Unikt tillfälle att förvärva ett topprenoverat hus i charmiga Harö by

  • Värmdö - Harö by
  • Pris/bud: 9 500 000 kr
  • Boyta: 156 m2
  • Tomtyta: 600 m2

Beskrivning

Unikt tillfälle att förvärva ett skärgårdshus med sjöglimt, i toppskick och med ett avskilt läge i Harö by på underbara Harö. Här lever man tillgängligt och med naturen inpå knuten och precis nedanför huset finns del i en stor sjöbod i två plan och två båtplatser längsmed bryggan. I anslutning till huset finns stuga med sovrum och förrådsbod.

Vi befinner oss i yttre mellanskärgården och på en av områdets kanske mest populära öar. Här skingrar sig molnen och man bjuds på många soltimmar. Till Harö kommer man året runt med W-båt från Stavsnäs, via Sandhamn, även när isen ligger. Kanske njuta av skärgården i vinterskrud och fira jul i det vinterbonade, gedigna huset. Båtturen tar en dryg timme och från

Waxholmsbryggan är det cirka 7 minuters promenad till huset. På Sandhamn, några distans bort, som man når med W-båt eller egen båt på cirka 15 minuter, finns alla bekvämligheter man kan önska sig som affär, bageri, cafeér och restauranger. På Gummerholmen, precis intill Harö, finns populära Harö Natur med restaurang, gym, bastu och badtunna m.m..

På kort promenadavstånd på Harö brukar också erbjudas yoga på brygga i morgonsolen. I Harö by infinner sig lugnet, harmonin och tänk att åka ut på fredagen efter jobbet och tillbringa helgen med promenader, svampplockning, sol, bad och skärgårdsliv där det är som bäst i en Saltkråkan idyll som nog alla drömmer om. Från huset når man havsvikar för bad på några minuters promenad samt i nära anslutning till huset bad i insjö med sötvatten.

Med egen båt tar resan från kanske Bullandö cirka 30 minuter. Framme i Haröfladen leds man in i den lugna, stilla viken med motorbåtsdjup och förtöjer längs med bryggan. Från bryggan lever man och njuter av sol och vatten och runt omkring slås man av den idylliska miljön. Klippor finns runt omkring och skapar karaktär.

Strax ovanför bryggan finns en stor sjöbod och här har man en egen dörr och innanför två plan med gott om plats för fiskeredskap och flytvästar. Kanske SUP brädan. En trappa leder upp till övre plan och här kan i framtiden kanske ett sovrum skapas.

Snabbt är man uppe vid det gedigna skärgårdshuset i två plan. Huset, från 1926, erbjuder 156 välplanerade kvadrat och med 8 kvm biyta i ett teknikrum med gott om plats för förvaring. Huset omges av altaner och uteplatser och här följer man solen från tidig morgon till sent inpå kvällen. Från matbod, loungegrupp och solstolar har man fin utsikt över ängarna. Även i väst finns en altan och här njuter man av den sista kvällssolen. I trädgården, omgiven av syrenhäckar och grönska, dukas kanske midsommarlunch upp i goda vänners lag.

Från altanen i söder sker ingång och en ljus och trevlig hall möter med plats för att hänga av sig. Det helkaklade badrummet ligger intill med wc, handfat, dusch och tvättpelare.

Från hallen når man kök och sällskapsrummet som öppnar upp sig och bjuder på en ypperlig, öppen planlösning med fönster i tre väderstreck. Köket är stort och gott om arbetsytor, plats för matbord och många stolar och full maskinell utrustning. Intill ligger matplats med plats för ett långbord med flera stolar och utgång till altan i väster. Intill finns soffgrupp och bord framför en bedårande kakelugn. Den fungerande kakelugnen ger både inramning och värme under den kalla årstiden. Vidare in i huset finns ett bibliotek och med en trappa upp till övre plan.

Planet disponeras med ett sällskapsrum i mitten och omgivet av tre stora sovrum med plats för dubbelsäng i alla tre rummen. Fönster och ljusinsläpp och utan insyn. Från ena sovrummet når man en stor balkong och här blickar man ut över viken. Plats finns för allt man önskar sig. På planet finns även en toalett med tvättställ.

Ny luft/vattenpump samt nytt reningsverk är installerat och fiber är indraget i huset. Intill huset finns ett förrådshus med gästrum och snickarbod.

Det finns mycket mer att säga om detta fantastiska skärgårdshus och detta unika tillfälle, men det måste upplevas.

Välkommen att förverkliga din Saltkråkan dröm!

Karta

Ansvarig mäklare

Robert Nordstrand

Anmäl intresse för denna bostad Alla bilder Planritningar

Fakta

Fastighetsbeteckning

VÄRMDÖ HARÖ 1:170

Område

Värmdö - Harö by

Adress
Sandhamn Harö 316
Boendeform
Fritidshus
Pris/bud
9 500 000 kr
Pantbrev
1 307 000 kr
Typkod
220 - Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
3 688 000 kr
Taxeringsår
2021
Mark
Friköpt
Tomtyta
600 m2
Fiskevatten
Del i fiskevatten
Samfällighet
Värmdö Harö S:1 + 6 +7
Byggnadsplan
Utom planbestämmelser

Byggnadsfakta

Byggnadstyp

2 - plan

Byggår

1924

Boyta
156 m2
Biyta
8 m2
Antal rum
5 varav 3 sovrum
Mark

Sten

Grund

Torpargrund

Tak

Plåt

Fasad

Stående träpanel

Fönster

2-glasfönster

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Vatten

Djupborrad brunn + separat sommarvatten från insjö

Avlopp

Reningsverk från 2021 (Topas, delas med 4 fastigheter)

Uppvärmning

Ny luft/vatten värmepump från Nibe + kakelugn

Ventilation

Självdrag

Skorsten

Murad skorsten

TV/Internet

Fiber

Driftskostnader
Vatten och avlopp
2 000 kr/år
Renhållning
2 500 kr/år
Uppvärmning
20 000 kr/år
Hemförsäkring
6 683 kr/år
Totalt
31 183 kr/år

Planritningar

Alla bilder

Vi hjälper er gärna

Vi är experter på villor, sjölägen och sjötomter längs Stockholms skärgård vackra kust och på alla våra öar

Funderar du på en förändring och att sälja?

Kontakta oss om du funderar på att sälja

Letar du drömboendet?

Bli medlem i vårt Nätverk.

Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Kryssa för de objekt du är intresserad av

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.