Stor sjötomt med underbart läge på Smådalarö och med positivt planbesked

  • Smådalarö - Långuddsvägen
  • Tomtyta: 73 079 m2
  • Såld!

Beskrivning

På Smådalarö, längst ut på attraktiva Långudden, med storslagen havsutsikt och vacker skärgårdsnatur finns denna stora sjötomt med på hela 49 859 kvm land och med tillhörande vattenområde på 23 220 kvm. Här bjuds man på hela 300 meter strandlinje med klart vatten och saltstänkta hällar.

Fastigheten är idag obebyggd men det finns ett positivt planbesked från 2016. Det innebär att Haninge komun ställer sig positiva till att utveckla en detaljplan över marken, efter en ansökan som kan ske omgående. Någon full planläggning har inte påbörjats ännu och området är med i kommunens VA-plan framöver med start beräknat 2027-2028.

Man kan således inte börja bygga omgående, utan måste ansökan om en planprocess för att stycka upp marken i flera tomter. Sannolikheten är stor, att efter en antagen plan, utveckla området med kanske stycka flera sjötomter och uppföra hus och bryggor. Eller kanske flera tomter med ett majestätiskt läge, sjöutsikt och med gemensam brygganläggning vid strandkanten.

Här lever man bekymmersfritt och njuter av naturens skiftningar på första parkett. Ett underbart skärgårdsliv under sommaren, starka färger under hösten, dimman och isen under vintern och lövsprickning och ljudet av sjöfåglar under våren. Tänk att sitta vid köksbordet och soffgruppen och se på havsörnen som svävar ovanför leker och säl som kommer och hälsar på, ljuvligt.

Vi befinner oss på populära Dalarö och Smådalarö. Hit kommer man med bil och resan från Stockholm tar cirka 45 minuter. Buss finns på nära avstånd med bl.a direktbuss till Globen i rusningstid. På några minuter med bil finns Dalarö by med affär, bageri, restauranger och skola. Lite längre ut på Smådalarö finns Smådalarö gård med golfbana, padel, tennis, restaurang och mycket mer.

Med egna båten finns många trevliga utflyktsmål med Utö cirka 8 i distans söderut och ytterskärgården till Huvudskär, genom Kymmendösund, men sina kala hällar och vackra natur.

Det finns mycket mer att säga om denna fina plats som måste upplevas och möjlighet till en god investering av mark som sannolikt kommer kunna utveckla, eller köpa för att driva frågan om planläggning vidare och vara med och bidra till att flera får njuta av Dalarö, Smådalarö och Junfrufjärdens glittrande vatten.

Fastigheten får förvärvas av bolag och förvärvstillstånd krävs inte. Fastigheten är taxerad som typkod 110, obebyggd lantbruksenhet.

Kontakta ansvarig mäklare Robert Nordstrand på 070-523 58 77 för mer information och visning. Tomten får även beses på egen hand när man så önskar men anmäl det gärna till robert@nordstrandamakleri.se.

Varmt välkommen till Långudden!

Karta

Budgivning

Budgivning pågår. Kontakta ansvarig mäklare.

Aktuellt bud
18 750 000 kr

Ansvarig mäklare

Robert Nordstrand

Anmäl intresse för denna bostad Alla bilder Planritningar

Fakta

Fastighetsbeteckning

HANINGE SMÅDALARÖ 1:177

Område

Smådalarö - Långuddsvägen

Boendeform
Tomt
Pantbrev
14 859 000 kr
Taxeringsvärde
24 000 kr
Taxeringsår
2020
Mark
Friköpt
Tomtyta
73 079 m2
Servitut
Last - fiske Last - området, utsikt och avlopp
Samfällighet
Haninge Smådalarö Ga:11
Byggnadsplan
Utom planbestämmelser med positivt planbesked

Planritningar

Alla bilder

Vi hjälper er gärna

Vi är experter på villor, sjölägen och sjötomter längs Stockholms skärgård vackra kust och på alla våra öar

Funderar du på en förändring och att sälja?

Kontakta oss om du funderar på att sälja

Letar du drömboendet?

Bli medlem i vårt Nätverk.

Intresseanmälan för

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Kryssa för de objekt du är intresserad av

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.