Storslagen, underbar sjötomt med egen halvö mot Gråskärsfjärden och Sandhamn

  • Värmdö - Gråskärsfjärden - Runmarö - Långholmen
  • Pris/bud: 25 000 000 kr
  • Boyta: 164 m2
  • Tomtyta: 38 720 m2

Beskrivning

På en egen, storslagen udde med hela 38 720 kvm land och tillhörande vattenområde utanför strandlinjen, finns detta magnifika skärgårdsställe. Fastigheten utgörs av en halvö med en underbar sjötomt med ypperligt läge vid Gråskärsfjärden mellan Runmarö och Sandhamn. Här lever man på en fantastisk plats med flata hällar, karg ytterskärgårdsnatur och vidsträckt sjöutsikt i 180 grader över fjärden mot öppet hav/horisont, Bullerön, Sandhamn och flera öar, kobbar och skär. Huvudbyggnaden ligger på tomtens bästa plats för att få fin sol från morgon till solnedgång. Utöver huvud- byggnaden finns också gästhus, sjöstuga med bastu, sjöbod, diverse bodar, sandstrand och flera stora bryggor med plats för allt man önskar och behöver.

Vi befinner oss i Värmdö skärgård med i särklass ett av de bästa lägena. Hit kommer man med passbåt från Stavsnäs till den egna bryggan till förmånliga priser eller egen båt från en framtida båtplats kanske i Stavsnäs, på Bullandö eller kringliggande platser. Flera alternativa rutter finns och resan kan exempelvis gå genom den skyddade Runmarö kanal. Från Stavsnäs är man framme på cirka 15 minuter. Man når även enkelt fastigheten från Kanholms- och Nämdöfjärden. Nära finns affär, krog och bageri på Runmarö eller vidare ut till Sandhamn några distans bort. I Stavsnäs vinterhamn finns bageri och båtmack och bra kommunikationer med buss vidare till Stockholm.

Framme möter man flera bryggor där förtöjning kan ske skyddat. Plats finns för flera båtar och djupgående segelbåt kan förtöjas på boj mot bryggan. Från bryggan badar man i det klara vattnet och lever ett ypperligt skärgårdsliv. Vid bryggfästet finns ett stort bryggdäck med plats för möbelgrupp. Vidare finns en sjöbod med plats för fiskenät och dynor. En rök finns i anslutning till bryggdäcket och här röker man dagens fångst som kan bestå av sik, abborre och flundra.

En trevlig sjöstuga ligger intill med altan, relax, utedusch och nyrenoverad, stor vedeldad bastu med plats för minst 10 personer och med underbar utsikt över fjärden genom stora panoramafönster. Nedanför sjöstugan finns klippor och en stege ner i havet där man springer ut och hoppar eller dyker i det klara vattnet. Intill finns en härlig sandstrand och här kan barnen skyddat lära sig simma eller paddla på SUP-brädan.

Längs strandlinjen österut möter ytterligare ett stort bryggdäck och här njuter man av sol och bad och här kan frukost, lunch och middag dukas upp. Strandlinjen vidare bjuder på saltstänkta, flata klipphällar, gistgård för att hänga upp fiskenäten, fiskrensbord, och bänkar för att bara sitta ner och njuta av den magiska utsikten.

Strax ovanför strandlinjen ligger bostadshusen samlade och blickar ut över havet. Gästhuset, på cirka 35 kvm med en separat sovstuga med två sovrum med våningssäng i vardera sovrum, sammanbinds med en stor altan med fin sjöutsikt från matbord och solstolar. Gästhuset inrymmer enklare kök, matplats och sällskapsrum med bäddsoffa och en kamin. Badrum finns intill med duschkabin och tvättställ.

Vidare söderut från gästhuset möter huvudbyggnaden på cirka 130 kvm. Huset ligger med bästa läge för att njuta av utsikten och solens rörelse på himlen över dagen. Huset uppfördes 1979 totalrenoverades och med hjälp av en arkitektritning byggdes till år 2015 till dagens fina skick och höga standard. Fram tills idag har flertalet renoveringar och förbättringar skett som nytt Tibrokök, panoramafönster med skjutdörrar i aluminium, nytt badrum, ny el, kassett till eldstad och tilläggsisolering för att nämna de stora förbättringar som skett.

Ingång sker från väster och en trevlig farstukvist möter. Inne i huset sker avhängning i hallen och direkt öppnar huset upp sig och man slås av den underbara utsikten. Utgång finns till altanen på sjösidan och vidare öppnar mat- och sällskapsrummet upp sig med en öppen planlösning och en härlig rymd med högt i tak. Stora fönster med skjutdörrar och charmiga, tidstypiska blyinfattade fönster ger utsikt och karaktär. En soffgrupp finns framför en murad, öppen spis med insatskamin. Vidare finns matbord med minst åtta stolar och en halv trappa ned ligger köket i tillbyggnaden som skedde 2015. Här möts man av 4 meter takhöjd, köksö med barstolar och ett exklusivt lantkök med allt man önskar och behöver såsom gott om arbetsytor, hel kyl och frys, induktionshäll, ugn, diskmaskin och diskho. Här lagar man mat med en härlig atmosfär och sjöutsikt i tre väderstreck i den trivsamma, sociala planlösningen. Från köket leder skjutdörrar ut till en altan och från sällskapsrummet ut till ytterligare en stor altan med loungegrupp och utsikt mot horisonten. Golvvärme i köksdelen.

Vidare i huset finns från hallen tv-rum, ett stort sovrum med dubbelsäng och fin sjöutsikt och ytterligare en del med ett sovrum med två enkelsängar, stort sovrum med utgång till altan i väst och dubbelsäng. Mellan sovrummen ett nyrenoverat badrum med dusch, tvättställ och förbränningstoalett. Fiber finns installerat i huset.

Nedanför huset möter härliga klipphällar som gör inramningen komplett.

Intill husen finns förrådsbodar och uthus.

Fastigheten omfattas av utom planbestämmelser och en plan ängstomt om ca 1000 kvm finns på Runmarö. Det finns en ö utanför tomten vilken upplevs som sin egen. Den är obebyggd, samfälld och omfattas av strandskydd.

Det finns mycket mer att säga om denna magiska plats och kompletta byggnation men den måste upplevs och kännas in.

Varmt välkommen till ett sjöställe av hög klass och med Värmdö skärgårds bästa läge!

Karta

Ansvarig mäklare

Robert Nordstrand

Anmäl intresse för denna bostad Alla bilder Planritningar

Fakta

Fastighetsbeteckning

VÄRMDÖ SÖDERBY 1:36

Område

Värmdö - Gråskärsfjärden - Runmarö - Långholmen

Adress
Runmarö Långholmen 121
Boendeform
Fritidshus
Pris/bud
25 000 000 kr
Pantbrev
1 100 000 kr
Typkod
220 - Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
8 352 000 kr
Taxeringsår
2021
Mark
Friköpt
Tomtyta
38 720 m2
Samfällighet
Värmdö Söderby S:4,5,6,67,8,9 & 11
Byggnadsplan
Utom planbestämmelser

Byggnadsfakta

Byggnadstyp

1 - plan

Byggår

1979

Om/tillbyggnadsår

2015

Boyta
164 m2
Antal rum
6 varav 4 sovrum
Mark

Berg

Grund

Krypgrund

Tak

Takpannor

Fasad

Liggande träpanel

Fönster

2- och 3-glasfönster

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Vatten

Djupborrad brunn

Avlopp

Ecobox ( ny från 2022)

Uppvärmning

Direktverkande el + kamin

Ventilation

Självdrag

Skorsten

Murad skorsten

TV/Internet

Fiber

Driftskostnader

Planritningar

Alla bilder

Vi hjälper er gärna

Vi är experter på villor, sjölägen och sjötomter längs Stockholms skärgård vackra kust och på alla våra öar

Funderar du på en förändring och att sälja?

Kontakta oss om du funderar på att sälja

Letar du drömboendet?

Bli medlem i vårt Nätverk.

Huvudbyggnad

Situationsplan

Intresseanmälan för

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Kryssa för de objekt du är intresserad av

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.