Sjötomt med charm, känsla och komplett byggnation på vackra Skäret

  • Mellanskärgården - Skäret
  • Boyta: 140 m2
  • Tomtyta: 5 870 m2
  • Såld!

Beskrivning

Med charm och känsla på en karg, äkta sjötomt med söderläge, på ön Skäret, finns denna vackra plats som inte lämnar någon oberörd. Här möts man av ljuvlig natur, en stor brygganläggning, en egen badvik, charmig bebyggelse med två större hus som sammanbinds med en inglasad veranda, gästhus med förråd och sjöbod med bastu samt spång till en liten grannö med nyttjanderätt.

Välkommen till Skäret och en barnvänlig sjötomt som varit i samma familjs ägo under lång tid. Vi befinner oss i en vacker del av skärgården och här omges man av klassisk skärgårdsmark med Ingmarsö på roddavstånd med affär, krog och Waxholmsbåt och paddlingsavstånd till Finnhamn. Här skingrar sig molnen och bjuder på mycket sol som lyser upp fastigheten från tidig morgon till sent in på kvällen.

Hit kommer man med egen båt från båtplatsen vid Åsättra på Ljusterö och resan tar cirka 15 minuter i normal fart. Bil- och båtplatser kan hyras. Det finns även flera alternativa platser att ta sig från fastlandet, beroende på vad man önskar. Det finns även taxibåtsmöjligheter från Åsättra.

Framme sker förtöjning skyddad längsmed brygganläggningen och här finns plats för flera båtar. På insidan kan vattenskoter dras upp och det går också bra att ligga på boj mot bryggnocken. Plats för möbelgrupp och solstolar. Bryggan omges av klipphällar och längs strandlinjen möts man av den skyddade badviken för sköna dopp. Här kan barnen lära sig simma, segla, prova fiskelyckan, mm. Utanför tomten ligger den lilla ön, som en gång i tiden var fri från själva Skäret, men nu efter landhöjningen kan den lätt nås via en spång från tomten. Ett servitut med nyttjanderätt på denna ö finns. Här har man en ljuvlig utsikt i 270 graders vinkel med soluppgång så väl som solnedgång och en känsla av ytterskärgård. Fria och ostörda dagar kan fyllas av sol, bad, grillning och andra njutningar på denna lilla oas.

Fastigheten på 5 870 m² med tillhörande ej arealredovisat vattenområde, utgörs av en vacker naturtomt med flata hällar, furor och ljung. Mot väster finns en bod med vedeldad bastu och plats för förvaring.

Huvudbyggnaden, som är i delvis två plan, är uppfört i slutet av 60-talet och utgörs i grunden av en charmig timmerstomme som ger en genuin, varm och ombonad känsla. Huset disponeras med kök med gott om plats och generöst med arbetsytor och maskiner. Vedspisen med sin kåpa ger värme och lantlig atmosfär. Matplatsen med bord och minst fyra stolar ligger i en liten glasveranda och bjuder på en härlig vattenkontakt. Vidare in i huset öppnar sällskapsrummet upp sig med en härlig rymd och ryggåstak. En murad öppen spis ger atmosfär och via en trappstege kommer man upp till ett sov- eller sällskapsloft med plats för tv. Här kan barnen vara medan de stora umgås i det nedre sällskapsrummet varifrån man når ett stort sovrum med plats för dubbelsäng. Intill sovrummet ligger ett tvättrum med handfat och förberett för dusch.

Huvudbyggnaden har även en tillbyggnad från 80-talet i form av ett separat hus som erbjuder en modern arkitektur och härlig känsla där gammalt och nytt möter varandra i en smakfull kombination och med bra standard. Den nyare tillbyggnaden har två sovrum, badrum med handfat och förberedd dusch samt ett enklare pentry i en mindre hall. En trappa upp leder till ett stort öppet sovrumsplan med sällskapsytor och här finns plats för minst två sängar och dubbelsäng.

De båda husen, som totalt mäter ca 140 m², binds samman med en stor inglasad veranda där man sitter under olika årstider med naturens skiftningar på första parkett. Utanför väntar en trevlig altan med plats för utemöbler och trappsteg ner till gräs eller flata berghällar. Det finns ytterligare sammanlagt drygt 60 m² biarea i nära anslutning till husen som utgörs av bastu, gästhus samt varm- och kallförråd. Gästhuset som rymmer två sängar och flera förrådsutrymmen är omgivet av en altan. I anslutning finns en trevlig torrtoalett med handfat. På tomten finns även öppna gräsytor för sällskapsspel och studsmatta.

Tomten med sin karaktär och läge är unik och här lever man ett förstklassigt skärgårdsliv nära allt man önskar och behöver. Med egna båten finns många vackra platser att uppleva och besöka. Kanske Finnhamn med sin Ekogård, krog och vackra Träskö-Storö eller Möja med bageri, dansbana och mycket mer. Även Svartsö Krog och Grinda med sitt charmiga värdshus finns inom räckhåll för att avnjutas samt Ytterskärgården med Stora Nassa som en personlig favorit.

Det centrala läget mellan fastlandet och ytterskärgården är speciellt med cirka 15 minuter åt respektive håll. Till buss, bil- och båtplatser finns Åsättra brygga på Ljusterö. Resan hit med egna båten tar cirka 15 min eller från Klintsundet på Västra Lagnö cirka 10 min. Från Skäret finns i omedelbara närheten till en mängd naturreservat och bara 15 min med båt till ytterskärgården.

Varmt välkommen till en vacker sjötomt som berör!

Karta

Visningar

Vänligen ring 070-523 58 77 eller maila robert@nordstrandsmakleri.se för mer information och visning. Varmt välkommen till en vacker sjötomt som berör.

Ansvarig mäklare

Robert Nordstrand

Anmäl intresse för denna bostad Alla bilder Planritningar

Fakta

Fastighetsbeteckning

Österåker Ingmarsö 3:103

Område

Mellanskärgården - Skäret

Adress
Skäret Ingmarsö 6
Boendeform
Fritidshus
Pantbrev
2 280 000 kr
Typkod
220 - Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
5 053 000 kr
Taxeringsår
2018
Mark
Friköpt
Tomtyta
5 870 m2
Servitut
Förmån - gångväg m.m. Förmån - vattentäkt Förmån - nyttjande av ö
Byggnadsplan
Utom planbestämmelser

Byggnadsfakta

Byggnadstyp

2- plan

Byggår

1969 + 1982

Boyta
140 m2
Biyta
63 m2
Antal rum
6 varav 5 sovrum
Mark

Berg

Grund

Plintar + natursten

Tak

Takpannor

Fasad

Stående träpanel

Fönster

2-glasfönster

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Stomme

Timmer + träregling

Bjälklag

Trä

Vatten

Djupborrad brunn (genom servitut) + egen avsaltningsanläggning

Avlopp

BDT med Biofilter (godkänd av kommunen)

Uppvärmning

Direktverkande el

Ventilation

Självdrag

Skorsten

Murad skorsten

Driftskostnader
Renhållning
2 480 kr/år
Uppvärmning
8 800 kr/år
Hemförsäkring
3 230 kr/år
Totalt
14 510 kr/år

Planritningar

Alla bilder

Vackra skäret intill Ingmarsö med ljuvlig inramning

Vacker, stilfull huvudbyggnad i två plan

Stor brygganläggning med plats för allt man önskar

Badviken

Vy över tomten

Vi hjälper er gärna

Vi är experter på villor, sjölägen och sjötomter längs Stockholms skärgård vackra kust och på alla våra öar

Funderar du på en förändring och att sälja?

Kontakta oss om du funderar på att sälja

Letar du drömboendet?

Bli medlem i vårt Nätverk.

Ön framför fastigheter når man numera efter landhöjningen till fots och bildar en härlig inramning

Utsikt mot Ingmarsö

Stor brygganläggning

Spängen ut till ön

Härlig badklippor på ön skapar inramning

Grillplats på ön

Martallar som klättrar på berget

Bastuboden

Vedaldad bastu

Huvubyggnaden

Huvudbyggnad och gästhus

Vy över tomten

Stor altan med sjöutsikt omger huset

Havskontakt

Trevlig veranda sammanbinder huskropparna

Sällskapsrum

Sällskapsrum med sov- eller tv-loft

Matplats i köket

Köket med full maskinell utrustning

Sovrum 1 med eget badrum

Sovrum 1

Badrum till sovrum 1

Sovrum 2

Litet pentry utanför, badrum och sovrum 2 och 3

Sovrum 3

Badrum

Övre plan med stort sov- och sällskapsrum med många sovplatser

Gästhuset

Trevlig altan omge gästhuset

Sovrum i gästhuset

Toalett

Torrtoalett med handfat

Vy över Skäret

Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Kryssa för de objekt du är intresserad av

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig.