Unikt tillfälle att uppföra drömboende med charm och högt läge på Dalarö

Beskrivning

Välkommen till Birger Jarlsvägen 21, intill byn, med en underbar, genuin omgivning med charm, anor och en av Dalarös mest trevliga adress finns denna tomt med ett högt, fritt läge och havsutsikt från en framtida, charmig skärgårdsvilla i två plan med spröjsade fönster och tidstypisk sekelskiftescharn. Se renderingsbilder med ny huvudbyggnad enligt gällande stadsplan. Intill finns idag ett mindre gästhus omgiven av mjuka gräsytor grönskande syrener.

Här ges chansen att bygga, skapa och sätta sin egen prägel där man vill vara på Dalarö med en vacker omgivning där syrenhäckar och bersåer samsas, vacker grönska och gränder som skapar en underbar inramning. Tomten är på 677 kvm och över den finns en byggnadsplan med möjlighet att bebygga 1/5-del av tomtens storlek i två plan. Se plankarta och bestämmelser under dokument och länkar.

På några minuters promenad når man Amerikaberget med storslagen havsutsikt och byn med Lanthandel, affär, bageri, vårdcentral, restauranger, förskola, skola (upp till 9:an), det charmiga Tulllhuset från 1700-talet med café och turistbyrå och goda kommunikationer. Hotellbryggan ligger i anslutning med bensinmack och uppskattat lanthandel. Här går även skärgårdsbåtarna ut till öarna utanför Dalarö och bilfärjan till Ornö. Möjlighet till båtplats finns på alternativa hamnar på nära avstånd som Askfats- och Stenfatshamnen eller kanske i Vadviken med Marindepån. Med skärgårdsbåtarna eller egen båt väntar en vacker skärgård utanför med de stora fjärdarna Jungfrufjärden och Mysingen som leder ut till Utö, Ornö, Kymmendö för att nämna de större öarna och pärlan Huvudskär i havsbandet.

Till Dalarö kommer man med bil och resan till Stockholm tar cirka 35 minuter. Bussförbindelser finns också till Haninge eller direkt buss till Gullmarsplan för vidarefärd med tunnelbana eller buss. Förbindelsen är ypperlig och sommartid mångfaldigas befolkningen på Dalarö men det finns även många bofasta och ön lever året runt och här ges möjligheten till sommar eller weekendboende och pendla till Stockholm för arbete.

Framme vid tomten sker parkering efter en framtida infart från Birger Jarlsvägen, genom ett charmigt staket och med förstklassig inramning alternativt från Mästerlotsens väg. Möjlighet finns att uppföra ett hus på 135 kvm i bottenplatta och två plan och då erbjudas en underbar havsutsikt från övre plan och sjöglimt från nedre plan. Utöver huset från komplementbyggnad/garage uppföras och därmed skapa en komplett skärgårdsfastighet att njuta av, året runt.

Den charmiga tomten, den framtida bebyggelsen och läget där man vill bo på Dalarö lämnar inget mer att önska.

Varmt välkommen på visning och skapa ditt eget drömboende!

Karta

Ansvarig mäklare

Robert Nordstrand

Anmäl intresse för denna bostad Alla bilder Planritningar

Fakta

Fastighetsbeteckning

Haninge Dalarö 2:161

Område

Dalarö - Byn - Birger Jarlsvägen 21

Adress
Birger Jarlsvägen 21
Boendeform
Tomt
Pris/bud
5 950 000 kr
Taxeringsår
2021
Mark
Friköpt
Tomtyta
677 m2
Byggnadsplan
Stadsplan 1988-06-222 0136-P88/0622

Dokument & Länkar

Planritningar

Alla bilder

Renderingsbild - nytt hus uppfört enligt gällande detaljplan

Renderingsbild - planlösning i nytt hus uppfört enligt gällande detaljplan

Renderingsbild - nytt hus uppfört enligt gällande detaljplan

Vi hjälper er gärna

Vi är experter på villor, sjölägen och sjötomter längs Stockholms skärgård vackra kust och på alla våra öar

Funderar du på en förändring och att sälja?

Kontakta oss om du funderar på att sälja

Letar du drömboendet?

Bli medlem i vårt Nätverk.

Renderingsbild - planlösning i nytt hus uppfört enligt gällande detaljplan

Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Kryssa för de objekt du är intresserad av

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.