Charmig sekelskiftesdröm med havsutsikt på fashionabla Dalarö

  • Dalarö - Byn - Mästerlotsens väg 5
  • Pris/bud: 7 500 000 kr
  • Boyta: 119 m2
  • Tomtyta: 955 m2

Beskrivning

Välkommen till Mästerlotsens väg 5, intill byn, med en underbar, genuin omgivning med charm, anor och en av Dalarös mest trevliga adress finns denna fastighet med ett högt, fritt läge och havsutsikt från ett charmigt sekelskifteshus med två plan och stor källare. Intill finns gästhus, förrådsbod och mjuka gräsytor. Husen har omfattande renoveringsbehov och här ges chansen att skapa, utveckla och sätta sin egen prägel där man vill vara på Dalarö med en vacker omgivning där syrenhäckar och bersåer samsas, vacker grönska och gränder som skapar en underbar inramning. Bygglov finns beviljat, enligt gällande stadsplan, för utbyggnader med glasveranda och renovering. Se renderingsbilder under bilder med tillbyggnad och ändrad planlösning.

På några minuters promenad når man Amerikaberget med storslagen havsutsikt och byn med Lanthandel, affär, bageri, vårdcentral, restauranger, förskola, skola (upp till 9:an), det charmiga Tulllhuset från 1700-talet med café och turistbyrå och goda kommunikationer. Hotellbryggan ligger i anslutning med bensinmack och uppskattat lanthandel. Här går även skärgårdsbåtarna ut till öarna utanför Dalarö och bilfärjan till Ornö. Möjlighet till båtplats finns på alternativa hamnar på nära avstånd som Askfats- och Stenfatshamnen eller kanske i Vadviken med Marindepån. Med skärgårdsbåtarna eller egen båt väntar en vacker skärgård utanför med de stora fjärdarna Jungfrufjärden och Mysingen som leder ut till Utö, Ornö, Kymmendö för att nämna de större öarna och pärlan Huvudskär i havsbandet.

På tomten, om 995 kvm, finns en byggnadsplan med möjlighet att bebygga 1/5-del av tomtens storlek i två plan. Se plankarta och bestämmelser under dokument och länkar.

Till Dalarö kommer man med bil och resan till Stockholm tar cirka 35 minuter. Bussförbindelser finns också till Haninge eller direkt buss till Gullmarsplan för vidarefärd med tunnelbana eller buss. Förbindelsen är ypperlig och sommartid mångfaldigas befolkningen på Dalarö men det finns även många bofasta och ön lever året runt och här ges möjligheten till sommar eller weekendboende och pendla till Stockholm för arbete.

Framme vid tomten sker parkering efter infart mellan syrenhäckar. Plats finns för två bilar på rad och parkering sker i direkt anslutning till huset på en grusad plats.

Huvudbyggnaden, med sekelskifte från 1897, erbjuder en boarea i två plan på totalt 119 kvm och en källare med biarea på 48 kvm och inredd med garage, bastu och gott om förrådsutrymmen. Källaren når man från utsidan och ingång till huset sker i anslutning till parkeringen och inne i huset möter en hall med plats för avhängning och garderober. Köket möter med gott om arbetsytor och utsikt över trädgården. Här finns gott om arbetsytor, spis, vedspis och diskho. I hallen finns dubbel kyl och frys.

Vidare öppnar sällskapsrummet upp sig med fönster i två väderstreck och generösa ytor. Utgång finns till en stor terrass med havskontakt och plats för matbord med stolar och loungegrupp. I sällskapsrummet finns plats för matbord med stolar, soffgrupp och en karaktärsfull kakelugn som ger känslan av sekelskifte total. Från rummet når man två sovrum med plats för två sängar i vardera rum och fin trädgårdsutsikt. Från ena sovrummet når man terrassen.

Från hallen leder en trappa upp till övre plan och från en övre hall möter ytterligare ett kök, som det var på den tiden när huset byggdes och intill matrum som även kan vara sovrum. Vidare från övre hallen möter ett stort sovrum med fönster i två väderstreck, härlig havsutsikt och utgång till två balkonger med öst- syd- och västläge och här blickar man ut över vackra omgivningar och med fin sjöutsikt med vacker skärgård i fonden. Rummet är stort och möjlighet finns av avdela det till flera sovrum och sovdel. Intill finns toalett med tvättställ och gott om plats att i framtiden kanske inreda en dusch.

Huset behöver renoveras med minst ytskikt, badrum och kanske kök och här ges möjligheten att utveckla och skapa ett charmigt boende med känslan av sekelskifte i väggarna.

Intill huset ligger ett äldre gästhus finns med charm och totalt renoveringsbehov. Bakom finns en förrådslänga.

Bebyggelsen, den charmiga tomten och läget där man vill bo på Dalarö lämnar inget mer att önska.

Varmt välkommen på visning!

Karta

Ansvarig mäklare

Robert Nordstrand

Anmäl intresse för denna bostad Alla bilder Planritningar

Fakta

Fastighetsbeteckning

HANINGE DALARÖ 2:64

Område

Dalarö - Byn - Mästerlotsens väg 5

Adress
Mästerlotsens väg 5
Boendeform
Fritidshus
Pris/bud
7 500 000 kr
Typkod
220 - Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
4 203 000 kr
Taxeringsår
2021
Mark
Friköpt
Tomtyta
955 m2
Byggnadsplan
Stadsplan 1988-06-222 0136-P88/0622

Byggnadsfakta

Byggnadstyp

2-plan med källare

Byggår

1897

Boyta
119 m2
Biyta
48 m2
Antal rum
5 varav 3 sovrum
Mark

Berg

Grund

Betong

Tak

Taktegel

Fasad

Stående träpanel

Fönster

2-glasfönster

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Vatten

Djupborrad brunn

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Direktverkande el + kakelugn + vedspis

Ventilation

Självdrag

Skorsten

Murad skorsten

Driftskostnader
Sotning
42 kr/månad
Vatten och avlopp
333 kr/månad
Renhållning
375 kr/månad
Hemförsäkring
667 kr/månad
Uppvärmning + hushållsel
2 917 kr/månad
Totalt
4 333 kr/månad

Planritningar

Alla bilder

Renderingsbild - huvudbyggnad efter tillbyggnad enligt nytt bygglov

Renderingsbild- huvudbyggnad efter tillbyggnad enligt nytt bygglov

Renderingsbild - planlösning efter tillbyggnad enligt nytt bygglov

Vi hjälper er gärna

Vi är experter på villor, sjölägen och sjötomter längs Stockholms skärgård vackra kust och på alla våra öar

Funderar du på en förändring och att sälja?

Kontakta oss om du funderar på att sälja

Letar du drömboendet?

Bli medlem i vårt Nätverk.

Renderingsbild - planlösning efter tillbyggnad enligt nytt bygglov

Garageinfart

Garage och stora förrådsutrymmen

Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Kryssa för de objekt du är intresserad av

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.