Underbar, storslagen, arkitektritad skärgårdsvilla med sjöutsikt

  • Österåker - Ljusterö - Stensvik
  • Pris/bud: 11 500 000 kr
  • Boyta: 302 m2
  • Tomtyta: 3 512 m2

Beskrivning

Med ett högt, fritt läge och vacker sjöutsikt finns denna arkitektritade skärgårdsvilla i två plan. Huset håller mycket hög, internationell nivå, är tillbyggt och totalrenoverat under 2011 till dagens höga standard och ypperliga planlösning. Här bjuds man på generösa sällskapsytor med stora fönster mot vattnet och matplats i öppen planlösning med det kompletta köket. Huset omges på sjösidan av en stor uteplats och en nybyggd altan som omger en nybyggt pool. Från altan och pool blickar man ut över vattnet och en trappa leder ner till en delad brygga med segelbåtsdjup genom servitut.

Vi befinner oss i charmiga, lantliga Stensvik på södra Ljusterö. Hit kommer man med bil via bilfärja (ca 1 timme från Stockholm), buss, waxholmsbåt eller egen båt. Man passerar Ljusterö torg med affärer, apotek och systemombud. I närliggande hamnen Linanäs finns flera trevliga restauranger och bensinmack. Strax utanför idylliska Stensvik brer Edöfjärden ut sig och snabbt är man ute på lantliga öar som Edö, Svartsö eller Ingmarsö. På Ljusterö finns stall om man gillar hästar, golfbana och gott om naturmark för en löptur eller en svamputflykt.

Den sista biten på ön går genom ett grönskande skärgårdslandskap och framme i Stensvik leder vägen förbi varvet, där man kan vinterförvara egna båten och upp till den höga tomten på 3 512 kvm som blickar ut över vattnet. Vägen plogas vintertid och huset har full året runt standard och framme leder vägen upp till tomten och parkering kan ske intill huset eller i en generös carport med plats för flera bilar.

Tomten erbjuder på entrésidan mjuka gräsytor för lek och spel på en privat tomt. Huset uppfördes 1979 och byggdes till 2012 till dagens storlek och i samband med tillbyggnaden till en boarea på hela 302 kvm och biarea på 34 kvm, totalrenoverades hela huset med ny planlösning, nytt innertak, ny fasad, nya fönster och invändigt nytt golv, ny el, kök, badrum och ytskikt. Huset fick ny isolering och erbjuder full villastandard.

Från ingången på entréplan möter en stor hall med en bred trappa till övre plan och direkt slås man av rymden och det generösa huset. Under trappan finns en stor klädkammare. I hallen finns plats finns för avhängning och intill ligger ett stort rum med gym, relax och soffgrupp. Skjutdörrar av glas ger en härlig inramning. Vidare finns ett sällskapsrum/kontor med en charmig, murad eldstad. Innanför finns ett sovrum. Vidare finns ett helkaklat badrum med golvvärme, dusch, wc och tvättställ. Intill finns tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Teknikrum och ett sovrum med dubbelsäng.

Trappan leder upp till övre plan och direkt möter en öppen planlösning med öppna ytor och härlig rymd med kök, matplats och sällskapsrum. Stora fönster i fyra väderstreck bjuder på sjöutsikt och ljusinsläpp.Plats finns för matbord med flera stolar och intill ligger det exklusiva köket med full maskinell utrustning, gott om arbetsytor och köksö med barstolar. Ilvespisen med gasol, hel kyl och frys, inbyggd microugn, ugn och diskmaskin. Från köket leder en dörr ut till en trevlig altan med plats för utemöbler och fin kvällssol.

Vidare i rummet finns intill trappan platsbyggda bokhyllor och stora fönster och mot vattnet ligger ett underbart sällskapsrum med tre trappsteg ner. Fönster i 180 grader och plats för en stor soffgrupp med fåtöljer. Hiss för tv finns inbyggd framför fönstren och gott om platsbyggda detaljer. Utgång finns till altan och uteplats.

Vidare på planet finns en helkaklad toalett med vägghängd wc, dusch och tvättställ. Vidare två stora sovrum med gott om plats för minst två sängar och skrivbord. Masterbedroom ligger mot sjösidan och erbjuder stora fönster med utgång till altanen, dubbelsäng omgiven av platsbyggda garderober och hyllor. Eget helkaklat badrum med badkar, dusch, wc och tvättställ. Sovrummet lämnar inget mer att önska.

På sjösidan finns en altan som omger huset och uteplats med anlagda rabatter och fin känsla. Vidare has under året en stor altan byggs till med integrerad, uppvärmd pool på 4 x 9 meter. Här tar man en simtur och myser med vänner och familj med sol från morgon till sen kväll.

Från altanen leder en trappa ner till strandkanten i en lugn och skyddad vik och där möter bryggan på servitut och plats för flera båtar att förtöja längsmed bryggan eller på boj mot bryggan. Bryggan erbjuder segelbåtsdjup och från bryggan lever man ett härligt skärgårdsliv med sol, bad och fiske. På nära avstånd finns badstrand och utanför väntar en vacker skärgård.

Det finns mycket mer att säga om denna representativa skärgårdsvilla, men den måste upplevas. Välkommen på visning!

Karta

Ansvarig mäklare

Robert Nordstrand

Anmäl intresse för denna bostad Alla bilder Planritningar

Fakta

Fastighetsbeteckning

ÖSTERÅKER STENSVIK 1:98

Område

Österåker - Ljusterö - Stensvik

Adress
Tranviksvägen 63
Boendeform
Fritidshus
Pris/bud
11 500 000 kr
Pantbrev
5 800 000 kr
Typkod
220 - Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
6 814 000 kr
Taxeringsår
2021
Mark
Friköpt
Tomtyta
3 512 m2
Servitut
Förmån - väg x 2
Byggnadsplan
Utom planbestämmelser

Byggnadsfakta

Byggnadstyp

2-plan

Byggår

1979

Om/tillbyggnadsår

2012

Boyta
302 m2
Biyta
34 m2
Antal rum
8 varav 5 sovrum
Mark

Sten

Grund

Betong

Tak

Takpannor

Fasad

Liggande träpanel

Fönster

3-glasfönster

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Vatten

Djupborrad brunn

Avlopp

Topas minireningsverk

Uppvärmning

Vattenburet genom luft/vatten

Ventilation

Mekanisk frånluft

Skorsten

Murad skorsten

Driftskostnader

Dokument & Länkar

Planritningar

Alla bilder

Vi hjälper er gärna

Vi är experter på villor, sjölägen och sjötomter längs Stockholms skärgård vackra kust och på alla våra öar

Funderar du på en förändring och att sälja?

Kontakta oss om du funderar på att sälja

Letar du drömboendet?

Bli medlem i vårt Nätverk.

Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Kryssa för de objekt du är intresserad av

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.