Västerläge med underbar sjöutsikt och sjöviste med brygga och sjöbod

  • Österåker - Ljusterö - Ålön
  • Boyta: 100 m2
  • Tomtyta: 2 495 m2
  • Såld!

Beskrivning

Med ljuvlig kvällssol och varma solnedgångar finns denna vackra skärgårdsfastighet, som upplevs som sjötomt, med tomten högt och med vacker sjöutsikt från ett gediget hus omgivet av stora altaner och uteplats med panoramavy. Gästhus med kök, badrum och stor altan och vid strandkanten finns en stor brygganläggning med sjöbod och plats för flera båtar, solstolar, grill och loungegrupp.

Vi befinner oss på populära Ålön, väster om Ljusterö, vid norra Saxarfjärden och här njuter man av solen från sin uppgång i öster till nedgång i nordväst. Utsikten är levande med Furusundsleden på lagom avstånd och den tillgängliga naturtomten på 2 495 m² ger vid sjöutsikt och en härlig känsla. Sjögull och Sjöbris trafikerar ön från Stockholm. Med egen båt, kanske från båt- och bilplatsen i Dyviks Marina på fastlandet eller på Ljusterö, når man egna bryggan på cirka 10 minuters båtfärd över lugna vatten.

Framme vid den privata bryggan sker förtöjning längsmed. Flera båtar kan förtöjas och djupet tillåter både motorbåt och segelbåt på boj mot bryggan. Plats finns för utemöbler, solstolar, grill och allt man önskar för att leva skärgårdsdrömmen och här dukar man upp den stora midsommarlunchen eller middagen och solen gå ned rakt mot bryggan. I sjöboden finns gott om plats för förvaring och kanske i framtiden inreda en bastu. Bryggan följer fastigheten genom servitut, vilket innebär att den alltid kommer kunna användas av ägaren till fastigheten och inga kostnader finns för servitutet.

Trappor leder upp till tomten och strax framför tomten, på plana hällar, finns matgrupp och här njuter man av en härlig utsikt och solnedgångar.

I framkant på tomten ligger huvudbyggnaden på cirka 100 kvm uppförd 1980. Huset omges av stora altaner och här följer man solen från morgon till solnedgång från solstolar, loungegrupp och matbord med flera stolar. Allt ombonat, trivsamt, genomtänkt och markis finns för varma sommardagar.

Ingång till huset sker från altanen i öster och en trevlig hall möter. Från hallen når man ett helkaklat badrum med golvvärme, handfat, wc och dusch. Intill finns ett stort sovrum med dubbelsäng och utgång till altanen. En garderob finns med egen ingång och gott om plats för förvaring. Sällskapsrum, matplats och kök öppnar upp sig och bjuder på en öppen planlösning med härlig närvaro och generösa, sociala ytor. Soffgrupp, matbord med flera stolar och en öppen spis som ger värme och atmosfär. Stora fönster mot vattnet bjuder på ljusinsläpp och mycket vacker sjöutsikt. Från rummet når man altanen från flera dörrar.

Köket ligger intill med full maskinell utrustning med öppen köksö och här lagar man mat med härlig närvaro och gott om arbetsytor. Från köket når man två sovrum med våningssäng och garderob i vardera rum.

Strax nedanför ligger gästhuset och även det omges av en stor altan med loungegrupp och matbord med stolar. Huset består av en öppen planlösning med en stor soffgrupp som kan bäddas ut och kök med kyl, spis och diskbänk. Ingång till ett badrum med wc, handfat. dusch och bastu. Från altanen som omger huset når man tvättstugan med tvättpelare, frys och gott om förvaring och en friggebod med plats för verktyg och förvaring.

I bakkant på tomten finns en äldre bod och en stig leder ut till Ålöns vägnät och på cirka 10 minuters promenad når man Ålöns brygga. Ålön är en levande och populär skärgårdsö. Här finns bofasta året runt och tillgängligheten är mycket bra. Ålön har ett grusat vägnät som ses efter av samfälligheterna och man kan jogga runt och eller ta en promenad och få ihop cirka 2,5 km per varv. Fotbollsplan och boulebana finns även på ön. Närmsta affär finns vid Östanö färjeläge och i Linanäs på Ljusterö och där finns även restaurang och båtmack. I Dyvik finns även bensinmack, båttillbehör, livsmedel och glass.

Utflyktsmål finns att besöka som Grinda, Siarö, Svartsö m.fl öar längre ut i vår vackra skärgård. Golfbana, tennis och padel finns även på Ljusterö och ligger cirka 15 minuter bort.

Privat båt- och bilplats finns vid Täcknan på Ljusterö. Fiber finns draget fram till tomtgräns.

Välkommen till ett komplett skärgårdsställe att njuta av, året runt.

Karta

Budgivning

Budgivning pågår. Kontakta ansvarig mäklare.

Aktuellt bud
7 650 000 kr

Ansvarig mäklare

Robert Nordstrand

Anmäl intresse för denna bostad Alla bilder Planritningar

Fakta

Fastighetsbeteckning

ÖSTERÅKER MARUM 1:307

Område

Österåker - Ljusterö - Ålön

Adress
Ålö höjdväg 4
Boendeform
Fritidshus
Pantbrev
3 530 000 kr
Typkod
220 - Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
2 569 000 kr
Taxeringsår
2018
Mark
Friköpt
Tomtyta
2 495 m2
Servitut
Förmån - brygga m.m.
Samfällighet
Österåker Mörtsunda Ga:2 + 4 Österåker Marum Ga:5 + 6 + 7
Byggnadsplan
Byggnadsplan 1960-12-05 01-lju-1249 Ändring dp 1994-12-06 0117-p94/1206

Byggnadsfakta

Byggnadstyp

1-plan

Byggår

1980

Boyta
100 m2
Antal rum
4 varav 3 sovrum
Mark

Sten

Grund

Plintar/krypgrund

Tak

Betongpannor

Fasad

Stående träpanel

Fönster

2-glasfönster

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Vatten

Vatten genom gemensam samfällighet och egen brunn genom samfällighet

Avlopp

Avlopp genom gemensam samfällighet

Uppvärmning

Direktverkande el + öppen spis

Ventilation

Självdrag

Skorsten

Skorsten av plåt

Driftskostnader
Renhållning
2 500 kr/år
Hemförsäkring
5 476 kr/år
Uppvärmning + hushållsel vid minst 12 graders värme året runt
14 700 kr/år
Samfällighet vatten och avlopp
3 500 kr/år
Ålön samfällighetsförening
3 175 kr/år
Totalt
29 351 kr/år

Planritningar

Alla bilder

Vi hjälper er gärna

Vi är experter på villor, sjölägen och sjötomter längs Stockholms skärgård vackra kust och på alla våra öar

Funderar du på en förändring och att sälja?

Kontakta oss om du funderar på att sälja

Letar du drömboendet?

Bli medlem i vårt Nätverk.

Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Kryssa för de objekt du är intresserad av

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.