Sjötomt med karga hällar, charm och känsla

  • Nämdöskärgården - Orrön
  • Boyta: 70 m2
  • Tomtyta: 6 120 m2
  • Såld!

Beskrivning

Underbar sjötomt på Orröns sydöstra udde med hela 6 120 kvm land med eget vattenområde på 2 530 kvm som skapar en fantastisk plats med vidsträckt sjöutsikt i 180 grader mot en stillsam, vacker ytterskärgård och hela vägen från Pilkobbs- till Skärsfjärden. Här lever man avskilt, privat på en tillgänglig tomt med klippträd, tallar, martallar, klart vatten och saltstänkta klippor utanför som skapar en ljuvlig atmosfär. En och annan örn svävar förbi i sin jakt på föda. Rådjur, älg finns också på ön. Tre bryggor med stenkista finns för ett härligt bad-, båt- och fiskeliv och strax ovanför sjöstuga, bostadshus och gästhus. Plats finns för segelbåt, kajak och flera båtar. Allt smakfullt sammanbundet spänger på berget som ger en förstklassig tillgänglighet.

Fastigheten omfattas av en byggnadsplan med en generös byggrätt för den som vill bygga till eller nytt.

Till sjötomten kommer man med egen båt eller W-båt från Stavsnäs eller Saltsjöbaden. Från Stavsnäs trafikeras Orrön året runt vilket gör det perfekt att åka ut när isen ligger. Med W-båt från Stavsnäs tar resan cirka 40 minuter och Stavsnäs båttaxi trafikerar ön med Nämdölinjen med många turer från tidig vår till sen höst. Den är en turbåt till egna bryggan och med nästan samma priser som W-båt. Mycket smidigt och bra.

Framme sker förtöjning längsmed en av bryggorna eller på en framtida boj. Här ligger man skyddat från väder och vind och njuter av utsikten. En härlig känsla infinner sig direkt och här njuter man av ett utmärkt bryggliv och utsikt i 180 grader mot öar, kobbar och skär. På bryggan finns plats för utemöbler, solstolar och här dukas den stora midsommarlunchen upp i god vänners lag.
Strax ovanför den södra bryggan ligger sjöstugan med våningssäng och plats för förvaring. I framtiden kanske två enkelsängar. Här vaknar man med vågorna kluckandes och solen in tidigt härliga sommarmorgnar. På baksidan finns ett förråd med gott om plats för flytvästar. Runt stugan finns klipphällar och en fin inramning.

Spänger leder över tomten och upp till huvudbyggnaden som ligger skyddat och blickar ut över vattnet. Man passerar hängmattan för avkopplande stunder kanske med en bra bok. Huset, från 1984, på cirka 45 kvm omges av stora altaner med plats för solstolar och möbelgrupp. Här sitter man skyddat och följer solen från morgon till sen kväll. Inne i huset möter et trevlig hall med plats för avhängning och intill ett trivsamt badrum, från 2015, med duschkabin, tvättställ och toalett. Idag finns en wc som bara används för kiss. Vidare in i huset möter ett sovrum med enkelsäng och kanske i framtiden en våningssäng. En öppen planlösning bjuder på matplats med bord och plats för minst sex personer, kök med full maskinell utrustning och sällskapsrum med soffgrupp och stora fönster mot vattnet. Generös takhöjd, öppna ytor och stora fönster mot vattnet ger ett härligt, socialt hus. En kamin ger värme och atmosfär. Från sällskapsrummet når man en inglasad veranda med fin sjöutsikt och årstidernas skiftningar på första parkett. Verandan kan öppnas upp med skjutpartier i glas och här förlänger man säsongen. Här finns. infravärme.

Altanen runt huset sammanbinds med ett gästhus, på cirka 30 kvm från 1974, med två sovrum med våningssäng i vardera rum, gott om förvaring och sällskapsrum mellan med plats för kanske ett framtida pentry. Strax bakom ligger förrådsbod och torrtoalett.

Stigar leder från tomten och till en lite större stig som på cirka 10 minuters promenad tar dig till midsommaräng och waxholmsbåtsbryggan. Orrön är en populär och naturskön ö med tillgång till allt man önskar. Här finns härliga naturområden. Det finns gott om bär och svamp att plocka på Orrön. W-båt trafikerar ön året runt och över fjärden, på Nämdö, finns välsorterade Guns livs med allt man behöver till grillningen, restaurang och besin. Med egna båten är man snabbt ute på Nämdöfjärden för transport till Saltsjöbaden, Stavsnäs eller Dalarö och utanför finns vacker skärgård. Sandhamn ligger nära och resan går mellan kobbar och skär i en vacker ytterskärgård en lugn dag.

Fiberkabel finns vid tomtgränsen och för den som önskar bygga mera finns en generös byggnadsplan. För mer information kontakta gärna ansvarig fastighetsmäklare på 070-523 58 77.

Varmt välkommen till en underbar sjötomt med ljuvligt läge på Orrön!

Karta

Ansvarig mäklare

Robert Nordstrand

Anmäl intresse för denna bostad Alla bilder Planritningar

Fakta

Fastighetsbeteckning

VÄRMDÖ VÄSTERBY 5:248

Område

Nämdöskärgården - Orrön

Adress
Nämdö Orrön 162
Boendeform
Fritidshus
Pantbrev
3 840 000 kr
Typkod
220 - Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
5 249 000 kr
Taxeringsår
2021
Mark
Friköpt
Tomtyta
6 120 m2
Vattenområde
2 530 m2
Fiskevatten
Eget vatten + gemensamt för medlemmar i tomtägarföreningen
Servitut
Förmån - vattentäkt, brunn, väg
Byggnadsplan
Byggnadsplan 1946-09-30 01-näm-131

Byggnadsfakta

Byggnadstyp

1- plan

Byggår

1984

Om/tillbyggnadsår

1994

Boyta
70 m2
Antal rum
4 varav 3 sovrum
Mark

Sten

Grund

Krypgrund

Tak

Takpannor

Fasad

Stående träpanel

Fönster

2-glasfönster

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Vatten

Djupborrad brunn (genom servitut från grannfastighet)

Avlopp

Enkelt avlopp (behöver göras om med ex. Willa BDT)

Uppvärmning

Direktverkande el + kamin

Ventilation

Självdrag

Skorsten

Stål

Driftskostnader
Renhållning
2 500 kr/år
Samfällighet
2 500 kr/år
Hemförsäkring
6 500 kr/år
Uppvärmning + hushållsel
16 700 kr/år
Totalt
28 200 kr/år

Planritningar

Alla bilder

Vi hjälper er gärna

Vi är experter på villor, sjölägen och sjötomter längs Stockholms skärgård vackra kust och på alla våra öar

Funderar du på en förändring och att sälja?

Kontakta oss om du funderar på att sälja

Letar du drömboendet?

Bli medlem i vårt Nätverk.

Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Kryssa för de objekt du är intresserad av

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.