Exklusivt sjöställe med kvällssol och arkitektritad, komplett byggnation

  • Värmdö - Stavsnäs - Rönnäsuddsvägen 11
  • Boyta: 135 m2
  • Tomtyta: 4 500 m2
  • Såld!

Beskrivning

Med ett ypperligt nordvästläge för bästa kvällssol och vidsträckt sjöutsikt på Hölö, vid Stavsnäs endast 35 minuter med bil från stan, finns detta förstklassiga sjöställe. Vacker inramning med ritad, anlagd och lättskött trädgård av arkitekt och byggnation av högsta klass från 2007 och med en omfattande renovering och tillbyggnad på senare år, av arkitektbyrå Atelje Ö, som vunnit flerfaldiga priser bland annat Årets Arkitekt (Residence 2023).

Här skingrar sig molnen och solen som lyser upp tomten från tidig morgon till solnedgång 21.55, rakt emot tomten sommartid. Gediget, arkitektritad huvudbyggnad i ett plan med stora fönsterpartier mot vattnet där skillnaden mellan inne och ute suddas ut och omgivet av altaner och grönskande skärgårdsvegetation. Två gästhus och en bred trappa, med flera avsatser, leder ner till stranden med en stor brygganläggning med segelbåtsdjup och sjöstuga med bastu, relax, utekök, badtunna, dusch och plats för flera båtar. Här lever man ett underbart skärgårdsliv, året runt om så önskas och njuter av en tillgänglig sjötomt på 4 500 kvm, med mjuka gräsytor, skärgårdsvegetation och klipphällar. Runt udden väntar Kanholms- och Nämdöfjärden för vidare färd med båt ut till kanske Sandhamn eller vår vackra ytterskärgård med Björkskär som sista utpost innan öppet hav.

På exklusiva Rönnäsudd lever man avskilt, men ändå nära allt. Inom 5 min finns livsmedelsbutik, bensinmack, sjömack, tennisbana, bageri och restauranger. I Stavsnäs by bor man året runt och här finns affär och i sommarhamnen ett pittoreskt bageri och vackra alleér. Stavsnäs vinterhamn är knutpunkten för mellanskärgården och här går båtarna i tät trafik mot olika spännande mål. Här finns även restaurang, bageri, café och båtmack. Över Djuröbron finns Djurönäset med simhall, gym och trevliga sjökrogarna Sjöboden och Motorverkstan sommartid. Flera restauranger finns att besöka och med egna båten eller passbåt finns utflyktsmål ute på öarna.

Infart till tomten sker genom fjärrstyrda grindar och grusvägen leder fram till en parkering med plats för flera bilar och elbilsladdare. En grusgång leder fram till huvudbyggnaden och två gästhus passeras. Gästhus 1, på cirka 15 kvm från 2007 disponeras med ett rum med plats för dubbelsäng och glaspartier med skjutdörrar och en altan. Intill ligger gästhus 2, på 25 kvm från 2023 och huset disponeras med ett rum med kök, matplats och soffgrupp. Köket erbjuder kyl, spis, diskho och diskmaskin. Intill finns sovrum med plats för två sängar och kaklat badrum med dusch, wc och tvättställ. En trevlig altan omger huset och här följer man solen hela dagen.

I anslutning, centralt på tomten ligger den arkitektritade (arkitekt Tomas Eriksson) huvudbyggnaden, från 2007, som är smakfullt vänt mot vattnet med långsida och tillbyggd och renoverad år 2023. Huset är gediget med året runt standard, bergvärme, bandfalsad takplåt och stora fönster mot natur och vatten. En trevlig altan omger huset och här njuter man av frukosten i morgon- och dagssolen från flera matgrupper och på eftermiddag- och kvällen på sjösidan i en loungegrupp eller solstol. En helgjuten utedusch finns i anslutning. Plats finns för grillen och att duka upp långbord. Från sidan på huset finns ingång till en källare på 35 kvm med tvättstuga, vinförråd, teknikrum och gott om plats för förvaring. Ingång till huset ske från söder och. en hall möter med klädkammare och lekrum. Direkt från hallen slås man av den fina sjöutsikten och härliga naturmaterial med golv av ekplank. Vidare öppnar huset upp sig och mot väster i huset finns ett sällskapsrum med tv - hörna och innanför två sovrum med dubbelsäng i det ena och platsbyggd våningssäng i det andra rummet. Gott om förvaring finns. I anslutning finns ett helkaklat badrum med golvvärme, dusch, tvättställ och wc. Vidare i norra delen av huset möter ett stort sällskapsrum med fönster från golv till tak och en underbar sjöutsikt. Här finns plats för soffgrupp och en stor, murad öppen spis ger karaktär och känsla. Utgång finns genom dubbeldörrar till altanen.

Ett steg upp möter matplats och kök med öppen planlösning, stora fönster och plats för matbord och många stolar. Köket är nyligen renoverat (2023) och erbjuder en exklusiv upplevelse med toppmoderna maskiner från välkända varumärken. Här finner man en ugn från Smeg, en hel kyl och frys från Gaggenau, samt en induktionshäll också från Smeg, vilket ger både kraft och precision till matlagningen. Diskmaskinen från Bosch kompletterar utbudet. Kökets bänkskivor i elegant kalksten tillsammans med de ljusa luckorna skapar en harmonisk inramning som framhäver naturen utanför fönstret. Köket är inte bara en plats för matlagning utan även en plats för att äta och umgås, med fantastisk sjöutsikt som förhöjer varje måltid.

Vidare i huset finns en vacker och och harmonisk Master Bedroom med ett stort sovrum med dubbelsäng, plats för förvaring och utgång till altanen. Med praktiska skjutdörrar kan delen stängas till och med ett stor, helkaklat badrum med wc, badkar, dusch och utgång till altanen skapas här ett härligt badrum En Suite.

Från altanen mot sjösidan, över fina hällar når man den trappan ner till bygganläggningen. Trappan är smakfullt byggd med breda steg och avsatser där man kan njuta av sjöutsikten upp mot Kanholmsfjärden. På den stora brygganläggningen, som möter, finns allt man kan tänka sig. Matbord och stolar och plats att duka upp den stora midsommarlunchen och en stor sjöstuga med utekök. Sjöstugan disponeras på sidan med sjöbodsdel med plats för flytvästar, dynor och allt man önskar. Vidare mot vattnet finns ingång till relaxdelen med soffa och pentry. Ingång till den vedeldade bastun och från pentry och bastu njuter man av sjöutsikten genom stora fönster. På sidan av sjöstugan finns utedusch, badtunna och en trappa ner till en liten strand.

Vidare från sjöstugan leder bryggan ut och här springer man ut och dyker i det klara vattnet, kanske efter en varm bastu. Vid bryggan finns plats för flera båtar och segelbåt kan förtöjas. Bryggan är stor och lämnar inget mer att önska och här njuter man av sol från morgon till nedgång och njut av ett aktivt skärgårdsliv med sol-, bad- och båtliv.

Sjöstället med sitt läge och byggnation är komplett och totalt finns idag minst 10 sängplatser vilket skapar utrymme för den stora familjen med många gäster. Yale kodlås finns praktisk på alla dörrar och även videoövervakning. Högtalaranläggning finns både inne och ute. Aircondition (AC) finns i alla sovrum och gästhus.

Det finns mycket mer att säga om denna underbara plats och kompletta sjöställe men det måste upplevas.

Välkommen på visning och njut!

Karta

Budgivning

Budgivning pågår. Kontakta ansvarig mäklare.

Ansvarig mäklare

Robert Nordstrand

Anmäl intresse för denna bostad Alla bilder Planritningar

Fakta

Fastighetsbeteckning

VÄRMDÖ STAVSNÄS 1:318

Område

Värmdö - Stavsnäs - Rönnäsuddsvägen 11

Adress
Rönnäsuddsvägen 11
Boendeform
Fritidshus
Pantbrev
9 487 000 kr
Typkod
220 - Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
9 929 000 kr
Taxeringsår
2021
Mark
Friköpt
Tomtyta
4 500 m2
Servitut
Förmån - väg
Samfällighet
Höl Ga:1 Stavsnäs Ga:6
Byggnadsplan
Utom planbestämmelser

Byggnadsfakta

Byggnadstyp

1 - plan

Byggår

2003

Om/tillbyggnadsår

2007, 2023

Boyta
135 m2
Biyta
28 m2
Antal rum
5 varav 4 sovrum
Grund

Platta på mark med underliggande isolering

Tak

Parallelltak med bandfalsad takplåt (från 2008 + tillbyggnad 2023)

Fasad

Träpanel

Fönster

Isolerglaskassetter

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Vatten

Avsaltningsanläggning

Avlopp

Infiltration + slutan tank 6 m3

Uppvärmning

Vattenburen golvvärme genom bergvärme (från 2019) + el golvvärme i badrum

Ventilation

Mekanisk frånluft

Skorsten

Murad skorsten (regelbundet sotad)

TV/Internet

Fiber

Driftskostnader
Vatten och avlopp
375 kr/månad
Renhållning
208 kr/månad
Väg
63 kr/månad
Hemförsäkring
792 kr/månad
Uppvärmning + el + elnät (vid full värme året runt)
5 690 kr/månad
Totalt
7 128 kr/månad

Dokument & Länkar

Planritningar

Alla bilder

Arkitektritad huvudbyggnad omgiven av en stor altan för att följa solen från morgon till solnedgång

Stor brygganläggning med kvällssol och plats för flera båtar och sjöstuga med bastu, relax, pentry, badtunna och utedusch

Huvudbyggnaden sett från sjön

Sjöstuga med bastu, relax, förråd och intill dusch och badtunna

Utekök vid sjöstugan

Pentry i sjöstugan

Vi hjälper er gärna

Vi är experter på villor, sjölägen och sjötomter längs Stockholms skärgård vackra kust och på alla våra öar

Funderar du på en förändring och att sälja?

Kontakta oss om du funderar på att sälja

Letar du drömboendet?

Bli medlem i vårt Nätverk.

Stor bastu med härlig sjöutsikt

En bred trappa leder upp från bryggan till bostadshusen

Bryggan omgiven av klart vatten och vidsträckt sjöutsikt

Altan mot sjösidan md härlig eftermiddags- och kvällssol

Skyddad uteplats med sjöutsikt och kvällssol

Härlig sjöutsikt från den stora altanen mot sjösidan

På klipphällar omgiven av en vacker natur. Altan med söderläge och härlig utedusch

Sällskapsrum med stora fönster mot havet

Stort sällskapsrum

Karaktärsfull, murad öppen spis

Sällskapsrum, matplats och kök

Matplats i köket och rustikt ekgolv

Öppnar sällskapsytor med kök, matplats och sällskapsrum

Kök, hall, sällskapsrum och två sovrum

Sällskapsrum och välkomnande entré

Sovum 2 och 3 intill

Sovrum 1

Sovrum En Suite med stort badrum

Badrum med wc, tvättställ, badkar och utgång till altanen

Gästhus 1

Sällskapsrum och kök och gästhus 2

Badrum i gästhus 2

Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Kryssa för de objekt du är intresserad av

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.