Sjötomt på vacker ö med stilren, arkitektritad byggnation

 • Värmdö - Södra Lagnö
 • Boyta: 160 m2
 • Tomtyta: 7 850 m2
 • Såld!

Beskrivning

Med ett ypperligt läge på en vacker, tillgänglig skärgårdsö, några minuters båtfärd från Ingarö, finns denna stora, tillgängliga sjötomt på hela 7 850 kvm. Tomten, i rakt sydläge med sol hela dagen, sluttar svagt mot Saltsjön och bjuder på klipphällar och mjuka gräsytor. I bakkant på tomten med högt, fritt läge ligger den storslagna arkitektritade huvudbyggnaden uppförd 2016 och på hela 160 kvm. Underbar, öppen planlösning med stora fönster mot vattnet och omgiven av en stor altan. Intill finns gästhus med trinett och badrum, förrådsbod och vid strandkanten finns en sjöbod med sovrum, sandstrand och brygga för skyddad förtöjning.

Vi befinner oss på den vackra, grönskande ön Södra Lagnö med skyddat läge i skärgården och närhet till fastlandet, flera golfbanor, Strömma kanal och härliga Nämdöfjärden, via Örsundet. Via Ingarö kanal, Baggensfjärden, Stäket och Skurusundet når man Stockholm för kanske en kväll på Gröna Lund eller vad man önskar. Läget är ypperligt, tillgänglig och här skingrar sig molnen och lyser upp den fina sjötomten från tidig morgon till sent inpå kvällen.

Från båt- och bilplatsen på Ingarö, rakt över fjärden, tar resan bara några minuter och går över skyddat vatten. Framme sker förtöjning längsmed någon av byggsidorna. Plats finns för flera båtar och för gäster på besök finns bojplatser. Från bryggan njuter man av förbipasserande båtar, sol, bad och kanske lite fiske. Intill bryggan finns en sandstrand och plats för solstolar och utemöbler. En sjöbod finns med plats för flytvästar, båttillbehör och här finns även ett gästrum. Från hus, brygga och strand har man en vidsträckt sjöutsikt i 180 grader.

En bredare stig, för cykel eller kanske fyrhjuling, leder upp till den underbara huvudbyggnaden. Huset ligger högt, med härlig vattenkontakt och blickar ut över fjärden. Huset håller året runt standard och här kan man njuta under årets alla tider. En stor altan omger huset och här följer man solen från uppgång till nedgång runt 21.00 sommartid. Huset ligger, skyddat, fritt och privat från insyn. Ingång sker runt huset och en hall med klinker möter. Direkt möts man av sjöutsikten och den öppna planlösningen. Från hallen når man en tvättstuga med diskbänk, och tvättmaskin. Här finns även en toalett och handfat perfekt när man har vänner på besök.

Vidare öppnar kök och matplats upp sig och här finns gott om arbetsytor, köksö med barstolar och full maskinell utrustning. Här lagar man mat med härlig sjöutsikt och närvaro. Intill köket finns matplats med matbord och minst sex stolar. Här kan långbordet dukas upp i goda vänners lag. Sällskapsrummet ligger i anslutning och erbjuder soffgrupp, bord och fönster i tre väderstreck. De stora fönstren gör att gränsen mellan inne och ute syddas ut och en karaktärsfull murad öppen spis ger värme och atmosfär. På planet, med ingång från köket, når man ett rum som kan användas som tv-rum, sovrum eller kanske hemmakontor med sjöutsikt.

En trappa leder upp till övre plan och här är det öppet upp till nock och härlig rymd. På övre plan finns längst in ett stort sovrum med dubbelsäng och takfönster och dressingroom. Vidare sällskapsrum med tv och platsbyggd bokhylla, sovrum kanske för barnen och helkaklat badrum med dusch, handfat och wc. Skön golvvärme och handdukstork. På bägge planen finns genomgående ekparkett och exklusiva materialval.

Intill huset finns ett äldre gästhus med trinettkök, matplats och sovdel. Badrum med handfat, wc och dusch. Framför huset ett förrådshus med plats för det man behöver.

Södra Lagnö är en öppen, grönskande ö och här finns stora promenadområden och kanske för en joggingtur. På ön arrangeras gemensamt midsommarfirande och aktiviteter. Gemenskapen är uppskattade och trevlig. Handlar gör man på fastlandet där man önskar och vill man tanka båten och kanske äta en bir mat finns Strömma kanal några distans bort. Vidare finns Bullandö marina eller vidare till Sandhamn, Möja och en vacker skärgård att utforska.

Det finns mycket mer att säga om fastigheten och läget men det måste upplevas.

Varmt välkommen på visning och njuta under årets alla tider!

Karta

Budgivning

Budgivning pågår. Kontakta ansvarig mäklare.

Ansvarig mäklare

Robert Nordstrand

Anmäl intresse för denna bostad Alla bilder Planritningar

Fakta

Fastighetsbeteckning

VÄRMDÖ SÖDRA LAGNÖ 1:57

Område

Värmdö - Södra Lagnö

Adress
Ingarö Södra Lagnö 322
Boendeform
Fritidshus
Pantbrev
4 407 250 kr
Typkod
220 - Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
5 188 000 kr
Taxeringsår
2018
Mark
Friköpt
Tomtyta
7 850 m2
Servitut
Förmån - Parkeringsplats och vändplats för fordon m.m.
Samfällighet
Värmdö Fågelvik Ga:13

Byggnadsfakta

Byggnadstyp

2 -plan

Byggår

2016

Boyta
160 m2
Antal rum
6 varav 4 sovrum
Mark

Sten

Grund

Plintar

Tak

Plåt

Fasad

Stående träpanel

Fönster

3-glasfönster

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Vatten

Djupborrad brunn (borrad och vattenprov från 2015)

Avlopp

Reningsverk Topas (från 2015)

Uppvärmning

Vattenburen golvvärme genom Nibe luft/vatten värmepump

Ventilation

Självdrag

Skorsten

Murad skorsten

Driftskostnader
Vatten och avlopp
4 500 kr/år
Renhållning
2 500 kr/år
Uppvärmning
14 500 kr/år
Samfällighet
1 800 kr/år
Hemförsäkring
5 800 kr/år
Samfällighet med båt- och bilplats på Ingarö
2 000 kr/år
Totalt
31 100 kr/år

Dokument & Länkar

  Planritningar

  Alla bilder

  Vi hjälper er gärna

  Vi är experter på villor, sjölägen och sjötomter längs Stockholms skärgård vackra kust och på alla våra öar

  Funderar du på en förändring och att sälja?

  Kontakta oss om du funderar på att sälja

  Letar du drömboendet?

  Bli medlem i vårt Nätverk.

  Sovrum i sjöstugan

  Sällskapsrum, matplats och trinett kök i gästhuset

  Planritningar

  Intresseanmälan för

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

  Kryssa för de objekt du är intresserad av

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.