Unikt tillfälle att förvärva Byholmens bästa sjötomt

  • Möjaskärgården - Byholmen
  • Boyta: 67 m2
  • Tomtyta: 6 460 m2
  • Såld!

Beskrivning

Kanske en av Möjaskärgårdens bästa sjötomter med en ljuvlig udde med västerläge och vidsträckt sjöutsikt över inloppet till Möjaström och öppna vatten. Här lever man på en ljuvlig plats med alla förutsättningar uppfyllda för att bo som idag eller utveckla befintlig bebyggelse med huvudbyggnad högt med härlig sjöutsikt och bodar intill. Direkt nedanför finns en soldränkt strandlinje med sjöstuga med pentry, sjöbod med bastu och egen brygga. Sandstrand, båtslip, klipphällar och stor brygganläggning med plats för flera båtar och skyddad förtöjning.

Vi befinner oss i populära Möjaskärgården och Byholmen omges av anrika öarna Möja och Södermöja i väster, Bergbofjärden i öster och utanför en vacker ytterskärgård med naturreservat med Storö- Bockö- och Sillö. Här skingrar sig molnen och man bjuds på många soltimmar, klart vatten och saltstänkta klipphällar.

Byholmen ligger på roddavstånd från Södermöja och Möja och möjligheten finns att hyra båtplats i Södermöja by för den som inte vill åka egna båten hela vägen ut. Waxholmsbolaget trafikerar båda öarna varje dag året runt och till Byholmen kommer man året runt, även när isen ligger, för då tar man en promenad i Byholmsundet mellan Södermöja och Byholmen. Det kanske smidigaste och enklaste sättet, som säljarna använder för att ta sig dit, är med passbåt från Sollenkroka brygga enligt särskilt turschema med förmånliga priser. Passbåten är en taxibåt som går till anmälda bryggor, ut och tillbaka under den isfria delen av året och gör den underbara sjötomten mycket tillgänglig.

Vid ankomst med egen båt sker förtöjning skyddad på insidan längsmed brygga. Här ligger man stilla och lugnt och utanför bryggan är det fartbegränsning med 7 knop. Bryggan är stor och här finns plats att leva ett härligt skärgårdsliv med sol, bad och fiske. Från solstolarna på bryggan njuter man av en ljuvlig, levande utsikt och kanske tar ett kvällsdopp i det varma, stilla vattnet. Runt bryggan finns flata klipphällar och underbar inramning. En sandstrand finns och här kan barnen skyddat lära sig simma och bygga sandslott. En båtslip finns för att dra upp roddbåten.

Mjuka gräsytor för lek och spel leder upp till en sjöstuga, på cirka 18 kvm, med pentry, sovdel för barn och sällskapsdel med bäddsoffa. På utsidan av berget finns en sjöbod med bastu, relax och en altan med bord och stolar. Här bastubadar man med en härlig sjöutsikt och till bastun finns egen brygga och här springer man och hoppar i det klara vattnet.

Med ett högt läge, längre bak på tomten ligger huvudbyggnaden på cirka 72 kvm och blickar ut över vattnet. En liten uteplats med gräsytor och plats för stol och bord. En grill och trappa in i huset. Inne i huset finns generösa sällskapsytor och både sällskapsrum, matplats och kök i en öppen planlösning och härlig rymd och känsla. Plats för matbord och minst åtta stolar, soffgrupp och köket erbjuder kyl och frys, spis, diskbänk och här lagar man mat med en härlig sjöutsikt.

Vidare i huset finns två sovrum med våningssäng, ett med enkelsäng och ett fjärde med dubbelsäng. Badrum med förbränningstoalett, handfat och duschkabin. Under huset finns gott om förvaring och verkstad. Längre upp på tomten finns en äldre toaletthus och förrådsbod.

På Byholmen bor man avskilt men ändå med stor närhet till allt. Affär, bageri och krogar i Berg på Möja på roddavstånd. I Ramsmora finns fiskedelikatesser och i Långvik på norra Möja cafeér och sommarlivs. Utflyktsmål finns att besöka som bastun på Ostholmen strax öster om Möja och hela vår vackra ytterskärgård med kobbar och skär att besöka med den egna båten.

Utflyktsmål finns som Storö-Löka-Bockö naturreservat, Harö med sin sommarlivs eller Sandhamn.

Välkommen till en underbar sjötomt med alla rätt!

Karta

Ansvarig mäklare

Robert Nordstrand

Anmäl intresse för denna bostad Alla bilder Planritningar

Fakta

Fastighetsbeteckning

VÄRMDÖ SÖDERMÖJA 1:118

Område

Möjaskärgården - Byholmen

Adress
Södermöja Byholmen 125
Boendeform
Fritidshus
Pantbrev
30 000 kr
Typkod
220 - Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
2 758 000 kr
Taxeringsår
2021
Mark
Friköpt
Tomtyta
6 460 m2
Samfällighet
Värmdö Södermöja Ga:3
Byggnadsplan
Utom planbestämmelser

Byggnadsfakta

Byggnadstyp

1- plan

Byggår

1947

Boyta
67 m2
Antal rum
5 varav 4 sovrum
Mark

Berg

Grund

Grund med ståhöjd + krypgrund

Tak

Plåt

Fasad

Liggande fjällpanel

Fönster

2-glasfönster

Utvändiga plåtarbeten

Plast

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Vatten

Djupborrad brunn (87 m)

Avlopp

Enkelt avlopp (behöver göras om med ex. Willa BDT)

Uppvärmning

Direktverkande el + braskamin

Ventilation

Självdrag

Skorsten

Murad skorsten

Driftskostnader
Sotning
38 kr/månad
Renhållning
228 kr/månad
Hemförsäkring
201 kr/månad
Bredband (Medlemsavgift) + kostnad abonnemang tillkommer
8 kr/månad
Uppvärmning + hushållsel
927 kr/månad
Totalt
1 402 kr/månad

Planritningar

Alla bilder

Vi hjälper er gärna

Vi är experter på villor, sjölägen och sjötomter längs Stockholms skärgård vackra kust och på alla våra öar

Funderar du på en förändring och att sälja?

Kontakta oss om du funderar på att sälja

Letar du drömboendet?

Bli medlem i vårt Nätverk.

Sommar på Byholmen

Sommar på Byholmen

Sommar på Byholmen

Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Kryssa för de objekt du är intresserad av

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.