Egen arkipelag med en naturupplevelse långt utöver det vanliga i Jungfruskär

  • Värmdö
  • Nämdöskärgården - Nämdö Grenskär
  • Pris/bud: 19 750 000 kr
  • Boyta: 350 m2
  • Tomtyta: 166 320 m2
  • Alla bilder
  • Visa film

BESKRIVNING

Varmt välkommen till Nämdö ytterskärgård, Jungfruskärs naturreservat och vackra Grenskär, en stor sjötomt på 16,6 Ha land och cirka 7 Ha vattenområde som tillsammans bildar en egen arkipelag bestående av huvudön Grenskär, omgiven av kobbar och skär. Här njuter man av ett rikt naturliv med jakt av sjöfågel eller kanske nätfiske. Helikopter kan landa på udden. Se översiktskarta under dokument och länkar.

Grenskär är något långt utöver det vanliga och det är lätt att förstå att fastigheten Västerby 5:8, beläget i Värmdö kommun stannat i samma familjs ägo det senaste seklet. På sydudden finns en gedigen byggnation med plats för den stora eller lilla familjen. Generationsboende med två gedigna boningshus i två plan på 120 m² respektive 160 m² med generösa ytor, sovrum, kakelugnar och både utsikt mot horisonten och Långviksskär och varm kvällssol.
Här njuter man av flera sjöbodar, bastu, bryggor, hällar och ett ypperligt privatliv.

Till Grenskär kommer man med egen båt och närmaste fastland är Dalarö, Björkviks brygga på Ingarö och Stavsnäs vinterhamn. Till Björkvik är det cirka 8 distans. Grenskär ligger skyddat och omges av obebyggda öar. Den utmanade navigeringen i området gör att få fritidsbåtar hittar in. Ön sitter, genom landhöjningen ihop med Junfruskär och idag finns stora promenadområden för svamp- eller bärplockning och kanske en joggingtur. Längst norrut på ön trafikerar Stavsnäs båttaxi med sin passbåtstur från Stavsnäs. Jungfruskär är sista stopp. På ön strövar även kor och får som betar och håller efter ängar.

Framme finns flera bryggor för förtöjning. In till bryggan är det segelbåtsdjup och fastigheten, som idag samägs av flera familjer, har delats upp i två. Varje boningshus har brygga och sjöbod och är självförsörjande med borrad brunn.

Bostadshus ett ligger med vackert läge och omges av öppna gräsytor och den karga udden. Huset renoverades 1997 med nytt tak, tre glasfönster, tilläggsisolering, allt för att kunna bebo huset permanent vilket skett under en period på cirka tio år. Ingång till huset sker från norr och entréplan disponeras med kök, tvättrum med dusch, två sovrum med kakelugnar i varje rum och stora, öppna sällskapsytor med plats för mat- och soffgrupp. Centralt finns en murad öppen spis som ger värme och atmosfär. Stora fönster bjuder på sjöutsikt i flera väderstreck. Utgång till en stor altan. Från altanen sitter man på en egen hylla med horisontutsikt och kvällssol.

Från hallen leder en trappa upp till övre plan som har tre sovrum. Plats finns för dubbelsäng i två av rummen. Fönster ger utsikt och det finns rikligt med förvaring.

Direkt nedanför finns två bryggor att förtöja längs med eller på boj. Här lever man ett aktivt skärgårdsliv med fiske, sol och bad.

Vidare ut på udden finns två sjöbodar med brygga nedanför. Den ena sjöboden inrymmer bastu och sällskapsdel och den andra är en ren sjöbod. Inramningen är ljuvlig med gistgård och faluröd byggnation som ger all den skärgårdskänsla man vill ha.

Vidare ut på udden finns ett gästhus med sovloft och komplett hushåll med torrtoalett. Huset har genom åren hyrts ut. Utanför väntar en karg udde med vacker utsikt och flata hällar. Här sitter man och ser solen gå upp ur havet och hör vågor som möter varandra.

Bostadshus två ligger på öns högsta punkt. Huset har bebotts från april till oktober och är funktionellt med äldre standard. Från altanen i väster, med plats för solstolar och utemöbler, är utsikten hänförande, hela vägen ner mot Fjärdlång. Fri sikt 10 distans till Ornö sydspets. Huset disponeras med matplats och sällskapsrum i öppen planlösning. Murad öppen spis och intill finns kök med maskinell utrustning och i rummet intill finns kyl/frys och förvaringsutrymme. På planet finns även två sovrum med plats för dubbelsäng och kakelugn i det ena. Från entréhallen leder en trappa upp till övre plan. På planet finns tre sovrum och gott om plats till förvaring. I anslutning till huset finns förrådshus och torrtoalett.

Nedanför huset finns en gedigen flytbrygga med plats för flera båtar. Vid strandkanten finns en sjöbod med plats för flytvästar och fiskeredskap. Här paddlar man och glider majestätiskt fram och vattensporter kan utövas på skyddade vatten.

Mot öster finns en sjöbod och brygga. Här har man genom åren rensat fisken med ljuvlig horisontutsikt.

Grenskär är en fantastisk plats som erbjuder allt man kan önska. Det finns mycket mera att säga men platsen måste upplevas.

Delägarskap finns även i samfällighet Västanvik S:2 och 3. Västerby S:4, 5 och 6. Östanvik S:1. Rörstrand S:1. Sannolikt är fastigheten avstyckningsbar. För mera information kontakta gärna ansvarig mäklare.

Varmt välkommen till Grenskär havsbandet!

KARTA

VISNINGAR

Vänligen ring 070-523 58 77 för mera information och visning. Varmt välkommen till vackra Grenskär i havsbandet!

BUDGIVNING

Budgivning pågår

Senaste bud: 19 000 000 kr

ANSVARIG MÄKLARE

Robert Nordstrand

VD/ Reg. Fastighetsmäklare/Jur. Kand
070-523 58 77
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Robert Nordstrand

Robert Nordstrand

070-523 58 77

Anmäl intresse för denna bostad Dela detta objekt Alla bilder Visa film

FAKTA

Fastighetsbeteckning
Värmdö Västerby 5:8
Adress
Nämdö grenskär 105
Område
Nämdöskärgården - Nämdö Grenskär
Boendeform
Fritidshus
Mark
Friköpt
Tomtyta
166 320 m2
Pris/bud
19 750 000 kr

BYGGNADSFAKTA

Byggår
1916
Boyta
350 m2
Antal rum
12 varav 9 sovrum
Taxeringsvärde
7 001 000 kr
Taxeringsår
2014
Byggnadstyp
2- plan
Tomtyta
166 320 m2
Tomtareauppgifter enligt
Lantmäteriet
Renhållning
1 297 kr
Försäkringskostnad
7 000 kr
Uppvärmning
15 000 kr
Totala driftskostnader
23 297 kr
Uppvärmning
  • Typ: Luftvärmepump + direktverkande el + kamin + vedspis + kakelugn
Vatten
Djupborrad brunn (God tillgång och drickbart)
Avlopp
Enskilt avlopp
Taktyp
Takpannor (omlagt 1997)
Utvändiga plåtarbeten
Plåt
Mark
Sten
Grund
Krypgrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasadtyp
Stående träpanel
Fönster
2-glasfönster
Grund vägg
Betong

DOKUMENT & LÄNKAR

PLANRITNINGAR

0074-MDEzNnwwMDAwMDAwMDQ2M3w1OA-MDEzNnwwMDAwMDAxNzExNHw5Ng

ALLA BILDER

nordstrands makleri logo

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

nordstrands makleri logo

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

nordstrands makleri logo

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

 

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

Kryssa för de objekt du är intresserad av

SKICKAR

Välkommen till Nordstrands Mäkleri och vårt nätverk!

Vi återkommer med våra objekt inom kort och hoppas vi träffas på en visning framöver!