälja?

Kontakta oss om du funderar på att sälja

Letar du drömboendet?

Bli medlem i vårt Nätverk.

Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Kryssa för de objekt du är intresserad av

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.