Härligt västerläge på Gåsö ö

Beskrivning

Eggen udde med vacker utsikt över Erstaviken med ett rogivande skådespel från skärgårdens alla båtar. Till fastigheten hör 5 275 m² vatten och en vacker strandlinje med allt från sköna badhällar till brygga i skyddat läge. På en av de högsta punkten ligger huvudhuset med en storslagen vy över fjärden.

Här skingrar sig molnen och lyser upp fastigheten från tidig morgon till sen kväll. Ljudet från måsar och vågor som möter varandra gör upplevelsen total. Vi befinner oss på klassisk skärgårdsmark. Vattnet är klart, här växer tång och saltstänkta berg leder ner i Saltsjön. Vid ankomst med egen båt förtöjer man på den egna bryggan i skyddat läge, här finns även möjligheten att enkelt lyfta upp en mindre båt med slipen. Vid bryggan och bastun med relaxdel finns gott om plats för solstolar och utemöbler.

Huvudbyggnaden på fastigheten är i enklare standard men charmig i sin enkelhet. Huset har ett sällskapsrum med utsikt över hav och himmel, det finns även en uteveranda som nås via vardagsrummet. Här njuter man av de ljumna sommarkvällarna i kvällssolen. Köket ligger till höger om sällskapsrummet med ugn, spis, kyl och frys. I anslutning till köket finns badrummet och vid sällskapsrummet finns ett mindre sovrum med plats för våningssäng.

På tomten finns gott om plats för lek och umgänge. Här finns även ett förråd som är tvådelat då ena sidan innefattar toalett av modell cinderella samt ett förråd.

Bredvid huvudbyggnaden finns även ett gästhus om ca 20 kvm som är med gott om plats för dubbelsäng.

Vart man än befinner sig på fastigheten så slås man av vackra utsikten över fjärden i väst, här lever man med fjärden som granne i ett lugnt och härlig skärgårdsmiljö.

Gåsö ö: Här finner du en unik plats, avskild från vardagens stress, som erbjuder lugn och ro. Utforska den orörda naturen med allt från svamp till bär eller varför inte testa fiskelyckan vid bryggan. Gåsö ö är en naturrik och fridfull ö med närhet till fastlandet.

Gåsö: Den vackra och lummiga naturen skvallrar om att det har funnits jordbruk på ön. Långt tillbaka i tiden fanns det tre aktiva skärgårdsjordbruk, Sörgården, Norrgården och Mellangården. Den vackra och sköna naturen ger en frihetskänsla och man kan röra sig fritt på stora områden. Ön bjuder på flera badstränder i dag- eller kvällssol, fantastiska klippor utmed vattnet, ängar för aktiviteter och lek samt möjlighet att deltaga i seglarläger och simskola. På Älgö finns möjlighet till tennisskola, men det går även att boka egen tennistid. På midsommarafton samlas man från hela Gåsöarkipelagen för att klä stången, dansa runt och på kvällen är det fest med mera dans. Strax utanför Gåsö lockar vår underbara skärgård, snabbt är man ute på Nämdöfjärden med egen båt och därifrån är det inte långt till flera sommarsköna ställen, restauranger samt ytterskärgården.

Välkommen på visning och en möjlighet att förverkliga din skärgårdsdröm

Karta

Ansvarig mäklare

Theo Dietz

Anmäl intresse för denna bostad Alla bilder Planritningar

Fakta

Fastighetsbeteckning

NACKA GÅSÖ 5:13

Område

Saltsjöbaden - Gåsö ö

Adress
Gåsö Ö 4
Boendeform
Fritidshus
Pris/bud
8 500 000 kr
Pantbrev
1 000 000 kr
Typkod
220 - Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
4 011 000 kr
Taxeringsår
2021
Mark
Friköpt
Tomtyta
7 960 m2
Vattenområde
5 275 m2
Servitut
Last Officialservitut Vattenledning 0182K-94/15.1 Beskr: Rätt att nedlägga, underhålla och förnya ledning för vatten till brunn a.
Samfällighet
Samfällighet NACKA GÅSÖ S:6 procent 50 Gemensamhetsanläggning NACKA ÄLGÖ GA:16 Gemensamhetsanläggning NACKA GÅSÖ GA:3 Gemensamhetsanläggning NACKA ÄLGÖ GA:3

Byggnadsfakta

Byggår

1950

Boyta
45 m2
Antal rum
varav sovrum
Mark

Sten

Grund

Plintar

Tak

Takpannor

Fasad

Träfasad

Fönster

2-glasfönster

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Vatten

Borrad brunn

Avlopp

Enkelt avlopp

Ventilation

Självdrag

Driftskostnader
Elkostnad
696 kr/månad
Vatten och avlopp
678 kr/månad
Hemförsäkring
179 kr/månad
Älgö Arrende
100 kr/månad
Båtplats
167 kr/månad
Totalt
1 820 kr/månad

Planritningar

Alla bilder

Vi hjälper er gärna

Vi är experter på villor, sjölägen och sjötomter längs Stockholms skärgård vackra kust och på alla våra öar

Funderar du på en förändring och att sälja?

Kontakta oss om du funderar på att sälja

Letar du drömboendet?

Bli medlem i vårt Nätverk.

Intresseanmälan för

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Kryssa för de objekt du är intresserad av

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.