Genuin skärgårdsidyll på sjötomt för den stora familjen

BESKRIVNING

Välkommen till en storslagen sjötomt med en lång historia som pensionat i Östersjö, på södra Björkö i vackra Roslagen. Från den stora, uppvuxna tomten på hela 15 740 m², blickar man ut över den stora fjärden med Arholma, Idö och Lidö i blickfånget. Här finns plats för den stora familjen eller kanske vännerna som köper tillsammans och här ges möjlighet att njuta av hela 396 m² boarea fördelade på två gedigna grosshandlarvillor i två plan vardera, gästhus och vid strandkant finns en stor sjöstuga omgiven av sandstrand och två gedigna kistbryggor.

Vi befinner oss i Roslagen på södra Björkö i samhället Östersjö. Här bor man granne med fjärden och innanför välkända Arholma. Resan med bil från Stockholm tar cirka 1,5 timme och går genom vacker skärgårdsnatur och populära Barnens ö. Vill man åka kommunalt finns bussförbindelser direkt från Tekniska högskolan eller varför inte glida genom skärgården med W-båt från Grand Hotell i Stockholm. Busshållplatsen ligger direkt vid infarten till tomten och ångbåtsbryggan några minuters promenad från tomten. Vill man handla finns välsorterad affär och bensinmack i Backa och flera affärer finns i Älmsta och Norrtälje.

Infarten till tomten kantas av en vacker allé och avslutas med en parkering för flertalet bilar Husen kan nås direkt för avlastning. Det stora huset som man möter först uppfördes år 1890 inrymmer hela 14 rum och kök med två stora glasverandor mot sjösidan med ljuvlig sjöutsikt. Stora glaspartier bjuder på utsikt och inramning med spröjsade, tidstypiska fönster. Här finns plats att duka upp långbordet i goda vänners lag. Vidare in i huset finns ett stort sällskapsrum med murad öppen spis. I anslutning ligger tv-rum med kakelugn och lantköket. Köket är välutrustat med spiskåpa,vedspis, öppen spis och maskinell utrustning. Matplats med generöst med plats. Från köket leder den äldre serveringsgången bort mot ett helkaklat badrum med wc, handfat, dusch och tvättmaskin. I serveringsgången finns kyl/frys och plats till förvaring. En trappa upp finns sällskapsrum med utgång till en balkong. Från balkongen blickar man ut över fjärden. På planet finns hela nio sovrum med olika storlek med gammaldags och ljuvlig känsla . Intill det stora huset ligger bostadshus två som uppfördes år 1905 och bjuder på en härlig sjöutsikt och vattenkontakt. Huset erbjuder sex rum och kök och en veranda möter med trappa upp till övre plan. Vidare in i huset finns sällskapsrum med öppen spis, matsal med kakelugn, matplats och kök. Även detta kök är utrustat med spiskåpa, vedspis, spis, kyl/frys och diskmaskin. Rummen är smakfullt inredda och ger en härlig atmosfär. Från matplatsen når man badrum med dusch, wc och handfat. Från verandan leder en trappa upp till övre plan med sällskapsrum och utgång till en balkong och fyra sovrum. Fönster i flera väderstreck ger ljusinsläpp och atmosfär. Intill bostadshusen finns en trevlig paviljong på cirka 30 m² med ett rum som används som gästhus.

På vägen ner till stranden, från bostadshuset, passerar man jordkällaren, den gamla dasslängan och ett uthus med en stor lada på cirka 75 m². Huset är äldre och med stora möjligheter. Kanske inreder man ladan med loge och bjuder upp till dans eller för hobbyverksamhet.

Den långa strandlinjen är mycket vacker och i här finns en naturlig sandstrand för bad och aktiviteter. Här kan hobbycaten dras upp. Längs stranden finns mjuka gräsytor för lek och spel och här finns en stor sjöstuga på 60 m². Huset är inrett med en stor vedeldad bastu med plats för minst 10 personer och utanför duschar, handfat och relax med smakfull inredning med en stor stenvägg som ger karaktär. Andra halvan av sjöstugan erbjuder ett stort sällskapsrum med öppna takstolar och härliga, spröjsade fönster i två väderstreck med vacker sjöutsikt.

Här finns även en köksdel med allt man behöver för att middagen i goda vänners lag. Sjöstugan omges av bryggdäck som leder ner till två rejäla kistbryggor med plats att förtöja flera båtar. Mellan bryggorna finns en sandstrand där barnen skyddat kan lära sig simma. Läget i Roslagen är ypperligt och med egen båtfinns många intressanta platser att besöka. Kanske hela vägen ut till vackra Norrpada skärgård eller krogar på Fejan, Lidö, Arholma med flera öar.

Välkommen till en vacker fastighet för den stora familjen eller vännerna med kanske två familjer!

KARTA

VISNINGAR

Vänligen ring 070-523 58 77 för mera information och visning. Välkommen till vackra, anrika Östersjö pensionat på en ljuvlig sjötomt!

BUDGIVNING

Budgivning pågår

Senaste bud: 15 400 000 kr

ANSVARIG MÄKLARE

Robert Nordstrand

VD/ Reg. Fastighetsmäklare/Jur. Kand
070-523 58 77
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Robert Nordstrand

Robert Nordstrand

070-523 58 77

Anmäl intresse för denna bostad Dela detta objekt Alla bilder Visa film

FAKTA

Fastighetsbeteckning
Norrtälje Östersjö 1:1
Adress
Östersjövägen 42
Område
Roslagen - Björkö
Boendeform
Fritidshus
Mark
Friköpt
Tomtyta
15 740 m2
Inteckningar
660 000 kr

BYGGNADSFAKTA

Byggår
1895
Boyta
396 m2
Boareauppgifter enligt
Lantmäteriet
Antal rum
20 varav 13 sovrum
Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad
Taxeringsvärde
3 490 000 kr
Taxeringsår
2015
Byggnadstyp
2-plan
Tomtyta
15 740 m2
Tomtareauppgifter enligt
Lantmäteriet
Vatten och avlopp
2 500 kr
Renhållning
2 600 kr
Försäkringskostnad
8 000 kr
Uppvärmning
23 000 kr
Totala driftskostnader
36 100 kr
Uppvärmning
  • Typ: Direktverkande el + luftvärmepump
Vatten
Djupborrad brunn
Avlopp
Trekammarbrunn med infiltration
Taktyp
Takpannor
Utvändiga plåtarbeten
Plåt
Mark
Sten
Grund
Krypgrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasadtyp
Liggande träpanel
Fönster
1- och 2-glasfönster
Grund vägg
Betong

DOKUMENT & LÄNKAR

PLANRITNINGAR

0074-MDEzNnwwMDAwMDAwMDYwOHw1OA-MDEzNnwwMDAwMDAyMDM0MXw5Ng
0075-MDEzNnwwMDAwMDAwMDYwOHw1OA-MDEzNnwwMDAwMDAyMDM0Mnw5Ng
0076-MDEzNnwwMDAwMDAwMDYwOHw1OA-MDEzNnwwMDAwMDAyMDM0M3w5Ng
0077-MDEzNnwwMDAwMDAwMDYwOHw1OA-MDEzNnwwMDAwMDAyMDMzOXw5Ng
0078-MDEzNnwwMDAwMDAwMDYwOHw1OA-MDEzNnwwMDAwMDAyMDM0MHw5Ng

ALLA BILDER

nordstrands makleri logo

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

nordstrands makleri logo

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

nordstrands makleri logo

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

 

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

Kryssa för de objekt du är intresserad av

SKICKAR

Välkommen till Nordstrands Mäkleri och vårt nätverk!

Vi återkommer med våra objekt inom kort och hoppas vi träffas på en visning framöver!