Ljuvligt, komplett sjöställe i skyddad havsvik

  • Ljusterö - Grundvik
  • Pris/bud: 16 000 000 kr
  • Boyta: 285 m2
  • Tomtyta: 3 720 m2

Beskrivning

Komplett sjöställe med ljuvlig, varm kvällssol med solnedgång rakt mot tomten sommartid, i charmiga Bensviken på Ljusterös västsidan mot Saxarfjärden. Här möts man av ett privat läge, utan insyn och med en tomt på 3 720 kvm som sluttar svagt mot Saltsjön. Här möts man av en komplett byggnation med en storslagen, gedigen skärgårdsvilla på hela 285 kvm fördelade på två plan. Huset omges av härliga altaner och plattsättningar med jacuzzi, plats för grill och både mat- och loungegrupp.

Vid infart en stor förrådsbod och i väster två gästhus och vid strandkanten en stor kistbrygga med vinkel, plats för flera båtar, matgrupp och solstolar.

Vi befinner oss i populära Grundvik på södra Ljusterö och hit kommer man med bil, egen båt, buss och W-båt. Med bil tar resan från Stockholm, via Ljusteröfärjan, cirka en timma. Vägen går genom ett vackert skärgårdslandskap och leder in på tomten och plats finns för flera bilar att parkera skyddat bakom en grind. Två laddboxar finns och i anslutning till parkeringen finns en stor förrådsbod med gott om plats för allt man önskar. Vägen leder fram till skärgårdsvillan uppförd 2005. Parkering kan ske utanför huset om så önskas och det storslagna huset erbjuder generösa ytor och gott om plats för den stora familjen.

Från entrén i söder möts man av en stor hall med gott om plats för avhängning. Vidare möter ett stort sällskapsrum med tv-del och sällskapsrum med soffgrupp. Utgång till altan och stora fönster mot vattnet i ett charmigt burspråk. I anslutning ligger köket med full maskinell utrustning. Gott om arbetsytor och matplats med bord och minst sex stolar framför en vedspis med charmig kåpa. Utgång finns till en altan mot sjösidan. Vidare på planet finns två sovrum med plats för dubbelsäng i det ena sovrummet som även har utgång till altanen. Helkaklat badrum med badkar, wc och handfat och ett teknikrum med plats för förvaring.

En trappa upp möter underbara ytor med ett stort sällskapsrum med plats för mat- och soffgrupp med stor rymd. Utgång till en stor balkong med söderläge. I väster finns master bedroom med dubbelsäng, eldstad och utgång till en balkong. Till samma balkong kommer man från det intilliggande, helkaklade badrummet med dusch, wc, tvättmaskin och torktumlare. Toalett i ett eget rum och en stor bastu med plats för minst sex personer.

På planer finns även ytterligare två sovrum med gott om plats och kanske inreda hemmakontoret i ett och dubbelsäng i det andra.

Mot sjösidan omges huset av stora trädäck, vackra plattsättningar i nivåer och här finns jacuzzin för, varma, sköna stunder, grillplats och plats för diverse möbelgrupper.

Intill finns en bod, ett gästhus med sovrum och dusch och ytterligare ett hus med sovrum, matplats och kök. Perfekt för vännerna på besök och den stora familjen.

Direkt nedanför husen, vid strandkanten gräsytor för lek och spel och en stor brygganläggning med stenkista och plats för flera båtar, solstolar och allt man önskar. Bryggan badar i sol från morgon till solnedgång och finns plats för båtar, vattenskoter och allt man kan önska sig. Från bryggan badar man och lever ett underbart skärgårdsliv. På några minuters promenad från tomten når man Grundviksbadet med sommarkiosk och flera klippbad. Midsommarängen ligger några minuter bort med trevligt firande en gång om året. Ljusterö är en komplett skärgårdsö med goda förbindelser, året runt. Det finns många bofasta och på sommarhalvåret mångfaldigas befolkningen. 18-håls golfbana finns nära och vid Ljusterö torg finns affär och allt man behöver. För den ridintresserade finns goda möjligheter till t ex boxplats.

I Linanäs, runt udden med båt, eller en promenad på 15 minuter, möter båtmack, affär och flera restauranger. Sommartid händer mycket och ett rikt skärgårdsliv med diverse uppträdanden. Från Linanäs går även buss och från Grundvik går waxholmsbåt till Stockholm.

Med egen båt finns många spännande platser att besöka med Grinda som kanske den mest närbelägna och kända ön och vidare ut i skärgården kanske Ingmarsö. Svartsö, Gällnö, Möja eller Sandhamn.

Varmt välkommen till ett ljuvligt, komplett sjöställe!

Karta

Ansvarig mäklare

Robert Nordstrand

Anmäl intresse för denna bostad Alla bilder Planritningar

Fakta

Fastighetsbeteckning

ÖSTERÅKER GRUNDVIK 1:56

Område

Ljusterö - Grundvik

Adress
Grundviksvägen 114
Boendeform
Fritidshus
Pris/bud
16 000 000 kr
Pantbrev
3 790 000 kr
Taxeringsvärde
8 005 000 kr
Taxeringsår
2018
Mark
Friköpt
Tomtyta
3 720 m2
Servitut
Förmån - väg
Samfällighet
Österåker Grundvik Ga: 2 + 3
Byggnadsplan
Utom planbestämmelser

Byggnadsfakta

Byggnadstyp

2 - plan

Byggår

2005

Boyta
285 m2
Antal rum
9 varav 5 sovrum
Mark

Sten

Grund

Krypgrund

Tak

Tegel

Fasad

Stående träpanel

Fönster

3-glasfönster

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Vatten

Djupborrad brunn

Avlopp

Trekammarbrunn med efterföljande infiltration för BDT-. Sluten tank för wc 3 m3

Uppvärmning

Direktverkande el + luftvärmepumpar + eldstäder

Ventilation

Självdrag

Skorsten

Murad skorsten

Driftskostnader
Vatten och avlopp
4 500 kr/år
Renhållning
2 600 kr/år
Samfällighet
700 kr/år
Hemförsäkring
7 500 kr/år
Uppvärmning + hushållsel (vid full värme året runt)
40 700 kr/år
Totalt
56 000 kr/år

Planritningar

Alla bilder

Vi hjälper er gärna

Vi är experter på villor, sjölägen och sjötomter längs Stockholms skärgård vackra kust och på alla våra öar

Funderar du på en förändring och att sälja?

Kontakta oss om du funderar på att sälja

Letar du drömboendet?

Bli medlem i vårt Nätverk.

Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Kryssa för de objekt du är intresserad av

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.