Skärgårdsfastighet med gott om plats och ypperligt läge

  • Värmdö - Skarprunmarn
  • Pris/bud: 3 500 000 kr
  • Boyta: 105 m2
  • Tomtyta: 2 178 m2

Beskrivning

Med ett charmigt läge på Skarprunmarn, nära båtplats på gemensam brygga med ljuvlig utsikt mot Gråskärsfjärden finns denna skärgårdstomt med klipphällar, tall och ljung. På tomten finns ett bostadshus på 80 kvm omgiven av altaner, jacuzzi och två gästhus. Precis nedanför tomten finns en varm insjö och på några minuters promenad från tomten ligger w-bryggan som trafikeras varje dag, året runt. Med egen båt når man snabbt Sandhamn, ytterskärgården eller kanske båtplatsen på fastlandet.

Vi befinner oss på ön Skarprunmarn med ett ypperligt läge i Värmdö skärgård, mellan Sandhamn och Stavsnäs. Ön präglas av sin vackra skärgårdsnatur med klipphällar, tallar och Gråskärsfjärden i söder, Kanholmsfjärden i norr och Sandhamnsleden i öster. W-båt trafikerar ön, året runt med flera turer dagligen och bryggan ligger cirka 5 minuters promenad från tomten. Läget långt ut i skärgården gör även att molnen skingrar sig och lyser upp ön från tidig morgon till sent inpå kvällen. Ön består av naturstigar för en promenad, löptur på runt 5 km i ett varv, eller vad man känner för.

Framme vid bryggan sker förtöjning längs med bryggan eller på moring line. Bryggan delas med tre fastigheter och fastigheten disponerar den delen med badstegen längst västerut.

Från bryggan solar, badar och fiskar man och lever ett härligt skärgårdsliv med vackra Gråskärsfjärden i fonden. Några kobbar och skär utanför bryter av vågorna så att det blir lugnt och stilla vid bryggan. På sidan av bryggan finns en stenstrand att dra upp mindre båtar och kanske vinterförvara.

På några minuters promenad, genom härlig skärgårdsnatur, är man framme vid tomten på 2 178 kvm. Tomten är öppen, solig och här bjuds man på många soltimmar. Plana ytor finns för lek och spel och låga tallar, som klättrar på berget ger en härlig karaktär.

Centralt på tomten ligger huvudbyggnaden på 80 kvm uppförd år 1970 men tillbyggd 1987. Huset omges av en stor altan med söderläge den sträcker sig runt huset där det finns plats för solstolar, en fungerande jacuzzi och utedusch.

På altanen samsas ofyr, solstolar, utemöbler och vid ingång i huset möter en hall och direkt öppnar kök, matplats och sällskapsrum upp sig med fönster i tre väderstreck. Köket är funktionellt med gott om arbetsytor. Centralt i rummet finns en murad, öppen spis som ger värme och karaktär. Vidare möter två sovrum med dubbelsäng i den ena och våningssäng i det andra. Ett sällskapsrum öppnar upp sig med öppen spis och utgång till altanen. Från rummet når man badrum med dusch, handfat och tvättmaskin. Intill en stor, vedeldad bastu för varma stunder.

Intill huset finns ett gästhus med våningssäng, pentry och matdel i samma rum. Utanför en trevlig altan med fin kvällssol. Ytterligare ett gästhus finns på tomten med två våningssängar. På baksidan av huset finn ingång till toalett modell Cinderella och tvättställ. Även här finns en trevlig altan med plats för matgrupp med kvällssol och som sammanbinds med altanen till det stora huset.

Husen är trivsamma, funktionella och bara att flytta in i och njuta till sommaren av en fin plats. Totalt 14 bäddar och omgående tillträde om så önskas.

Fastlandet når man snabbt med egen båt eller reguljärtrafik, året runt. Ytterskärgården väntar utanför med vackra kobbar och skär med Grönskär och Horsten väl värda ett besök. Kanske populära Alskär med sina långa sandstränder. Sandhamn ligger några distans bort med sin vackra natur, affär, krog, restauranger och mycket mer.

Fastigheten ligger inom en byggnadsplan med en byggrätt om totalt 120 kvm, varav uthus max 20 kvm. Utöver det friggebod och Attefallshus.

Varmt välkommen till ett skärgårdsparadis på Skarprunmarn!

Karta

Ansvarig mäklare

Robert Nordstrand

Anmäl intresse för denna bostad Alla bilder Planritningar

Fakta

Fastighetsbeteckning

VÄRMDÖ EKNÖ 1:658

Område

Värmdö - Skarprunmarn

Adress
Sandhamn Skarp-Runmarn 227
Boendeform
Fritidshus
Pris/bud
3 500 000 kr
Pantbrev
70 000 kr
Typkod
220 - Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
2 056 000 kr
Taxeringsår
2021
Mark
Friköpt
Tomtyta
2 178 m2
Servitut
Förmån - brygga
Byggnadsplan
Byggnadsplan 1967-06-29

Byggnadsfakta

Byggnadstyp

1- plan

Byggår

1970

Om/tillbyggnadsår

1987

Boyta
105 m2
Antal rum
8 varav 5 sovrum
Mark

Sten

Grund

Krypgrund

Tak

Takpannor

Fasad

Stående träpanel

Fönster

2-glasfönster

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Vatten

Djupborrad brunn

Avlopp

Infiltration (behöver göras om för ex. Willa BDT)

Uppvärmning

Direktverkande el + luftärmepump + öppna spisar

Ventilation

Självdrag

Skorsten

Murad skorsten

Driftskostnader
Renhållning
2 594 kr/år
Hemförsäkring
5 187 kr/år
Bredband
4 428 kr/år
Harö bredband medlemsavgift + nätavgift
2 050 kr/år
Uppvärmning + hushållsel
13 500 kr/år
Totalt
27 759 kr/år

Planritningar

Alla bilder

Vi hjälper er gärna

Vi är experter på villor, sjölägen och sjötomter längs Stockholms skärgård vackra kust och på alla våra öar

Funderar du på en förändring och att sälja?

Kontakta oss om du funderar på att sälja

Letar du drömboendet?

Bli medlem i vårt Nätverk.

Toalett och bod bakom

Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Kryssa för de objekt du är intresserad av

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.