Högt och fritt läge med sol från morgon till kväll

Beskrivning

Välkommen till Lisö, i södra skärgården. Ett paradis att njuta av när man vill med sol från tidig morgon till sent inpå kvällen och härlig havsutsikt.

Hit kommer man med bil och Stockholm når man på mindre än en timma. Resan går via motorvägar som mot slutet övergår till mindre landsvägar. Den sista biten in till området har en gemensam bom med kod, vilket praktiskt avhåller obehöriga. Det finns goda kommunikationer med tåg till Stockholm och diverse affärer från Ösmo och Nynäshamn. Det går även att åka buss från Sorunda fram till Lisö.

Entréplanet disponeras med kaklat badrum, wc, handfat och dusch. Mellan entrén och köket finns ett sovrum med plats för dubbelsäng. I sydväst, till vänster från entrén så möter vardagsrummet och sällskapsdelen en luftig och öppen planlösning för att maximera den sociala närvaron. De generösa fönsterpartierna mot vattnet gör att man slås av den storslagna utsikten. Det rymliga vardagsrummet har både öppen spis och luftvärmepump som ger en behaglig värme och svalkande kyla varma sommardagar. Här finns en stor middagsdel och soffgrupp med gott om plats för familj och vänner. I anslutning till vardagsrummet finner man köket med gott om arbetsytor och allt man önska i maskinellutrustning. Innanför köket finns ett rum med grovingång, tvättmaskin, torktumlare samt plats för jackor och städredskap. Perfekt för lekande barn och husdjur som får en egen ingång för de dagar då vädret inte är med oss. Både köket som har ett tillhörande rum för matplats och sällskapsrummet har egna utgångar till den stora altanen mot sjösidan. På altanen finns plats för matgrupp och solstolar. Den vidsträckta utsikten härifrån är fantastisk och följer solens alla timmar.

Från entrén leder en trappa upp till övre plan med två stora sovrum. Det ena med sjöutsikt och det andra har gott om plats för flera sängar och rikligt med för förvaring. Här finns även ett stort sällskapsrum med härliga ytor för både barn och vuxna samt ett generöst fönsterparti i söder där man blickar ut över fjärden. Det finns även ett stort badrum med kakel, golvvärme, handfat, wc och dusch. I sällskapsrummet finns även ett förrådsutrymme/klädkammare bredvid badrummet.

Här lever man privat, på en bergsplatå med en karg härlig känsla och njuter av naturens skiftningar på första parkett omgiven av trevliga altaner, gräsmatta och ett garage.

På tomtens södra del finns ett gästhus med egen infart som gör det perfekt för uthyrning eller vänner på besök. Här finns två mindre sovrum med plats för våningssängar samt ett större sällskapsrum. Även gästhuset har en egen altan mot sjösidan och en privat liten gräsmatta.

På några minuters promenad från tomten når man gemensamma bryggor med båtplatser och ett härligt badområde med klipphällar och sandstrand. Vid strandkanten finns en flytbrygga och på andra sidan viken finns möjlighet till båtplats och här lever man ett aktivt bad-, båt- och skärgårdsliv.

Varmt välkommen på visning!

Karta

Ansvarig mäklare

Theo Dietz

Anmäl intresse för denna bostad Alla bilder Planritningar

Fakta

Fastighetsbeteckning

NYNÄSHAMN LISÖKALV 1:28

Område

Nynäshamn - Lisö

Adress
Vit väg Lisökalv 107
Boendeform
Fritidshus
Pris/bud
7 650 000 kr
Pantbrev
1 490 000 kr
Typkod
220 - Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
3 478 000 kr
Taxeringsår
2021
Mark
Friköpt
Tomtyta
5 026 m2
Servitut
Last Avtalsservitut Se beskrivning 01-im8-71/145c.1 Beskr: Väg Förmån Avtalsservitut Se beskrivning 01-im8-71/145d.1 Beskr: Väg Förmån Avtalsservitut Se beskrivning 01-im8-71/146.1 Beskr: Brunn mm Last Avtalsservitut Se beskrivning 01-im8-81/7296.2 Beskr: Väg
Samfällighet
Gemensamhetsanläggning Nynäshamn Lindholmen Ga:1
Byggnadsplan
Byggnadsplan 1953-02-11 01-sou-1170 Lisökalv 1:1

Byggnadsfakta

Byggnadstyp

1 1/2 plansvilla

Byggår

1976

Om/tillbyggnadsår

1985/2011

Boyta
160 m2
Biyta
5 m2
Antal rum
7 varav 3 sovrum
Mark

Sten

Grund

Krypgrund

Tak

Betongpannor

Fasad

Träfasad

Fönster

2-glasfönster

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Vatten

Borrad brunn

Avlopp

Sluten tank/trekammarbrunn med infiltration

Uppvärmning

Direktverkande el/braskamin

Ventilation

Självdrag

Skorsten

Murad skorsten

Driftskostnader
Elkostnad
12 000 kr/år
Sotning
1 000 kr/år
Vatten och avlopp
2 500 kr/år
Renhållning
2 000 kr/år
Väg
4 000 kr/år
Samfällighet
1 200 kr/år
Hemförsäkring
6 688 kr/år
Totalt
29 388 kr/år

Planritningar

Alla bilder

Vi hjälper er gärna

Vi är experter på villor, sjölägen och sjötomter längs Stockholms skärgård vackra kust och på alla våra öar

Funderar du på en förändring och att sälja?

Kontakta oss om du funderar på att sälja

Letar du drömboendet?

Bli medlem i vårt Nätverk.

Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Kryssa för de objekt du är intresserad av

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.