Exklusivt, komplett sjöställe med hög internationell klass

  • Smådalarö - Långuddsvägen 48
  • Pris/bud: 40 000 000 kr
  • Boyta: 235 m2
  • Tomtyta: 4 180 m2

Beskrivning

På Smådalarö, längst ut på attraktiva Långudden, med storslagen havsutsikt och hög internationell klass, finns detta exklusiva sjöställe med allt man önskar av sitt drömboende. Här lever man under årets alla tider och njuter av naturen och läget vid Jungfrufärdens glittrande vatten från ett arkitektritat hus i två plan, renoverat 2019 - 2020, med stora fönster från golv till tak, rymd, exklusiva materialval, detaljer och standard som inte lämnar något mer att önska.

På sjösidan finns altaner med panoramavy mot vattnet och utsikt i 180 grader, pool- och relaxområde omgivet av altaner i flera nivåer, pergola, infälld jacuzzi och vacker sjöutsikt. Här följer man solen från tidig morgon till sen kväll.

En trappa ned finns utekök omgivet av natursten och fin inramning. Nedanför finns plana ytor med äldre gästhus, förråd och vinkällare och vid strandkanten en stor brygganläggning med segelbåtsdjup och plats för flera båtar, loungegrupp och solstolar. En arkitektritad bastu med en vacker relax för varma, sköna stunder.

Här lever man bekymmersfritt och njuter av naturens skiftningar på första parkett. Ett underbart skärgårdsliv under sommaren, starka färger under hösten, dimman och isen under vintern och lövsprickning och ljudet av sjöfåglar under våren. Tänk att sitta vid köksbordet och soffgruppen och se på havsörnen som svävar ovanför leker och säl som kommer och hälsar på, ljuvligt.

Vi befinner oss på populära Dalarö och Smådalarö. Till detta fashionabla läge kommer man med bil och resan från Stockholm tar cirka 45 minuter. Buss finns på nära avstånd med bl.a direktbuss till Globen i rusningstid. På några minuter med bil finns Dalarö by med affär, bageri, restauranger och skola. Lite längre ut på Smådalarö finns Smådalarö gård med golfbana, padel, tennis, restaurang och mycket mer.

Sjötomten på 4 180 kvm ligger vid vägs ände och omges av stora naturområden. Vid infarten sker parkering på infarten och plats finns för flera bilar. En nybyggd carport finns med förråd och här kan kanske golfbilen parkeras.

Huvudbyggnaden på cirka 240 kvm boarea och med 48 kvm biarea ligger i anslutning. Huset byggdes till 1981 och har på senare år genomgått en omfattande renovering och tillbyggnad till dagens exklusiva skick och höga standard. Huset omges av en vacker trädgård med skyddad uteplats och ett pool- och relaxområde som inte lämna något åt slumpen. Här samsas en stilren pool, jacuzzi och altaner i olika nivåer. Här njuter man av en underbar inramning och sol hela dagen och långt inpå kvällen.

Vid ingång i huset möter en stor hall och direkt slås man av den vackra sjöutsikten. Från hallen når man två sovrum, varav det ena används som arbetsrum med en fantastisk sjöutsikt. Mellan rummen finns ett helkaklat badrum med golvvärme, wc, handfat och dusch. Vidare in i huset öppnar sällskapsrummet upp sig med panoramafönster med skjutdörrar mot vattnet. Här blickar man ut över fjärden och njuter av den underbara utsikten. Här står skjutdörrarna på glänt och möter en stor terrass med plats för allt man kan önska sig. Från rummet når man köket med allt man kan önska sig av maskiner som spis, vinkyl och mycket mer. Här lagar man mat med stor närvaro och blickar ut över vattnet. Matplatsen ligger intill med genomgång till terrassen och poolområdet. Allt smakfullt, genomtänkt och med bästa finish. Intill sällskapsrummet finns ett stort sovrum med dubbelsäng, skjutdörrar och vacker utsikt.

Från hallen möter en stor stentrappa i natursten som leder ner till nedre plan med master bedroom med eget badrum och dressingroom. Vidare en stor bastu, sällskapsrum med pentry och vinkällare. På planet finns även en komplett tvättstuga och flera utrymmen att inreda hobbyrum, ateljé och vad fantasin medger.

Strax nedanför huset finns plana ytor med äldre härbrén med gästhus, förrådshus och hus med stora möjligheter att utveckla efter tycke och smak.

Vid strandkanten finns en storslagen brygganläggning med vinkel och plats för flera båtar att förtöja skyddat. Kanske den mindre båten vid y-bommar och vattenskoter på en uppdragningsbrygga. Även större motorbåtar skyddat från vinden. Djupet är väl tilltaget för segelbåt att förtöja och här springer man ut från bastun och dyker i det fina, klara vattnet. Bryggdäcket ger plats för allt man kan önska sig med loungemöbler, solstolar och ett skärgårdsliv av högsta klass.

Med egna båten finns många trevliga utflyktsmål med Utö cirka 8 i distans söderut och ytterskärgården till Huvudskär, genom Kymmendösund, men sina kala hällar och vackra natur.

Det finns mycket mer att säga om detta påkostade, exklusiva sjöställe men måste upplevas. Se gärna länken från tidningen Residence.

Varmt välkommen att flytta in omgående och njuta av allt man kan önska sig! Ring Robert Nordstrand på 070-523 58 77 för visning.

Karta

Ansvarig mäklare

Robert Nordstrand

Anmäl intresse för denna bostad Alla bilder Planritningar

Fakta

Fastighetsbeteckning

HANINGE SMÅDALARÖ 1:251

Område

Smådalarö - Långuddsvägen 48

Adress
SÅLD 2021
Boendeform
Fritidshus
Pris/bud
40 000 000 kr
Pantbrev
9 000 000 kr
Typkod
220 - Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
11 836 000 kr
Taxeringsår
2018
Mark
Friköpt
Tomtyta
4 180 m2
Servitut
Last - fiske
Samfällighet
Smådalarö Ga:11
Byggnadsplan
Utom planbestämmelser

Byggnadsfakta

Byggnadstyp

2 -plan

Byggår

1959

Om/tillbyggnadsår

1981

Boyta
235 m2
Biyta
48 m2
Antal rum
7 varav 4 sovrum
Mark

Sten

Grund

Betongplatta

Tak

Plåt

Fasad

Stående träpanel

Fönster

3-glasfönster

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Vatten

Djupborrad brunn

Avlopp

Minireningsverk

Uppvärmning

Direktverkande el + luftvärmepump + öppen spis + solcellsanläggning

Ventilation

Självdrag

Skorsten

Murad skorsten

Driftskostnader
Vatten och avlopp
3 000 kr/år
Renhållning
4 800 kr/år
Väg
3 000 kr/år
Hemförsäkring
15 123 kr/år
Uppvärmning + hushållsel vid full värme året runt
36 689 kr/år
Poolunderhåll
10 000 kr/år
Totalt
72 612 kr/år

Planritningar

Alla bilder

Vi hjälper er gärna

Vi är experter på villor, sjölägen och sjötomter längs Stockholms skärgård vackra kust och på alla våra öar

Funderar du på en förändring och att sälja?

Kontakta oss om du funderar på att sälja

Letar du drömboendet?

Bli medlem i vårt Nätverk.

Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Kryssa för de objekt du är intresserad av

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Frågor besvaras av ansvarig mäklare . Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.