Storslaget sjöställe från 1910 nära Stockholm

  • Värmdö - Norra Lagnö - Stor-Ängsholmen
  • Pris/bud: 19 500 000 kr
  • Boyta: 180 m2
  • Tomtyta: 6 535 m2

Beskrivning

Ett stenkast från Norra Lagnö och 20 min in till Stockholm ligger denna praktfulla skärgårdsfastighet med privat läge. En underbar och storslagen sjötomt i västerläge på Stor-Ängsholmen om 6 535 kvm. Här finns plats för den stora familjen att leva och bo året runt.

Det gedigna sekelskifteshuset från 1910 i två plan renoverades 1997 och lämnar ingen besökare oberörd med inredning i vackra detaljer och herrgårdskänsla. Vidare finns en stor förrådsbyggnad vid vattnet, brygganläggning, sandstrand, klipphällar och stor plan gräsmatta.

Vi befinner oss på Stor-Ängsholmens nordvästra udde, där Torsbyfjärden glittrar hänförande och bjuder på sol från tidig morgon till solnedgång. Här får man uppleva ö-liv med närhet till Stockholms inlopp. Hit kommer man med egen båt från Skutvik vid Norra Lagnö, där det finns tillhörande båt- och bilplats ca 5 min resa fram till tomten. Resan från Stockholm via Värmdös fastland till parkeringen går genom vackra, lantliga miljöer.

Framme vid tomten slås man av fastighetens praktfullhet och herrgårdskänsla. Från bryggan och sandstranden breder en stor öppen gräsmatta ut sig, inramad av vackra träd och syrener, och leder upp till den ståtliga huvudbyggnaden. Det pampiga huset på 180 kvm är fördelad på två plan. Huset uppfördes 1910 och totalrenoverades 1997 till dagens fina skick och ger möjlighet att bo året runt.

Huvudentrén ligger på huset östra sida och ingång sker via den fina verandan med vackra sniderier och dubbla spegeldörrar. I den ljusa hallen finns gott om plats att hänga av sig i det lilla kapprummet under trappen upp till ovanvåningen. I anslutning till hallen direkt till vänster ligger husets lantliga kök, med kyl, frys, spis och ugn, plats för matbord och mycket arbetsytor. Den gamla vedspisen är bevarad, snyggt integrerad med en induktionshäll, och skapar atmosfär i rummet tillsammans med de stora fönsterna i två väderstreck.

Från hallen når man också rakt in i husets hjärta och sällskapsrum, ett stort rum med otroligt ljusinsläpp från det generösa burspråket, slående takhöjd, kakelugn, vackra tapeter, stuckatur och känsla av rymd. Grönskan och vattnet utifrån känns tätt inpå tack vare alla stora fönsterpartier. I rummet finns plats för flera sittgrupper och det stora middagsbordet. Vid burspråket finns även en utgång till husets nyrenoverade altan i väster.

På husets nedanvåning finns utöver hall, kök och sällskapsrum ett mysigt sovrum med gott om plats för garderober och förvaring. Man hittar även ett ljuvligt och unikt rum på husets norra sida med fin bröstpanel, vacker stuckatur och tornkänsla, perfekt för bibliotek eller matsal, eller varför inte ett master bedroom för den stora familjen.

Från hallen leder trappen upp till husets ovanvåning. Ett mindre sällskapsrum välkomnar en med vacker kakelugn, balkong och utsikt mot havet och tomtens västra sida med dess plana gräsmatta, flaggstång, björkar och syrener. Från det lilla sällskapsrummet når man två av ovanvåningens tre sovrum, med gott om plats för dubbelsäng och förvaring. Husets badrum ligger även här, med dusch, handfat och toalett. Mittemot badrummet ligger det tredje sovrummet, också med plats för dubbelsäng och garderob.

På tomten finns en större förrådsbyggnad med plats för åkergräsklippare och diverse verktyg, och kanske den framtida bastun. För den som rest långt och inte hinner upp till husets ovanvåning kan besöka den pittoreska mulltoan tidigt på tomten på fastighetens östra sida.

Den storslagna tomten bjuder på många soltimmar, plats för lek och spring på de plana gräsytorna, en fin strandlinje och brygga med plats för flera båtar. Den lummiga grönskan och lövträden på tomten skapar en känsla av avskildhet och lugn tillsammans med Torsbyfjärdens glittrande vatten.

Fastighetens tillhörande båt- och bilplats ligger vid Skutviks Brygga på Norra Lagnö, 5 min bort. Norra Lagnö på Värmdö är ett av de mest exklusiva områdena, känt för sina stora, sjönära fastigheter och den unika sekelskiftesarkitekturen. Nu går även pendelbåt, linje 84, till Norra Lagnö från Strömkajen.

På Stor-Ängsholmen lever man det aktiva skärgårdslivet med närhet till stan - det bästa av båda världar. Handlar gör man på fastlandet i Vaxholm, dit du tar dig med egen båt. Krogar finns det gott om i bland annat Velamsund, Vaxholm och på Grinda.

Skeviks Gård ligger i närheten och är ett populärt utflyktsmål med restaurang, hotell och spa och banor för tennis och padel. De natursköna stigarna mellan Norra Lagnö och Gustavsberg är perfekta för promenader och utflykter.

Karta

Ansvarig mäklare

Theo Dietz

Anmäl intresse för denna bostad Alla bilder Planritningar

Fakta

Fastighetsbeteckning

VÄRMDÖ NORRA LAGNÖ 1:46

Område

Värmdö - Norra Lagnö - Stor-Ängsholmen

Adress
Gustavsberg Stor-Ängsholmen 127
Boendeform
Småhus
Pris/bud
19 500 000 kr
Pantbrev
3 000 000 kr
Typkod
220 - Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
5 624 000 kr
Taxeringsår
2021
Mark
Friköpt
Tomtyta
6 535 m2
Samfällighet
Gemensamhetsanläggning VÄRMDÖ ASPVIK GA:11 Gemensamhetsanläggning VÄRMDÖ ASPVIK GA:4 Gemensamhetsanläggning VÄRMDÖ NORRA LAGNÖ GA:1
Byggnadsplan
Utom planbestämmelser

Byggnadsfakta

Byggnadstyp

2 plans fritidshus

Byggår

1910

Boyta
180 m2
Biyta
18 m2
Antal rum
7 varav 4 sovrum
Mark

Sten

Tak

Betongpannor

Fasad

Träfasad

Fönster

2+1-glasfönster

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Vatten

Kommunalt

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Direktverkande el, elektrisk golvvärme och eldstäder

Ventilation

Mekanisk ventilation

Skorsten

Murad skorsten

Driftskostnader
Elkostnad
1 331 kr/månad
Vatten och avlopp
250 kr/månad
Renhållning
192 kr/månad
Uppvärmning
150 kr/månad
Samfällighet
125 kr/månad
Hemförsäkring
286 kr/månad
Skutviks Brygga
175 kr/månad
Samfällighet
138 kr/månad
Sjötorps ekonomiska
508 kr/månad
Totalt
3 155 kr/månad
Personer i hushållet
4

Planritningar

Alla bilder

Vi hjälper er gärna

Vi är experter på villor, sjölägen och sjötomter längs Stockholms skärgård vackra kust och på alla våra öar

Funderar du på en förändring och att sälja?

Kontakta oss om du funderar på att sälja

Letar du drömboendet?

Bli medlem i vårt Nätverk.

Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Kryssa för de objekt du är intresserad av

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.