Underbar kvällssol vid Nämdöfjärden

Beskrivning

Härligt skärgårdsställe på vackra och eftertraktade Nämdö, med fantastisk utsikt över Nämdöfjärden när den är som bäst. Här får man ett mycket tilltalande läge med härliga solnedgångar, vilket bara några få fastigheter i Stockholms skärgård har. Huvudbyggnaden ligger i ett fint läge uppe på berget med framförliggande altan i väster mot fjärden.

Huvudbyggnaden om ca 54 kvm har hall med gott om plats för kläder och skor. Direkt till vänster finns ett smakfullt renoverat badrum från 2021 med ljust kakel och klinker. Här finns dusch, förbränningstoalett, handfat och tvättmaskin med kombinerad torktumlare. Vidare in finns det rymliga sällskapsrum med braskamin - här njuter man av den vidsträckta utsikten över fjärden och dess öar. Sällskapsrummet har stora fönsterpartier mot väster med tydligt fokus på fjärden, här finns även en utgång till altanen mot Nämdöfjärden.

I anknytning till sällskapsrummet finns kök och matdel som även har en egen ingång till altanen i öster. Köket har uppdaterats 2020 med ny spis, kyl och frys samt köksfläkt. Det finns två sovrum, ett med gott om plats för dubbelsäng samt ett mindre sovrum.

Huvudbyggnaden är placerad på tomtens bästa läge. Altanen som följer huset från norr till söder gör att man alltid hittar en plats i solen från morgon till kväll. Från altanen når man gästhuset som vetter mot fjärden i väster. Här finns gott om plats för vänner och familj på besök. Det finns dessutom en bra förrådsbod om ca 10-15 kvm vid tomtens östrasida.

Nere vid Krokviken, ca 10 minuters promenad från fastigheten, ligger den gemensam bryggan med båtplats. Områdets fastigheter ansvarar tillsammans för det gemensamma pumphuset med brunn för sommarvatten samt bryggorna. Hos Lantmäteriet har en ansökan gjorts om att bilda en samfällighet för bryggor, vatten och stigar.

Nuvarande ägare har borrat en ny brunn (ej inkopplad) samt nyligen kopplat på fiber. Det finns en generös byggnadsplan som tillåter en byggrätt på 150 kvm ink uthus (se bifogad byggplan).

Nämdö är en av de större öarna i Stockholms skärgård med mycket allmänägd mark och på många ställen nästan helt obebyggd. Det finns därmed gott om plats att strosa omkring och cykla på de slingriga grusvägarna. I Solvik finns lanthandel, krog med uteservering samt sjömack och uppe vid Östanvik finns gårdsbutik med ekologiskt odlade grönsaker. Den gamla skolan är idag skärgårdsmuseum med café och utställningar av olika konstnärer.

Ön trafikeras av Waxholmsbåten året runt. Det finns två till tre dagliga taxibåtsturer sommartid eller vintertid fre-sön så länge det är isfritt mellan Stavsnäs och Krokudden. Waxholmsbåt finns på andra sidan ön till Stavsnäs, Tyresö och Saltsjöbaden med turer vissa dagar till Strömkajen. Från fastigheten är det ca 200 m till passbåtsbryggan och till Solvik tar det ca 35-40 minuters promenad

Karta

Ansvarig mäklare

Theo Dietz

Anmäl intresse för denna bostad Alla bilder Planritningar

Fakta

Fastighetsbeteckning

VÄRMDÖ RÖRSTRAND 1:104

Område

Nämdöskärgården - Krokvik

Adress
Nämdö Krokvik 123
Boendeform
Småhus
Pris/bud
5 250 000 kr
Pantbrev
245 000 kr
Typkod
220 - Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
2 493 000 kr
Taxeringsår
2021
Mark
Friköpt
Tomtyta
2 189 m2
Byggnadsplan
Byggnadsplan 1975-12-19 01-NÄM-254 Rörstrand 1:5 m.f (Senast ändrad: 1985-05-03)

Byggnadsfakta

Byggnadstyp

1 plans fritidshus

Byggår

1980

Boyta
54 m2
Antal rum
3 varav 2 sovrum
Grund

Plintar

Tak

Betongpannor

Fasad

Träfasad

Fönster

2-glasfönster

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Vatten

Borrad brunn samt gemensam brunn för området

Avlopp

BDT-avlopp

Uppvärmning

Direkt el/braskamin

Ventilation

Självdrag

Skorsten

Skorsten av plåt

Driftskostnader
Elkostnad
1 167 kr/månad
Sotning
13 kr/månad
Renhållning
117 kr/månad
Samfällighet
83 kr/månad
Hemförsäkring
375 kr/månad
Bredband/TV: Nämdö Fiber Kostnad nät
83 kr/månad
Totalt
1 838 kr/månad

Planritningar

Alla bilder

Vi hjälper er gärna

Vi är experter på villor, sjölägen och sjötomter längs Stockholms skärgård vackra kust och på alla våra öar

Funderar du på en förändring och att sälja?

Kontakta oss om du funderar på att sälja

Letar du drömboendet?

Bli medlem i vårt Nätverk.

Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Kryssa för de objekt du är intresserad av

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.