Vacker sjötomt i sydväst på populära Ljusterö

Beskrivning

Sjötomt i sydväst på Ljusterö i vackra Solvik med högt läge och ljuvlig utsikt mot en skyddad havsvik. Vacker grönska och naturtomt bildar tillsammans med klipphällar en härlig genuin atmosfär runt trevliga arkitektritade hus. Två av dem med egna kök och badrum som erbjuder fina detaljer såsom en unik eldstad och stora fönster mot vattnet. Omgivande hus och bodar har flera sängplatser för övernattande gäster. Tomten karakteriseras av en rik flora och fauna med vackra ekar, ängsblommor, klipphällar och spännande natur med nivåskillnader och utsikter. Den lättskötta tomten bjuder också på barnvänliga gräsytor för lek och spel. Kanske ett parti kubb eller varför inte sparka boll?

Parkering sker på anlagd plats med plats för flera bilar och alldeles intill huvudbyggnaden på cirka 50 kvm, ritad av Sanna och Folke Hederus. Framför huset öppnar sig en magnifik utsikt mot vattnet omgivet av vackra trädkronor. På sjösidan finns en stor altan som bjuder in till umgänge med plats att sitta öppet eller skyddat under tak och njuta av utsikten.

Huset har en öppen planlösning med matplats och sällskapsrum där de stora fönsterna mot vattnet och takfönster ger ett härligt ljusinsläpp. Köket ligger i anslutning med dörr till utekök och altanen. Centralt i rummet finns en unik vacker öppen spis. Det är lätt att förstå arkitektens tanke med ljus och värme som sprider sig. Från sällskapsrummet når man ett rum som kan användas som sovrum eller sällskapsrum. Vidare ett sovrum med dubbelsäng, våningssäng och intill ett badrum med handfat, handdusch och förbränningstoalett.

Strax bakom huset finns ett gästhus/förråd med verkstad och ett gästrum.

En stig leder oss över berget upp till charmiga gästhuset ”Toppstugan”med 4 sängplatser. Vi går vidare till vinterbonade “Solstugan” på cirka 30 kvm som ligger med ett vackert högt läge och blickar ut över vattnet. Huset omges av en trevlig altan och här följer man solen från tidig morgon till sent inpå kvällen. I Solstugan finns ett sällskapsrum med rymd och vacker sjöutsikt från fönster i tre väderstreck. I huset finns vidare kök med kyl/frys, spis och ugn, ett sovrum med två sängar och badrum med förbränningstoalett, handfat och enklare dusch. Altanen sammanbinder Solstugan med “Flajen”; ett gästhus med två sängplatser.

Vi går längs stigen ned till strandkanten med helt privat och skyddat läge. Här vid vattnet väntar en egen barnvänlig sandstrand, utedusch och stor brygga med plats för flera båtar. I sjöstugan finns en vedeldad bastu och tillhörande sovavdelning med plats för två där man blickar ut över vattnet. I sjöboden som ligger intill kan flytvästar, fiskeredskap och båttillbehör förvaras. Här kan man leva ett härligt båt- bad- och fiskeliv i en lugn och stilla vik utan insyn och långt till närmsta granne.

Populära Ljusterö har mycket att utforska, såsom golfbana sjökrogar osv, Till Solvik kommer man med bil via bilfärja (ca 1 timme från Stockholm), buss, waxholmsbåt eller egen båt. I närheten finns Ljusterö torg med affärer, apotek och systemombud. I närliggande hamnen Linanäs finns flera trevliga sjönära restauranger och bensinmack. En kort bit utanför idylliska Solvik brer Edöfjärden ut sig och man är snabbt ute på öar som tex Svartsö eller Ingmarsö.

Sjövistet erbjuder allt man kan önska sig och här njuter man av solen som långsamt sänker sig innan grillning och middag på altanen. Det finns mycket mer att säga om denna vackra plats och ön, men den måste upplevas.

Varmt välkommen att ringa Robert Nordstrand på 070-523 58 77 för visning!

Karta

Ansvarig mäklare

Robert Nordstrand

Anmäl intresse för denna bostad Alla bilder Planritningar

Fakta

Fastighetsbeteckning

ÖSTERÅKER STENSVIK 1:78

Område

Österåker - Ljusterö

Adress
Solviksvägen 8
Boendeform
Fritidshus
Pris/bud
11 500 000 kr
Pantbrev
900 000 kr
Typkod
220 - Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
4 818 000 kr
Taxeringsår
2018
Mark
Friköpt
Tomtyta
5 078 m2
Vattenområde
1 470 m2
Samfällighet
Österåker Stensvik Ga:5
Byggnadsplan
Utom planbestämmelser

Byggnadsfakta

Byggnadstyp

1-plan

Byggår

1951, 1955, 1999

Boyta
110 m2
Antal rum
6 varav 4 sovrum
Mark

Sten

Grund

Plintar/krypgrund

Tak

Papp

Fasad

Stående träpanel

Fönster

2-glasfönster

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Vatten

Djupborrad brunn

Avlopp

Infiltration

Uppvärmning

Direktverkande el + öppen spis

Ventilation

Självdrag

Skorsten

Murad skorsten

Driftskostnader
Vatten och avlopp
1 075 kr/år
Renhållning
1 300 kr/år
Uppvärmning
8 800 kr/år
Väg
1 080 kr/år
Hemförsäkring
3 698 kr/år
Totalt
15 953 kr/år

Planritningar

Alla bilder

Vi hjälper er gärna

Vi är experter på villor, sjölägen och sjötomter längs Stockholms skärgård vackra kust och på alla våra öar

Funderar du på en förändring och att sälja?

Kontakta oss om du funderar på att sälja

Letar du drömboendet?

Bli medlem i vårt Nätverk.

Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Kryssa för de objekt du är intresserad av

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.