HOTELLBRYGGAN - ETT NYTT SKÄRGÅRDSKVARTER MED FANTASTISKT LÄGE PÅ DALARÖ

Beskrivning

Vid vägs ände och där havet tar vid, skapas ett unikt kvarter på Dalarö – med villor, parhus och lägenheter – inspirerat av historien, samtiden och omgivningen.

Här, på platsen för de klirrande skålarna, där det anrika Strand Hotell låg skapas nu ny historia av Imola vid strandkanten som återigen skall bjuda sin omgivning på arkitektonisk prakt. Det nya kvarteret erbjuder 29 nya högkvalitativa bostäder fördelade på elva byggnader med varierande storlek, form och placering. Byggnadernas volym och skala är hämtade från omgivningen och placeringen är varierad för att passa i den befintliga miljön. Utstickande glasverandor ger variation och refererar till byggnadstraditionen på Dalarö.

Delar av området underbyggs med ett garage. Byggnaderna är huvudsakligen orienterade så att de lite större volymerna vänder sig ut mot omgivande platser och stråk medan de mindre en- eller tvåbostadshusen ligger inne i kvarteret. Den högsta volymen placeras däremot relativt högt, ungefär i den gamla hotellbyggnadens läge vilket refererar till den befintliga hierarkiska strukturen och hotellets tidigare högresta form.

Eftersom terrängen sluttar ned mot vattnet utformas flera byggnader som suterränghus med som mest fyra våningsplan mot sjösidan.

”PORTEN TILL PARADISET”

Många är de som förälskat sig i Dalarö med sina snirkliga gator, gränder och praktfulla villor prydda med snickarglädje i schweizisk anda.

Dalarö som från början var ett litet lotssamhälle transformerades under senare delen av 1800-talet till att bli ett av Sveriges mest fashionabla badparadis. Här skålade och umgicks societeten - som utgjordes av en dekadent blandning av kulturelit och näringslivstoppar.

Bland de mer namnkunniga sommargästerna kan nämnas Hanna Pauli, Anders Zorn, Carl Larsson, Ivar Krueger och August Strindberg - som för övrigt myntade begreppet ”porten till paradiset”.

Än idag kan man förnimma historiens vingslag när man strosar runt i den gemytliga idyllen. Skärgårdskänslan är ytterst påtaglig och ackompanjeras av alla små butiker, gallerier, caféer, bageriet och restauranger som kantar gatan ner mot hamnplanen. Ett nöje vi kan rekommendera är att bara slå sig ned med en glass vid Askfatshamnen och beskåda det sjudande båtlivet som utspelar sig vid sjömacken och som uppstår vid färjorna som härifrån avseglar till Ornö, Huvudskär och andra öar i skärgården.

Idag är Dalarö ett levande, modernt samhälle, med alla bekvämligheter på plats, ingjutet i en sällsynt bevarad historisk miljö.

Det är fortfarande ett sommarparadis men som numera bjuder på en särskiljande livskvalitet året runt. Om än i något makligare tempo och på lagom avstånd från stadens brus.

Varmt välkommen att skapa skärgårdshistoria med oss!

Karta

Visningar

Hotellbryggan - Ett nytt skärgårdskvarter med ett fantastiskt läge på Dalarö. Kontakta gärna Robert Nordstrand på 070-523 58 77 eller robert@nordstrandsmakleri.se för mer information och intresseanmälan. Välkommen att skapa skärgårdshistoria med oss!

Ansvarig mäklare

Robert Nordstrand

Anmäl intresse för denna bostad Alla bilder Planritningar

Fakta

Fastighetsbeteckning

HANINGE DALARÖ 2:132

Område

Dalarö - Hotellbryggan - nyproduktion

Adress
Hotellbryggan
Boendeform
Bostadsrätt

Byggnadsfakta

Bostadsrättsföreningen
Namn

Dalarö Hotellbryggan

Bildades
2023
Inre rep.fond
Byggnaden
Byggnaden

Grund: Platta på mark Väggar: Trä, plåt, betong, gips Bjälklag: Betong Fasad: Trä eller plåt Fönster: 3-glas i trä med utsida aluminium Uppvärmning: Bergvärme

Värme- och ventilationsanläggning

FTX

Övriga utrymmen

Förråd i källarplan Garage med 50 platser. En plats per lägenhet.

TV/Internet

Fiber

Driftskostnader
Totalt
0 kr/månad

Planritningar

Alla bilder

Vi hjälper er gärna

Vi är experter på villor, sjölägen och sjötomter längs Stockholms skärgård vackra kust och på alla våra öar

Funderar du på en förändring och att sälja?

Kontakta oss om du funderar på att sälja

Letar du drömboendet?

Bli medlem i vårt Nätverk.

Intresseanmälan för

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Kryssa för de objekt du är intresserad av

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.