Unik sjötomt i sydväst på populära Skarpö

  • Vaxholm - Skarpö - Hallmans Allé 7
  • Boyta: 136 m2
  • Tomtyta: 1 175 m2
  • Såld!

Beskrivning

Med ett idylliskt läge i sydväst med sol från morgon till sent in på kvällen och en tillgänglig grönskande tomt finns detta kompletta sjöställe på populära Skarpö, utanför Vaxholm. Centralt på sjötomten finns en gedigen skärgårdsvilla, i två plan, med en lång historia och som byggdes till och totalrenoverades 1981. Huset omges av en uppvuxen trädgård med syrener, fruktträd, två gästhus med kök/pentry, garage, jordkällare, sjöbod med bastu och en stor kajanläggning som sträcker sig längs hela tomten i framkant. En generös brygga går ut och erbjuder plats för flera båtar och ett härligt skärgårdsliv med sol, bad och fiske.

Välkommen till vackra Hallmans allé och ett unikt tillfälle att förvärva en sjötomt som varit i samma familjs ägo under lång tid. Från tomten njuter man av en levande utsikt och skådespel, som varierar efter årstiderna och fin sjöutsikt hela vägen mot Vaxholm.

Vi befinner oss på Skarpö, strax utanför Vaxholm och hit kommer man med bil och vägen leder hela vägen fram till tomten. Via bilfärjorna från Vaxholm eller Stenslätten på Värmdölandet tar man sig snabbt hit och färjorna går med tät turtrafik, året runt. Från centrala Stockholm tar resan med bil cirka en timma alternativt med Waxholmsbåt till Skarpöborgs brygga och fem minuters promenad från tomten. Sommartid är Stegesund levande och det är enkelt för vänner och familj att komma förbi land- eller sjövägen. Med egna båten ligger hela skärgården utanför att besöka och kanske avnjuta lunchen på Grinda eller kaffet på pittoreska sommarcafeét vid Lillsved. Centrala Vaxholm med affär, bageri, systembolag, restauranger och mycket mera når man snabbt med bil eller båt på några minuter.

Den sista biten går genom en servitutsväg och framme på den privata tomten, på 1 175 kvm, möter ett garage med tillhörande carport. Här finns plats att parkera två bilar, båtar och kanske vinterförvara vattenskotern. Förbi garaget finns en vändplats där flera bilar kan parkeras.

Från parkeringen är man snabbt nere vid husen och direkt passeras en jordkällare där mat och årgångsvinerna kan förvaras med perfekt temperatur. Vidare möter ett gästhus på cirka 30 kvm. Huset disponeras med matplats, sällskapsrum och pentry i ett rum. Intill finns ett sovrum med en säng.

Framför huset ligger ytterligare ett gästhus på cirka 35 kvm. Huset omges av en stor altan som övergår till bryggan och från ingången möter ett kök med kyl, spis och diskho. Vidare ett stort mat- och sällskapsrum med bäddsoffa, matbord, kamin och underbar sjöutsikt. En trappa leder upp till ett sovloft med två bäddar och ett sovrum med enkelsäng.

I framkant på tomten ligger en gedigen skärgårdsvilla med ursprung från 1850 talet men som byggdes till och totalrenoverades å 1981 till dagens fina skick, höga standard och cirka fördelade på 150 kvadrat i två plan. Ingång till huset sker från norr och en hall möter med klinker och plats för avhängning. Från hallen njuter man direkt av sjöutsikten och en gästtoalett med wc och tvättställ och ytterligare ett stort, helkaklat badrum badrum med dubbla tvättställ och badkar. Flera fönster i två väderstreck bjuder på ett härligt ljusinsläpp.

Vidare från hallen öppnar huset upp sig med stora, sociala ytor och många fönster mot sjösidan och gavlar. Här samsas matplats, sällskapsrum och bibliotek i en öppen, tillgänglig planlösning. En kakelugn finns som ger atmosfär och intill ligger köket med gott om arbetsytor och full maskinell utrustning. Hel kyl och frys, diskmaskin, spis, ugn och vedspis med en stor, lantlig kåpa. I köket lagar man mat och umgås och utgång finns till trädgården och kajen mot sjösidan. Intill köket finns en tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, diskbänk och egen ingång.

Från sällskapsrummet leder en bred trappa upp till övre plan med sällskapsrum och utgång till två balkonger med ljuvlig sjöutsikt. Vidare tre stora sovrum med plats för dubbelsäng i vardera rum. Ytterligare ett mellanrum med kamin och kanske plats för hemmakontoret. Det finns gott om kattvindar med plats för förvaring och ett helkaklat badrum med dubbla tvättställ, dusch och wc.

Huset, med ett charmigt mansardtak och en känsla att ligga på vattnet omges på sjösidan av en stor kajanläggning längs hela tomten. Här kan långbordet dukas upp i goda vänners lag och kanske den stora midsommarlunchen med förstklassig sjöutsikt och skådespel av båtar i blickfånget.

Vidare finns en sjöbod med vedeldad bastu och relax och precis nedanför en bastubrygga med badstege.

På andra delen av tomtens framkant ligger en brygganläggning med gott om plats för flera båtar, solstolar och från brygga badar man och njuter av ett underbart skärgårdsliv i blickfånget med grosshandlarvillor och anor. Flera båtar kan förtöjas längsmed bryggan, vattenskoter och vid bryggan är det segelbåtsdjup. Från bryggan ser man sakta solen sjunka och här njuter man av kvällssolen fram till 21.30 sommartid, medan omgivningarna ligger i skugga.

Det finns mycket mera, positivt att säga om denna underbara sjötomt, men den måste upplevas.

Fiber finns indraget i fastigheten och kommunalt avlopp sedan några år. Kommunalt vatten är draget fram till huset och kan enkelt kopplas in.

Välkommen till ett unikt sjöställe som går rakt in i hjärtat!

Karta

Budgivning

Budgivning pågår. Kontakta ansvarig mäklare.

Ansvarig mäklare

Robert Nordstrand

Anmäl intresse för denna bostad Alla bilder Planritningar

Fakta

Fastighetsbeteckning

VAXHOLM SKARPÖ 1:345

Område

Vaxholm - Skarpö - Hallmans Allé 7

Adress
Hallmans allé 7
Boendeform
Fritidshus
Pantbrev
214 700 kr
Typkod
220 - Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
6 550 000 kr
Taxeringsår
2021
Mark
Friköpt
Tomtyta
1 175 m2
Servitut
Förmån - väg, VA-ledningar Last - gångväg
Samfällighet
Vaxholm Skarpö Ga:1
Byggnadsplan
Utom planbestämmelser

Byggnadsfakta

Byggnadstyp

2-plan

Byggår

1850

Om/tillbyggnadsår

1981

Boyta
136 m2
Antal rum
8 varav 3 sovrum
Mark

Sten

Grund

Krypgrund

Tak

Takpannor

Fasad

Stående träpanel

Fönster

3-glasfönster

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Vatten

Djupborrad brunn + kommunalt vatten framdraget till tomtgräns

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Direktverkande el + luftvärmepump + kamin + vedspis

Ventilation

Självdrag

Skorsten

Murad skorsten

TV/Internet

Fiber

Driftskostnader
Vatten och avlopp
667 kr/månad
Renhållning
208 kr/månad
Hemförsäkring
558 kr/månad
Uppvärmning + hushållsel (vid full värme året runt)
1 458 kr/månad
Totalt
2 892 kr/månad

Planritningar

Alla bilder

Vi hjälper er gärna

Vi är experter på villor, sjölägen och sjötomter längs Stockholms skärgård vackra kust och på alla våra öar

Funderar du på en förändring och att sälja?

Kontakta oss om du funderar på att sälja

Letar du drömboendet?

Bli medlem i vårt Nätverk.

Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Kryssa för de objekt du är intresserad av

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.