Juridik

Att äga och utveckla mark ger möjligheter, men även krav på kännedom om rådande planförutsättningar, regelverk och praxis. Marken kan vara detaljplanerad eller ligga utanför planlagt område. Marken kan vara inom, eller utom strandskydd.

Vi har kunskapen och kontakterna hur man går tillväga och hur man utreder möjligheterna. Vi kan även hjälpa dig genom hela processen med myndigheterna. Ring 08-731 51 00 eller maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för mer information och rådgivning.

Vad man kan göra styrs av byggnadsplanen om marken är planlagd. Ligger marken utanför planlagt område gäller generellt en översiktsplan. Ligger marken dessutom inom strandskydd, som idag råder längs våra kuster och sjöar, krävs strandskyddsdispens i kombination med bygglov för att få bygga på marken. Strandskyddet är 100 eller 300 meter beroende på område.

Kommunernas strandskyddsenheter kan ge förhandsbesked att uppföra en byggnad eller anläggning men det kräver en prövning och regelverket är komplext.

Önskas omfattningen på en fastighet förändras genom en avstyckning/klyvning/fastighetsreglering krävs det att vissa förutsättningar är uppfyllda.

Avloppet måste ofta ses över i samband med fastighetsägarens vilja att utveckla fastigheten. Hur går man tillväga och vad ska man välja?

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Kryssa för de objekt du är intresserad av

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.