Högt och fritt läge i sydväst

Beskrivning

Med endast 5 minuters båtresa över fjärden från Vaxholm ligger denna osedvanligt vackra och äkta sjötomt i rätt väderstreck. En tillgänglig oas med en glittrande fjärd utanför, vackra klippor blandat med gröna ytor, lila ljung och vackra buskar och träd. En fantastisk strandplats med både sand och klippor. Tomten är mycket barnvänlig och ger en lite karg skärgårdskänsla. Vid klippan finns bryggaläggningen med y-bom och utanför är det djup för segelbåtar. Från brygganläggningen ser man långsträckt i 180 grader och Vaxholms Kastell tornar upp sig i sydost. Tomtens väderstreck är sydväst med sol från morgon till kväll.

Tomten är stor och har eget vattenområde. Från öns allmänning bakom tomten till strandkanten är det ca 90 meter. Fin grusgång och gjutna trappor leder oss upp mellan klipporna till huvudbyggnaden. Här uppe finns naturliga uteplatser på både klipphällar och gräsytor. I tomtens bakkant står gästhuset om ca 10 kvm som välkomnar med veranda och fin sjöutsikt. Huset har ett ombonat rum med hygienutrymme, en utmärkt övernattningsstuga. Strax intill står snickarboden med tillhörande vedbacke. Boden har tre dörrar och bakom dessa gömmer sig, en verktygsbod med god förvaring.

Huvudbyggnaden ligger på finaste platsen. En välskött och trivsam stuga med en eldstäd. Hög takhöjd med bjälkar och fina trägolv. Köket har plats för matbord för fyra som kan njuta av utsikten genom spröjsade fönster. Vedspisen kan nyttjas tidig vår och sen höst för att värma huset. Köket uppdaterades 2016 med spis, kyl och frys, diskmaskin, fläkt, varmvattenberedare, diskbänk samt nytt golv. Från köket har man utgång till tomten i sydost med frukostplats. Vardagsrummet har full takhöjd till nock och en vackert murad öppen spis. Både matgrupp och soffgrupp ryms. Ett renoverat badrum nås från sällskapsrummet med dusch, tvättmaskin, handfat och förbränningstoalett av modell Cinderella. Från sällskapsrummet finns även en trappa som leder oss upp till sovrummet på övervåningen med snedtak. Vid huvudentrén finns en liten veranda under tak som är perfekt när det regnar. Huset är ombonat och välkomnande – ger en känsla av jaktstuga.

Detaljplanen medger byggnation upp till 140 kvm och komplementbyggnad om 30 kvm. Så det går att bygga vidare. Strandskyddet är upphävt inom detaljplanen.

På Tallholmen kan man ströva över allmänningarna och framförallt går man ut på klippudden i väster. Ön har kommunalt vatten som stängs av på vintern. Det finns en handpump på ön dit man kan gå. Nuvarande ägare har båtplats på en privat båtklubb på Vaxön mitt emot. Viss kötid kan förekomma.

Mitt över fjärden ligger skärgårdens huvudstad nr ett – Vaxholm. Här finns ett rikt utbud av restauranger, butiker, cafeér, gästhamn och en livlig folkpuls hela sommarhalvåret. Vill man inte åka egen båt finns flera taxibåtar i närhet. Utanför Stegesund ligger hela skärgården och väntar. Strax utanför finns en hel skärgård att upptäcka och innanför Vaxholm har man bara 9 sjömil till Gröna Lund. En rolig dagsutflykt tycker barnen.

Närheten till såväl Vaxholm som skärgårdens utbud gör livet bekvämt och enkelt. Stockholms City når man på 40 minuter. Man kan leva och pendla till jobbet större delen av året. Waxholmsbåtarna går till grannöarna året om. Med egen båt blir skärgårdsupplevelsen total och helt fri.

Varmt välkomna till denna pärla.

Karta

Ansvarig mäklare

Theo Dietz

Anmäl intresse för denna bostad Alla bilder Planritningar

Fakta

Fastighetsbeteckning

VAXHOLM EDHOLMA 1:30

Område

Vaxholm - Edö-Tallholme

Adress
Edö-Tallholme 30
Boendeform
Småhus
Pris/bud
6 250 000 kr
Pantbrev
3 485 000 kr
Typkod
220 - Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
3 980 000 kr
Taxeringsår
2021
Mark
Friköpt
Tomtyta
3 930 m2
Vattenområde
1 900 m2
Servitut
AVTALSSERVITUT VILLA OCH ÅRLIG AVGÄLD
Byggnadsplan
BYGGNADSPLAN (1939-04-21)

Byggnadsfakta

Byggnadstyp

1 plans fritidshus med loft

Byggår

1946

Boyta
30 m2
Antal rum
3 varav 2 sovrum
Mark

Sten

Grund

Krypgrund/plintar

Tak

Plåt

Fasad

Träfasad

Fönster

2-glasfönster med spröjs

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Vatten

Kommunalt sommarvatten

Avlopp

Enkelt avlopp

Uppvärmning

Direktverkande el/braskamin

Ventilation

Självdrag

Skorsten

Murad skorsten

Driftskostnader
Elkostnad
1 000 kr/månad
Sotning
21 kr/månad
Vatten och avlopp
167 kr/månad
Renhållning
250 kr/månad
Samfällighet
125 kr/månad
Hemförsäkring
250 kr/månad
Totalt
1 813 kr/månad

Planritningar

Alla bilder

Vi hjälper er gärna

Vi är experter på villor, sjölägen och sjötomter längs Stockholms skärgård vackra kust och på alla våra öar

Funderar du på en förändring och att sälja?

Kontakta oss om du funderar på att sälja

Letar du drömboendet?

Bli medlem i vårt Nätverk.

Gästhus

Intresseanmälan för

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Kryssa för de objekt du är intresserad av

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.