Underbar sjötomt med västerläge, fjärdutsikt och magiska solnedgångar

  • Edöfjärden - Stora Prackholmen
  • Pris/bud: 12 500 000 kr
  • Boyta: 77 m2
  • Tomtyta: 4 200 m2
  • Budgivning pågår

Beskrivning

Underbar, charmig skärgårdsdröm på sjötomt med ypperligt västerläge och stor närhet till fastlandet och omgiven av en populär och vacker skärgård. Här finns allt man önskar och ett trivsamt och ombonat sjöställe med en lång, tillgänglig strandlinje med klipphällar, sandstrand och brygga, gräsmattor, stor sjöbod, två gedigna bostadshus omgivna av altaner och ett mindre gästhus.

På ön finns två bebyggda fastigheter och den tredje, Örsö 1:33, samägs till 50 % och skapar i praktiken känslan av att man äger halva ön och en stor udde med underbar karaktär och inramning, fantastisk kvällssol och fjärdutsikt. Samägandet innebär inga förpliktelser och man tar ned trä och sly som gynnar respektive fastighet och den delen runt sin egen fastighet. En stor äng finns även för lek och spel och kanske midsommardansen? Elen i fastigheten, inklusive sjökabeln, är ny från 2017.

Välkommen till ön Stora Prackholmen med ett ypperligt läge i Edöfjärden och endast några distans bort från fastlandet och Hummelmora eller Stensvik, på Ljusterö, där möjlighet till båt- och bilplats finns. Båtresan ut tar cirka 10 minuter och går över skyddat vatten och ön ligger med ett optimalt läge för att inte behöva korsa stora, öppna fjärdar och angöringen sker skyddat. Vill man går det att ta båten från där man bor och båtresan ut, från kanske Lidingö, tar cirka 45 minuter i 35 knops fart.

Framme vid ön sker förtöjning mot bryggan på boj eller längsmed bryggan och här sker en enkel, skyddad förtöjning. Bryggan är nyrenoverad och erbjuder segelbåts- och dykdjup. Vid landfästet finns en naturlig sandstrand och en stor sjöbod med gott om plats för flytvästar, fiskenät, SUP bräda, vattenskidor och allt man önskar. Här finns även möjlighet att inreda en bastu om man så önskar. Det finns även en beviljad strandskyddsdispens att uppföra en mindre, gullig bastu, precis vid vattnet på klippan intill bryggan. Från sjöboden leder gräsytor upp till en studsmatta och ett mindre gästhus med våningssäng och pentry.

Strax ovanför ligger hus två, på cirka 30 kvm, smakfullt, yteffektivt inrett i två plan. På entréplan finns fullt kök och sällskapsrum med matplats. Utgång till en fint belägen altan med vacker sjöutsikt och inramning av tallar som klättrar på berget. På övre plan finns ett stort rum med dubbelsäng, bäddsoffa, kamin och härlig sjöutsikt.

Det andra huset ligger, högt, centralt på tomten och omges av stora altaner för att följa solen från morgon till solnedgång från matbord med stolar, loungegrupp och solstolar. Vattenkontakten i två väderstreck är ljuvlig, här blickar man ut över udden och altanerna sammanbinds med en stor vedeldad tunna för sköna, varma stunder. Intill finns solstolar och direkt nedanför finns fina klipphällar och en härlig sandstrand. Från altan och strand njuter man av sol från morgon till varm solnedgång och fjärdutsikt. Huset, på cirka 47 kvm, erbjuder en härlig känsla med fönster i tre väderstreck och fin sjöutsikt. Komplett kök med köksö, matplats och sällskapsrum samsas i en öppen planlösning och här står dörrarna öppna med fin inramning inne som ute. I huset finns även två sovrum. Det ena med dubbelsäng och det andra med skrivbord och våningssäng. Flera dörrar finns med utgång till altanen i tre väderstreck. Altanen leder bakom huset och här finns en fräsch toalettbyggnad med torrtoalett och handfat. Intill finns även en vedbod med plats för förvaring.

Den vackra tomten, bebyggelsen och läget i skärgården är ypperlig. Handlar gör man i Alsvik på Svartsö. Där finns även restaurang och mycket mer. På Grinda finns Värdshus och vidare ut i skärgården finns restauranger på Finnhamn, Möja eller kanske Sandhamn. I Vaxholm, som man når med båt på femton minuter, finns affär, bageri och restauranger.

Fastigheten ligger utom planlagt område och tillbyggnad av befintliga hus bör gå bra efter strandskyddsdispens och bygglov. Sannolikt går även fastigheten att dela i två på grund av att de finns två bostadshus med egna hushåll. För mer information om utvecklingsmöjligheterna kontakta gärna ansvarig fastighetsmäklare på 070-523 58 77.

Välkommen till ett komplett sjöställe att leva skärgårdsdrömmen och njut!

Karta

Budgivning

Budgivning pågår. Kontakta ansvarig mäklare.

Ansvarig mäklare

Robert Nordstrand

Anmäl intresse för denna bostad Alla bilder Planritningar

Fakta

Fastighetsbeteckning

ÖSTERÅKER ÖRSÖ 1:147 + 1:33 (50 %)

Område

Edöfjärden - Stora Prackholmen

Adress
Stora Prackholmen 1
Boendeform
Fritidshus
Pris/bud
12 500 000 kr
Pantbrev
10 000 kr
Typkod
220 - Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
4 067 000 kr
Taxeringsår
2021
Mark
Friköpt
Tomtyta
4 200 m2
Vattenområde
2 900 m2
Servitut
Last - ledningsrätt + elledning
Samfällighet
Österåker Örsö FS:10
Byggnadsplan
Utom planbestämmelser

Byggnadsfakta

Byggnadstyp

1- plan

Byggår

1967

Boyta
77 m2
Antal rum
5 varav 3 sovrum
Mark

Sten

Grund

Krypgrund

Tak

Takpannor

Fasad

Stående träpanel

Fönster

2-glasfönster

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Vatten

Grävd brunn (begränsat med vatten) + förberett att installera avsaltningsanläggning

Avlopp

Enkelt avlopp

Uppvärmning

Direktverkande el + kamin

Ventilation

Självdrag

Skorsten

Murad skorsten

Driftskostnader
Renhållning
3 886 kr/år
Hemförsäkring
2 849 kr/år
Uppvärmning + hushållsel
9 230 kr/år
Totalt
15 965 kr/år

Planritningar

Alla bilder

Vi hjälper er gärna

Vi är experter på villor, sjölägen och sjötomter längs Stockholms skärgård vackra kust och på alla våra öar

Funderar du på en förändring och att sälja?

Kontakta oss om du funderar på att sälja

Letar du drömboendet?

Bli medlem i vårt Nätverk.

Sommar på Stora Prackholmen

Sommar på Stora Prackholmen

Sommar på Stora Prackholmen

Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Kryssa för de objekt du är intresserad av

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.