Stor sjötomt på Harö med västerläge mot Kanholmsfjärden

  • Värmdö - Harö
  • Pris/bud: 19 500 000 kr
  • Boyta: 177 m2
  • Tomtyta: 93 869 m2

Beskrivning

Två fastigheter på attraktiva Harö som tillsammans bildar en storslagen sjötomt med en västvänd udde på hela 93 869 kvm med sol från morgon till solnedgång bakom Kanholmsfjärden. Här njuter man av ett ypperligt läge i skärgården och en sagolik plats med alla rätt. Här finns goda utvecklingsmöjligheter av en plats med underbar skärgårdsnatur med klipphällar, martallar, mjuka gräsytor stor, plana områden för att kanske anlägga trädgårdsland och kanske en tennis- eller padelbana.

Framme vid fastigheten sker förtöjning på utsidan av bryggan en lugn dag eller skyddat innanför vinkeln. Innanför ligger man lugnt, oavsett väder och vind och även segelbåt kan förtöjas på insidan då djupet är minst två meter i normalt vattenstånd. Brygga erbjuder belysning och plats för många båtar och här lever man ett härligt skärgårdsliv med båt, bad och fiske. Samtliga bygglov och dispensen finns för dagens byggnation. Bryggan följer berget och är ypperlig för att kanske starta paddel- eller kajakutflykten eller en tur på SUP:en. En sjöbod ligger strax ovanför bryggan och här finns gott om plats för förvaring av fiskeredskap, flytvästar och allt man önskar och behöver. Brygga och sjöbod omges av fina hällar och här njuter man av en härlig inramning. Längre bort längs stranden finns en stenstrand som i framtiden kan bli en sandstrand och klipphällar ut på den stora udden. Ljung, tall och hällar gör inramningen komplett.

Från bryggan leder en bredare, grusad stig med belysning, upp till huvudbyggnaden som ligger ypperligt och blickar ut över fjärden. Huset omges av en altan och här sitter man skyddat och blickar ut över fjärden. Huset mäter hela 177 kvm och byggdes 1997 och byggdes ut 2012 till dagens generösa yta och höga standard. Entréplan disponeras med ett stort sällskapsrum, matplats och kök med full maskinell utrustning. Allt i öppen planlösning med stora fönster mot vattnet och en kamin som ger värme och atmosfär. Från sällskapsrummet når man ytterligare ett rum som kan användas som tv-rum eller sovrum. Vidare finns en välkomnande entré, badrum med wc, handfat, dusch och en tvättstuga/teknikrum med groventré och både tvättmaskin och torktumlare. I en tillbyggnad finns även idag ett stort kontor med vattenmantlad kamin, egen utgång, del med tvättställ och rum med flera garderober och extra frysar. Här kan en gästlägenhet skapas, flera sovrum eller kanske hobbyrum.

Från hallen leder en trappa upp till övre plan och man möts av en övre hall med stora garderober, ett stort sovrum med dubbelsäng, sällskapsdel och balkong med fin sjöutsikt. Vidare sovrum med enkelsäng och intill badrum med dusch, badkar, dubbla handfat och bastu för varma stunder.

Strax bakom huset finns ett stort förrådshus med gott om plats för ved och förvaring. Kanske bygga om huset till framtida gästhus.

I överlåtelsen ingår två fastigheter. Harö 2:45 som är en stor lantbruksfastighet på 82 271 kvm som är bebyggd med sjöbod och brygga. Fastigheter är taxerad som typkod 110 obebyggd lantbruksenhet och förvärvstillstånd krävs av länsstyrelsen. Det innebär att endast fysisk person får köpa den och i gengäld kan det finnas fördelar att utveckla fastigheten med ekonomibyggnader för verksamhet. Harö 2:115 är en bebyggd fastighet på 5 799 kvm, taxerad som typkod 220, bebyggd småhusenhet och bebyggd med en huvudbyggnad, förrådsbyggnad och jordkällare.
Fastigheterna ligger utom planlagt område och med strandskydd och det innebär att bebyggelsen får utvecklas inom den bebyggda Harö 2:115. Chanserna är mycket stora att bygga ut eller ny bebyggelse och bedömt med en huvudbyggnad på cirka 200 kvm, gästhus på 60 kvm och utöver det attefallshus och friggebod. Idag finns en strandskyddsdispens klar för ett Attefallshus söder om huset. I anslutning till huset finns ett nytt reningsverk installerat som uppfyller kommunens krav. Fiber finns anslutet och från tomten når man W-brygga på Harö och Harö by med fyrhjuling, cykel eller till fots på cirka 45 minuter.

Harö är en stor, vacker ö med stora strövområden och mycket att uppleva. Hit kommer man med W-båt från Stavsnäs året runt. W-bryggan ligger på norra Harö och promenaden leder genom vacker skärgårdsnatur. Vill man komma till egna bryggan finns passbåt med Harö båttaxi under isfria delen av året. Resan tar cirka 30 minuter från Stavsnäs vinterhamn och kostar 120 kr enkel resa. W-båt kostar 120 kr enkel resa.

Med egen båt tar resan omkring 20 minuter från Stavsnäs i 30 knops fart och förtöjning sker skyddad vid den stora bryggan som erbjuder segelbåtsdjup.

Vill man handla finns Harö Natur på Gummerholmen. Resan dit är kort och går genom kanalen vid båtkroken. Den har öppet under skolsommarlovet, har bryggservering, ordnar trubadurafton, fredagsdrink och andra aktiviteter som t.ex. yoga. Sandhamn ligger några distans bort och där finns affär, krog, bageri och mycket annat. Utanför Harö finns vackra utflyktsmål och kanske hela vägen ut till vackra Björkskär skärgård.

Bastuflotten ingår inte i överlåtelsen. Huset kan bebos året runt och värmesystemet är mycket effektivt och energisnålt.

Välkommen till en stor sjötomt på vackra Harö som idag är ett komplett sjöställe och med möjligheter för den som så önskar!

Karta

Visningar

  • Söndag 24 sep
    Visas söndag 24 september. Vänligen ring 070-523 58 77 eller maila robert@nordstrandsmakleri.se för tid och anmälan. Varmt välkommen till en underbar, privat udde med västerläge mot Kanholmsfjärden och magiska solnedgångar!

Ansvarig mäklare

Robert Nordstrand

Anmäl intresse för denna bostad Alla bilder Planritningar

Fakta

Fastighetsbeteckning

VÄRMDÖ HARÖ 2:115 + 2:45

Område

Värmdö - Harö

Boendeform
Fritidshus
Pris/bud
19 500 000 kr
Typkod
220 - Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
5 607 000 kr
Taxeringsår
2021
Mark
Friköpt
Tomtyta
93 869 m2
Servitut
Förmån ( Harö 2:115): Område, sjöviste & gångväg Last :(Harö 2:45): Område, sjöviste, gångväg & starkström
Samfällighet
Värmdö Harö S: 12, 17 & 21
Byggnadsplan
Utom planbestämmelser

Byggnadsfakta

Byggnadstyp

2 - plan

Byggår

1997

Om/tillbyggnadsår

2012

Boyta
177 m2
Antal rum
5 varav 3 sovrum
Mark

Sten

Grund

Uppvärmd krypgrund

Tak

Takpannor

Fasad

Stående träpanel med frigolitisolering med stålkonstruktion bakom

Fönster

3-glasfönster

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Vatten

Djupborrad brunn

Avlopp

Reningsverk från 2021 (Biovac)

Uppvärmning

Vattenburen genom luft/vatten med varm grund och värmeluft genom ventiler från grunden + solceller + värmegolv i badrum genom luft

Ventilation

Mekanisk frånluft

Skorsten

Skorsten av plåt

Driftskostnader
Vatten och avlopp
213 kr/månad
Renhållning
275 kr/månad
Hemförsäkring
437 kr/månad
Uppvärmning + hushållsel (boende året runt full värme alla hus)
2 266 kr/månad
Fiber nätavgift
150 kr/månad
Medlemsavgift
21 kr/månad
Aquity
158 kr/månad
Totalt
3 520 kr/månad

Planritningar

Alla bilder

Storslagen, underbar sjötomt med västerläge

Vi hjälper er gärna

Vi är experter på villor, sjölägen och sjötomter längs Stockholms skärgård vackra kust och på alla våra öar

Funderar du på en förändring och att sälja?

Kontakta oss om du funderar på att sälja

Letar du drömboendet?

Bli medlem i vårt Nätverk.

Sällskapsrum

Matplats och kök med öppen planlösning

Kök met full maskinell utrustning

Toalett, handfat och dusch på entréplan

Välkomnande hall och tvättstuga med egen ingång

Idag stort kontor med kamin. Kanske i framtiden en lägenhet, flera sovrum eller sällskapsrum

Tvättdel till kontoret och förråd med garderober och extra frys

Övre plan med gott om förvaring

Sovrum och sällskapsrum i öppen planlösning på övre plan

Plats för dubbelsäng

Sovrum 2 på övre plan

Stort badrum på övre plan

Dubbla handfat och bastu

Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Kryssa för de objekt du är intresserad av

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.