Underbart sjöläge i väster med nybyggd, komplett byggnation

  • Värmdö - Stora Älgön
  • Boyta: 49 m2
  • Tomtyta: 2 365 m2
  • Såld!

Beskrivning

Nybyggt, smakfullt sjöställe med västerläge med sol från morgon till solnedgång, fina klipphällar och underbar skärgårdsnatur. Tillbyggt och renoverat hus med fin känsla och hög standard. Stora fönster från golv till tak och en stor altan, i flera nivåer, som omger huset på sjösidan och mellan berg och altandäck en inbyggd, uppvärmd pool på 3 x 6 meter. Vidare gästhus med två rum, friggebod och förrådsbod. Direkt nedanför husen finns egen brygganläggning med, plats för flera båtar och omgiven av solvarma klipphällar. Här lever man privat och njuter av ett härligt skärgårdsliv med båt, bad och fiske. Båt- och bilplats, med 1,5 min båtresa rakt över fjärden, följer fastigheten genom servitut.

Välkommen till Stora Älgön mellan Djurö och fastandet och en trevlig och populär skärgårdsö med närhet till många krogar, caféer, bageri, affär och allt man kan önska för att leva skärgårdslivet. Här skingrar sig molnen och bjuder på många soltimmar och solen lyser upp tomten från morgon till sent inpå kvällen.

Med egna båten sker förtöjning längs med den bergfasta bryggan eller på boj. Från bryggan lever man ett underbart skärgårdsliv och kanske dyker i det klara vattnet och njuter av solvarma hällar. Plats finns för solstolar och tänkt känslan av en bra bok en varm sommardag och mellan kapitlen ta ett dopp. Kanske lära barnen lära sig segla utanför bryggan.

En trappa leder upp från bryggan till tomten på 2 365 kvm. Huvudbyggnaden på 95 kvm ligger högt, centralt på tomten och blickar ut över vattnet. Delar av huset byggdes på 60-talet och är totalrenoverat och sovdelen med badrum är tillbyggt under 22/23. På entrésidan av huset finns en uteplats och runt huset i syd och väst finns en stor altan och här följer man solen från morgon till sen kväll. En trappa leder ner till en pergola delvis under tak och vidare, i en klippskreva, fortsätter altanen och här finns en ljuvlig, uppvärmd pool. Här njuter man av härliga bad, barnen hoppar från poolkanten samtidigt som solen sakta sjunker ned och ger värme. Altanen leder till ett gästhus på cirka 30 kvm, delvis renoverat med ett sovrum med dubbelsäng, rum med stol och bord och del med plats för en framtida wc och tvättställ.

Ingång till huvudbyggnaden sker från öster och direkt slås man av den fina sjöutsikten och vattnet som glittrar. Direkt från hallen möter en kaklad toalett med wc och tvättställ. Vidare möter sällskapsrum, matplats och kök med en öppen planlösning. Centralt i rummet finns en murad öppen spis som ger värme och atmosfär med en soffgrupp intill. Vidare matbord med minst 10 - 12 stolar och fin sjöutsikt genom stora fönster från golv till tak. Köket intill erbjuder utgång till altan och här lagar man mat med sjöutsikt på en rejäl Ilvespis med ugn och med hel kyl, frys, diskmaskin och diskbänk. Gott om arbetsytor och här lagar man mat och umgås.

Från hallen leder en trappa upp till en sovdel med ett mindre sällskapsrum, och tre sovrum med plats för dubbelsäng i alla rum och utgång till altan runt huset. I master bedroom ligger man i sängen och njuter av härlig sjöutsikt. En klädkammare finns. Intill finns ett stort, helkaklat badrum med golvvärme, dusch, tvättställ, wc och utgång till altanen mot sjösidan.

Den fina tomten med en härlig bebyggelse ger en känsla av ytterskärgård och med den härliga, karga naturen kan man njuta av bebyggelsen och skärgårdslivet på en lättskött naturtomt.

I bakkant på tomten leder stigar över ön och bort söderut till mjuka klipphällar och badstrand. Ön är stor för en promenad en löptur. Från norr till söder är sträckan cirka två kilometer. Med egna båten finns många utflyktsmål att upptäcka. Kanske den personliga favoriten Rönnkläppen där Kanholmsfjärden möter Gråskärsfjärden. Ett rikt utbud av restauranger finns med Abborrkrogen, Vita Grindarna, Sjöboden och Bullandö för att nämna några på några minuters båtresa. Vill man vidare ut i skärgården ligger Sandhamn och Möja för en dagsutflykt.

Läget är komplett och med bebyggelsen, tillgängligheten och charmen erbjuds här ett trivsamt sjöställe med alla rätt.

Varmt välkommen på visning!

Karta

Budgivning

Budgivning pågår. Kontakta ansvarig mäklare.

Ansvarig mäklare

Robert Nordstrand

Anmäl intresse för denna bostad Alla bilder Planritningar

Fakta

Fastighetsbeteckning

VÄRMDÖ BJÖRKVIK 1:56

Område

Värmdö - Stora Älgön

Adress
Värmdö Stora Älgön 133
Boendeform
Småhus
Pantbrev
7 000 kr
Typkod
220 - Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
2 833 000 kr
Taxeringsår
2021
Mark
Friköpt
Tomtyta
2 365 m2
Servitut
Förmån - parkeringsplats Förmån - grundvattentäkt Förmån - vattenledning Förmån - brygga, båtupplägningsplats
Samfällighet
Värmdö Älvsala Ga:1 Värmdö Björkvik Ga:3
Byggnadsplan
Byggnadsplan 1959-10-07 01 - väm - 2197 (byggrätt 150 kvm)

Byggnadsfakta

Byggnadstyp

1,5 plan

Byggår

1962

Boyta
49 m2
Antal rum
5 varav 3 sovrum
Mark

Berg

Grund

Plintar + krypgrund

Tak

Papp

Fasad

Stående träpanel

Fönster

3 - glasfönster

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Vatten

Kommunalt/enskilt sommarvatten

Avlopp

Avlopp saknas

Uppvärmning

Direktverkande el + öppen spis

Ventilation

Självdrag

Skorsten

Murad skorsten

Driftskostnader
Vatten och avlopp
458 kr/månad
Renhållning
208 kr/månad
Samfällighet
33 kr/månad
Hemförsäkring
145 kr/månad
Uppvärmning + hushållsel
1 721 kr/månad
Älgöfjärdens bryggförening
208 kr/månad
Totalt
2 775 kr/månad

Planritningar

Alla bilder

Vi hjälper er gärna

Vi är experter på villor, sjölägen och sjötomter längs Stockholms skärgård vackra kust och på alla våra öar

Funderar du på en förändring och att sälja?

Kontakta oss om du funderar på att sälja

Letar du drömboendet?

Bli medlem i vårt Nätverk.

Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Kryssa för de objekt du är intresserad av

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.