Unikt, storslaget sjöställe med västerläge på attraktiva Gällnö

  • Gällnö - Hemfladen
  • Boyta: 330 m2
  • Tomtyta: 7 480 m2
  • Såld!

Beskrivning

Unikt tillfälle att förvärva två äkta sjötomter med västerläge vid vackra Hemfladen på attraktiva Gällnö. Här lever man på ett komplett lantställe med genuin skärgårdskänsla med totalt 7 480 kvm land med tillhörande, ej arealredovisat, vattenområde. Ett perfekt ställe för den stora familjen eller som generationsboende med tre kompletta bostadshus med hög standard och med en total boyta om cirka 330 kvm. Tomten har en tennisbana med grusunderlag och nere vid strandkanten finns en sjöstuga med bastu och relax, ett båthus med stor sjöbod, sandstrand, bastubrygga och stor brygganläggning med plats för flera båtar.

Vi befinner oss på populära Gällnö i mellanskärgården och ön är ett lantligt skärgårdsparadis med ängar och vacker grönska. Små vägar sträcker sig över ön och man kan cykla, köra flakmoped eller promenera. Här springer man, plockar svamp och bär och njuter av djur och natur. Bara på några minuters promenad från tomten når man Gällnö handelsbod med mataffär, restaurang och bar. Vill man ta båten omges ön av välkända öar som Grinda, Svartsö, Lådna och Stavsuddaskärgården med affärer, krogar, seglarskola och mycket mera.

Waxholmsbolaget trafikerar Gällnö året runt, både från stan och från olika ställen på Värmdö. På bara några minuters gångväg från Gällnö brygga når man detta ställe. Med egen båt, kanske från en framtida båtplats på Värmdö (flera alternativa plaster finns), tar resan från fastlandet cirka 15 minuter och går genom en vacker skärgård. Den sista biten går in i skyddade Hemfladen och är utan tvekan öns mest populära område. Vid egna bryggan sker förtöjning på båda sidor längsmed bryggan och det finns plats för flera båtar, vattenskoter och diverse segeljollar. Från bryggan lever man ett härligt skärgårdsliv med båt- bad- och fiske.

Vid bryggfästet finns en lång sandstrand och här njuter man, gammal som ung. Här kan barnen lära sig simma och ta sina första årtag med jollen. Vid stranden finns ett båthus med plats att dra upp båten och båthuset sammanbinds med en stor sjöbod med gott om plats för fiskeredskap, flytvästar, dynor och mycket mera. Tomten har stora, mjuka gräsytor med plats för studsmatta, fotboll och mycket annat.

Ytterligare en brygga finns att använda för sol och bad eller kanske för att svalka sig efter en bastu. Sjöstugan är stor, ligger nere vid stranden och inrymmer en vedeldad bastu, en välkomnande altan, stor relax, pentry och dusch.

Tomterna har tre kompletta bostadshus och hus 3 ligger strax ovanför stranden. Huset byggdes på 50-talet, mäter cirka 60 kvm och har på senare år renoverats till dagens fina skick. Mot sjösidan finns uteplats för bord, stolar och loungegrupp. I huset finns sällskapsrum och matplats med ett komplett kök i öppen planlösning med fönster i tre väderstreck mot vattnet. Helkaklat badrum med handfat, wc, dusch och golvvärme. Huset har två sovrum varav det ena med dubbelsäng och det andra med våningssäng med gott om plats för förvaring.

Strax ovanför hus 3 ligger hus 1 som är det äldsta bostadshuset uppfört 1920, tillbyggt 1973, med hela 185 kvm fördelade på två plan. Huset har en generös källare med full ståhöjd och stora förvaringsutrymmen och på källarplan finns även en matkällare.

En trappa upp möter man entréplanet med en trevlig glasveranda och här blickar man ut över vattnet. Huset har en möblerbar hall med en murad öppen spis och ett stort sällskapsrum öppnar upp sig med underbara ytor och stora fönster i flera väderstreck. Sällskapsrummet erbjuder plats för flygel, soff- och matgrupp. Utanför rummet finns en stor altan med söderläge som rymmer plats för både matgrupp och solstolar. På entréplanet finns ett stort komplett kök med gott om arbetsytor och med en fungerande vedspis. Det finns plats för matbord med flera stolar och köket erbjuder vacker sjöutsikt. Huset har även en groventré med tvättstuga som leder in till köket.

Från den inre hallen leder en trappa upp till övre plan och under trappan finns en gästtoalett med wc och handfat. Övre plan har tre sovrum, varav två större (ett omkring 26 kvm) med plats för både dubbelsäng och skrivbord. Ett äldre badrum med dubbelhandfat, badkar, wc och bideé finns.

Strax nedanför huset och den stora altanen ligger tennisbanan med grusat underlag. Banan är i gott skick och här kan man spela härliga matcher och utvecklingsmöjligheterna är mycket stora för den som önskar och vill.

På den övre delen av tomten, med panoramavy från den stora altanen med infinitykänsla, finns hus 2, som är det nyaste huset på tomten. Huset är byggt omkring 1988 och har en yta om cirka 85 kvm. Huset har en öppen planlösning med sällskapsrum, matplats och ett komplett kök med stora fönster längs hela långsidan mot vattnet. Det finns tre sovrum, ett med dubbelsäng och övriga två med våningssäng. Helkaklat badrum med handfat, wc, dusch och tvättmaskin.

Mot sjösidan finns den stora altanen och här njuter man av utsikten och makalösa solnedgångar. Altanen rymmer matgrupp, solstolar, loungemöbler och grillplats. Här dukas långbordet upp för kanske midsommarlunchen eller den årliga kräftskivan. Den övre delen av altanen är belägen under tak med infravärme för de svalare kvällarna.

Intill hus 2 ligger en gäststuga med platsbyggd våningssäng. Gäststugan har även plats för bord, stolar och fåtölj.

Här lever man på ett komplett lantställe bestående av två sjötomter med en ypperlig känsla och inramning för den stora familjen. Det fina läget, tillsammans med tennisbanan, gör att det finns goda möjligheter att hyra ut husen sommartid med goda intäkter.

Det finns mycket mer att säga om denna unika och fantastiska plats, men den måste upplevas.

Välkommen att kontakta Robert Nordstrand på 070-523 58 77 för personlig visning!

Karta

Ansvarig mäklare

Robert Nordstrand

Anmäl intresse för denna bostad Alla bilder Planritningar

Fakta

Fastighetsbeteckning

VÄRMDÖ GÄLLNÖ 4:105 + 4:26

Område

Gällnö - Hemfladen

Adress
Svartsö Gällnö 325
Boendeform
Fritidshus
Pantbrev
4 747 000 kr
Typkod
220 - Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
11 877 000 kr
Taxeringsår
2021
Mark
Friköpt
Tomtyta
7 480 m2
Servitut
Last/förmån - vattenledning/vattentäkt
Byggnadsplan
Utom planbestämmelser

Byggnadsfakta

Byggnadstyp

2- plan

Byggår

1920/1973

Boyta
330 m2
Antal rum
11 varav 8 sovrum
Mark

Sten

Grund

Grund med plats för förvaring + krypgrund

Tak

Takpannor

Fasad

Stående träpanel

Fönster

2-glasfönster

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Vatten

Djupborrad brunn

Avlopp

Trekammarbrunn

Uppvärmning

Direktverkande el + luftvärmepump + kamin + kakelugn + vedspis

Ventilation

Självdrag

Skorsten

Murad skorsten

Driftskostnader

Planritningar

Alla bilder

Vy mot sjötomterna

Underbara solnedgångar

Brygganläggning med plats för flera båtar

Makalös utsikt från altanen till hus 2

Tennisbana med grusunderlag

Vi hjälper er gärna

Vi är experter på villor, sjölägen och sjötomter längs Stockholms skärgård vackra kust och på alla våra öar

Funderar du på en förändring och att sälja?

Kontakta oss om du funderar på att sälja

Letar du drömboendet?

Bli medlem i vårt Nätverk.

Skyddad förtöjning längs bryggornas sidor

Morgon- middag- eller kvällsdoppet?

Härlig sandstrand med sjöstuga med bastu, relax och pentry

Brygga 2 nedanför sjöstugan

Stor bastu i sjöstugan

Utsikt från bastun

Relax i sjöstugan

Pentry och dusch i sjöstugan

Vid strandkanten finns båthus och stor sjöbod

Hus 1 ligger precis ovanför tennisbanan

Härlig altan med söderläge

Privat med grönskande inramning

Fin sjöutsikt från verandan till hus 1

Sällskapsrum

Matplats i köket

Köket med full maskinell utrustning

Trappa till övre plan

Sovrum 1 på övre plan

Sovrum 3

Sovrum 2

Badrum på övre plan med handfat, wc och badkar

Strandlinjen med sjöstuga, hus 3 och i bakkant hus 2

Utsikt från hus 3

Sällskapsrum i hus 3

Kök i hus 3

Kök och hall i hus 3

Helkaklat badrum i hus 3

Sovrum 1

Sovrum 2

Stor altan omger hus 2 med ljuvlig utsikt

Makalösa solnedgångar

Sällskapsrum i hus 2

Utsikt från hus 2

Kök i hus 2

Matplats i hus 2

Sovrum 1

Sovrum 2 och 3

Helkaklat badrum med handfat, wc, dusch och tvättmaskin

Gästrum och bod

Gästrum

Gällnö brygga trafikeras året runt

Lantliga Gällnö

Populära Gällnö handelsbod

Vy över tomten och Hemfladen

Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Kryssa för de objekt du är intresserad av

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.